Top 10 stedentrip

Top 10 stedentrips; dit zijn de populaire steden

We staan dan misschien bekend als aanbieder van zonvakanties, maar wist jij dat wij ook stedentrips verkopen? Veel zelfs! Om jou op weg te helpen delen we daarom onze top 10 stedentrips aan de hand van het aantal boekingen van de afgelopen jaren. Dit zijn de meest populaire steden op een rij mét een fijne hoteltip.

1. Barcelona

Barcelona voert onze ranglijst van top 10 stedentrips aan. Hoewel de immer populaire stad de strijd aan moet met Valencia (de nummer 2), is het nog steeds de populairste bestemming voor een stedentrip.

Je combineert in Barcelona strand & stad in een handomdraai met elkaar. Dat maakt Barcelona tot een een heel veelzijdige stedentripbestemming.

Naast een dagje chillen op het strand moet je er in ieder geval voor zorgen dat je het kleurrijke Park Güell, de imposante Sagrada Família en de gezellige Las Ramblas niet overslaat.

En oh ja, bestel een tafel vol tapas en spoel deze weg met een glaasje Sangria. We love Spaanse steden! (voor het geval je dat nog niet wist)

De leukste wijken in Barcelona

 width=Op zoek naar een fijn hotel in Barcelona? Bij Hotel Front Maritim verblijf je aan de prachtige promenade, het uitgaansleven ligt om de hoek en het strand op steenworp afstand.
Top 10 stedentrips; Barcelona

2. Valencia

De Spaanse steden zijn altijd een goed idee voor een stedentrip en zijn ook goed vertegenwoordigd in onze top 10 stedentrips. Valencia pakt de tweede plek. Dat vinden wij niet zo gek; want het is een super-veelzijdige bestemming.

Valencia beschikt over een oud gedeelte, nieuw en modern deel én als klap op de vuurpijl een prachtig strand. Sla zeker een bezoekje aan het moderne Ciudad de las Artes y Ciencias niet over, ga street art spotten in de wijk El Carmen en ontdek Turia Park op de fiets.

Slenter een middagje door de hippe wijk Ruzafa, dat wordt gekenmerkt door smalle straatjes vol prachtige typische Spaanse gebouwen. Bezoek hier o.a. de Plaza de Toros en de Ruzafa Market. In de avond eet je heerlijke tapas bij Canalla Bistro; betaalbaar en smakelijk.

Bekijk wat je nog meer kunt doen in Valencia

Primus ValenciaEen van onze populairste hotels in Valencia is Primus Valencia. Je verblijft vlakbij Ciudad de las Artes y Ciencias en je hebt de beschikking over een buitenzwembad, ruime kamers en fitness- en wellnessfaciliteiten.
Top 10 stedentrips; Valencia

3. Dubai

Over populaire stedentrips gesproken; wat dacht je van Dubai? Dat deze metropool zo hoog in de top 10 stedentrips staat verbaast ons eigenlijk niets. De imposante stad in het Midden-Oosten wordt steeds populairder en rijgt de wereldrecords aaneen.

In Dubai kun je een strandvakantie prima combineren met een stedentrip. De ene dag relax je op een hagelwit strand en de volgende dag ga je shoppen in de enorme Dubai Mall, slenter je door de historische wijken Al Fahidi en Deira en bewonder je de 828 meter hoge Burj Khalifa.

Daarnaast is het leuk om de stad een dagje achter je te laten voor een jeepsafari door een uitgestrekt woestijngebied. Ga o.a. dineren bij de bedoeïenen, geniet van een prachtige zonsondergang of ga sandboarden. Collega Laura ging je voor en schreef een blog over haar woestijn-ervaring.

Bekijk onze handige reisgids voor 5 dagen in Dubai

Radisson Beach Resort Palm JumeirahVoor een ongekend uitzicht over de Arabische Golf en de skyline van Dubai moet je bij Radisson Beach Resort Palm Jumeirah zijn! Bij dit trendy hotel relax je optimaal aan het zwembad én heb je een ruime keuze uit bars en restaurants.
Top 10 stedentrips; Dubai

4. Londen

Een stedentripje naar Londen moet iedereen eigenlijk vroeg of laat een keer gemaakt hebben. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heeft veel bezienswaardigheden te bieden en museumliefhebbers zijn hier helemaal aan het juiste adres. Veel musea in Londen zijn namelijk gratis te bezoeken.

Wat je niet mag missen tijdens een stedentrip in Londen? De Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en de London Eye. Op een zomerse dag is het daarnaast erg leuk om tussen de locals te chillen in het gigantische Hyde Park.

En ga je aan het einde van het jaar naar Londen? Oeh la la, kerst is all around!

Bekijk meer bezienswaardigheden in Londen

H10 London WaterlooH10 London Waterloo ligt aan de zuidoever van de Theems en beschikt over een innovatief restaurant en luxe slaapkamers. Gebruik van WiFi is gratis in én je bevindt je op zo’n 20 minuten loopafstand van de Big Ben en London Eye!
Top 10 stedentrips; Londen

5. Praag

Het Tsjechische Praag staat op nummer 5 in onze lijst met populaire steden. Deze stad beschikt over een oud en nieuw gedeelte, die met elkaar verbonden zijn door een belangrijke winkelstraat.

Shop till you drop dus in Praag. Maar ga ook zeker cultuur snuiven en bezoek daarvoor het Oude Raadhuis, de Karelsbrug en de Praagse Burcht. Indrukwekkend is ook zeker de Joodse begraafplaats.

Wist jij dat je heel veel gratis kunt doen in Praag? Bekijk bijv. de wisseling van de wacht bij de Praagse Burcht, bezoek een van de musea met gratis toegang of ga chillen in het Letnápark. Hier geniet je bovendien van een schitterend uitzicht op de stad. Benieuwd wat je nog meer gratis kunt doen? Lees onze blog.

Bekijk onze handige reisgids voor een stedentrip in Praag

Botanique Hotel PragueVanuit Botanique Hotel Prague wandel je in ca. 15 minuten naar het historische centrum. Het moderne hotel beschikt naast een uitstekende ligging over een hippe bar voor een lekker drankje, fitnessruimte en comfortabele kamers.
Top 10 stedentrips; Praag

6. Rome

Rome is een walhalla voor cultuurliefhebbers en vanwege het gunstige klimaat is het er het hele jaar door prima vertoeven. Dé trekpleister in Rome is het Colosseum. Dit imposante bouwwerk stamt uit de 1e eeuw na Christus en was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk.

Rome wordt ook wel gezien als één groot openluchtmuseum en telt tal van must-sees. Wat ons betreft mag je de imposante Trevifontein, Vaticaanstad met de Sixtijnse Kapel, de overblijfselen van Forum Romanum en het Pantheon zeker niet missen.

Italianen staan ook bekend om het lekkere eten! Bestel een lekkere gelato en kijk vanaf een terrasje simpelweg naar de mensen die voorbijlopen. Of ga winkelen in Via del Corso, een van de bekendste winkelstraten van de Italiaanse stad.

Meer bezienswaardigheden in Rome

Hotel TreviDicht bij de Trevifontein – en dus dicht bij verschillende hotspots – vind je Hotel Trevi. Dankzij de comfortabele kamers, fijne dakterras en het uitgebreide ontbijtbuffet wordt het een geslaagde stedentrip.
Top 10 stedentrips; Rome

7. Lissabon

De Portugese stad Lissabon is een van onze persoonlijke favorieten uit de top 10 stedentrips. Er zijn volop interessante bezienswaardigheden te vinden en er heerst een gemoedelijke sfeer in de stad.

Neem goede wandelschoenen mee als je naar Lissabon gaat; de stad is namelijk gebouwd op zeven heuvels. Geen zin om te lopen? Je kunt ook het beroemde gele trammetje 28 pakken om meer van de stad te zien.

Sla zeker een bezoekje aan het São Jorge-kasteel, de Kathedraal van Lissabon en de wijk Alfama niet over. Andere must-sees zijn o.a. het Hiëronymietenklooster, Torre de Belém en Museu Nacional do Azulejo. In deze laatste leer je alles over de geschiedenis van de gekleurde tegeltjes waar veel gevels mee bekleed zijn.

Oh, en tot slot nog een must-eat tip: proef de bekende Pasteis de Belém.

Meer handige tips voor een stedentrip in Lissabon

H10 Duque de Loule, LissabonH10 Duque de Loule is gevestigd in een prachtig 18e-eeuws pand met typische Portugese details. Maar vergis je niet! Van binnen is het hotel übermodern ingericht. Geniet hier in alle luxe van jouw stedentrip in Lissabon!
Top 10 stedentrips; Lissabon

8. Marrakech

Nog een stad die niet mag ontbreken in deze top 10 stedentripbestemmingen is Marrakech. Je geniet er het hele jaar door, zelfs in de winter, van aangename temperaturen. Hoewel we je zeker aanraden om in de zomermaanden een hotel met zwembad te boeken voor de nodige afkoeling (lees: temperaturen die richting de 40 °C gaan!).

De koningsstad herbergt een aantal prachtige must-sees. Ga naar het Djemaa el Fna-plein en kijk je ogen uit. Overdag vind je hier een markt en krioelt het er van de mensen. In de avond komen de eetkraampjes tevoorschijn en kun je de lekkerste lokale gerechten proeven. Liever iets meer relaxen? Zoek dan een dakterras op aan de rand van het plein en bekijk het schouwspel met een verkoelend drankje in je hand.

En er is meer! Bezoek de souks en koop een souvenir voor het thuisfront, bewonder de Koutoubia Moskee, laat je verwennen in een hammam en ga een dagje de woestijn in.

Check onze insider tips voor Marrakech

Riad BarokkoAlle kamers van het charmante Riad Barroko zijn uniek en comfortabel ingericht. In de binnentuin vind je een fijn zwembad, de riad beschikt over een eigen restaurant en je kunt zonnestralen meepakken op het dakterras.
Top 10 stedentrips; Marrakech

9. New York

Dé stedentripbestemming die bovenaan menig wishlist staat is New York. De Amerikaanse stad heeft verschillende bijnamen waarvan de bekendste The Big Apple en The city that never sleeps zijn. Deze namen zijn heel treffend en dat zul je begrijpen tijdens een stedentrip in New York.

Enkele (letterlijke) hoogtepunten zijn The Empire State Building, Top of the Rock, Brooklyn Bridge, Times Square, 9/11-Memorial en het Vrijheidsbeeld. Museumliefhebbers gaan tijdens een stedentrip in New York naar het Metropolitan Museum of Art, Guggenheim of MoMA.

Daarnaast kun je je uren vermaken in het gigantische Central Park, over de High Line wandelen, Chelsea Market bezoeken en winkelen tot je erbij neervalt. Vervelen is écht geen optie in New York!

Dit zijn de leukste manieren om New York te ontdekken

The Pod Times Square, New YorkWil je een goede slaapplek in New York met een dito ligging tegen een betaalbare prijs? Wij tippen The Pod Times Square. De kamers zijn modern, er is een cocktailbar en je kunt rekenen op gratis WiFi.
Top 10 stedentrips; New York

10. Parijs

Onze top 10 stedentrips wordt afgesloten door de stad van de liefde; Parijs. En we geven het maar vast mee: een 3- of 4-daagse trip in de Franse hoofdstad is eigenlijk te kort; zoveel is er te zien.

Hét hoogtepunt van Parijs is natuurlijk de bekende Eiffeltoren. Beklim de 324 meter hoge toren voor een geweldig uitzicht over de stad. Andere favorieten in Parijs zijn o.a. de Sacré-Coeur in de charmante wijk Montmartre, de Champs-Elysées met aan het einde de imposante Arc de Triomphe en het immense Louvre met de bekende piramide.

Ook leuk; maak met je geliefde (of andere reisgenoot) een boottochtje over de Seine. Het liefst doe je dit tijdens zonsondergang; de lichtjes van de Eiffeltoren schitteren je dan tegemoet!

De leukste dingen om gratis te doen in Parijs

Top 10 stedentrips; Aparthotel Adagio Paris Montmartre Aparthotel Adagio Paris Montmartre biedt moderne appartementen bijna letterlijk aan de voet van de Sacré-Coeur. Handige ligging, check! Budget-tip: je hebt een eigen keukentje dus hoef je niet voor elke maaltijd op restaurant.
Top 10 stedentrips; Parijs

Steden die onze top 10 stedentrips (nét) niet haalden

Wat zijn er toch veel toffe steden. We kunnen het dan ook niet laten om nog een aantal bonus-steden toe te voegen. Steden die onze ‘Top 10 stedentrips’ nét niet haalden, maar wel superfijn zijn als je het ons vraagt.

  • Dat wij – en onze boekers – dol zijn op Spaanse steden is geen geheim. Barcelona en Valencia haalden onze top 10 stedentrips, dat geldt nét niet voor Sevilla. Deze bestemming heeft ten opzichte van haar Spaanse concurrenten een minpunt; het heeft geen strand. Sevilla dan maar overslaan? Zeker niet wat ons betreft! Plaza España is een pareltje en het paleis Real Alcázar móet je gezien hebben!
  • Berlijn is rauw, uniek én hip! Zet deze bestemming zeker op je bucketlist, want er is genoeg te zien en doen. Wandel langs De Muur, bezoek de Fernsehturm, verdwaal in het Holocaust Monument en bewonder de Reichstag. Alle hoogtepunten in korte tijd zien? Verplaats je snel en gemakkelijk dankzij het uitgebreide metronetwerk. Alle wijken in Berlijn hebben hun eigen karakter. Enkele van onze favorieten zijn het gezellige Friedrichshain, het multiculturele Kreuzberg of het hippe Prenzlauer Berg.
  • Boedapest heeft alles in huis voor een geslaagde stedentrip. Prachtige bezienswaardigheden (check vooral de Kettingbrug en het parlementsgebouw), een ruime keuze aan hotels en badhuizen om in te ontspannen. Zeker doen; ga een dagje fietsen in Boedapest!
  • Op zoek naar een compacte stad waar je strand & cultuur met elkaar kunt combineren. Overweeg Málaga! ’s Ochtends struin je langs alle hoogtepunten (het Alcazaba en de kathedraal zijn must-sees!) en ’s middags relax je op het fijne strand met een massage.

Welk van de steden uit onze ‘Top 10 stedentrips’ staat bovenaan jouw bucketlist?

Kiezen uit meer steden?Bekijk al onze stedentrips

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *