Weg met kerst: stedentrips

Weg met kerst! De leukste stedentrips in kerstsfeer

Ben je dol op de ultieme kerstsfeer, maar heb je een hekel aan alle sociale verplichtingen? We hebben goed nieuws! Doordat kerst dit jaar gunstig valt, kun je zonder dat het je veel vakantiedagen kost een stedentrip van een paar dagen maken. Daar zeggen wij geen nee tegen. Jij? 

Maar weg met kerst, waar ga je dan heen als je wel de ultieme kerstsfeer wilt? Wij zetten de beste opties voor een vierdaagse kerst-stedentrip op een rij. Hoef je niet meer te bakkeleien met (schoon)familie wie recht heeft op welke dag.

Shopwalhalla Londen

Weg met kerst: stedentrip LondenLonden is in de aanloop naar kerst al geweldig; de stad verandert dan net als New York in een waar winterwonderland en niet slagen voor je kerstcadeautjes is simpelweg niet mogelijk.

Toch pleiten we ook – of misschien wel liever – om de kerstdagen (ook) in Londen te vieren. Waarom? In Engeland kennen ze geen tweede kerstdag, maar Boxing Day. Met de nodige tradities waar ons winkelhart sneller van gaat kloppen. De winkels openen dan massaal hun deuren voor mega-sales.

Shop voor je eigen garderobe én koop een pleister op de wond voor dat ene familielid dat zich stiekem door je in de steek gelaten voelde tijdens kerst.

Weg met Kerst: stedentrip Londen, Park Plaza Westminster BridgeDe leukste kerstmarkt vind je aan de voet van de Londen Eye, het enorme reuzenrad naast de Big Ben. In de buurt hiervan vind je ook Park Plaza Westminster Bridge. Je kunt rekenen op een fantastische locatie, gratis WiFi en live muziek.

Romantisch Praag

Weg met kerst: stedentrip PraagOf het nu hartje zomer is of midden in de winter; Praag is altijd een geschikte bestemming voor een stedentrip. Ga jij er met je geliefde tussenuit? Dan beleef je gegarandeerd een romantische vakantie. De stad verandert rond kerst namelijk in een winterwonderland, vol met duizenden lampjes en een gezellige kerstmarkt.

Trek je dikste jas uit de kast en vergeet zeker geen handschoenen, sjaal en muts mee te nemen. Het kan flink afkoelen in Praag rond kerst. Maar hoe romantisch is het om samen op te warmen met een glaasje glühwein of bij een vuurkorf. Dit kan o.a. bij de kerstmarkt op het Oude Stadhuisplein in het centrum of de kerstmarkt op het Wenceslaplein.

Meer van Praag zien dan alleen de kerstmarkten? Maak een boottochtje over de Vltava Rivier, bekijk de gotische Tynkerk en de Karelsbrug en bewonder het Oude Raadhuis met de bijzondere Astronomische Klok. Genoeg te beleven!

Stedentrip Praag, Hotel RottWil je nabij het Oude Stadhuisplein en dus vlakbij de kerstmarkt verblijven? Kies dan voor Hotel Rott. Na een dag slenteren door de stad bestel je een drankje aan de bar en kom je helemaal tot rust in jouw comfortabele kamer.

Zonovergoten Dubai

Weg met kerst: stedentrip DubaiWil jij tijdens een stedentrip het liefst stad & strand combineren? Kies dan voor een vakantie naar Dubai, waar het in december zo’n 26 °C is. Toegegeven, het kerstgevoel is met deze temperaturen niet direct aanwezig. Maar op verschillende plekken in de stad wordt er alles aan gedaan om jou toch in de kerststemming te brengen.

In Dubai wordt geen kerst gevierd vanwege het islamitische geloof, maar toch zie je op veel plekken kerstversiering, met name vanwege de vele toeristen en westerse expats. Een echte must-do tijdens een kerststedentrip in Dubai is een bezoekje aan de Dubai Mall. Dit winkelcentrum wordt over de top gedecoreerd met kerstbomen, sneeuw, lichtjes en kerstmannen.

Wissel een dagje kerstshoppen in een handomdraai af met een stranddagje. Neem een duik in zee en relax op een handdoekje op een hagelwit strand. Dat is weer een hele andere vorm van een witte kerst.

Weg met Kerst: stedentrip Dubai, Jumeirah Burj Al ArabHeb jij een flink budget voor een stedentrip naar Dubai? Verblijf dan in het enige zevensterren hotel ter wereld Jumeirah Burj Al Arab. Het hotel is met recht super-de-luxe en bezorgt jou, dankzij de rijkelijk versierde lobby, ook nog eens een kerstgevoel.

Weg met kerst: weet jij al waar je heen wilt? Wacht zeker niet te lang met boeken, want de kerstweek is – mede door de gunstige vrije dagen – dit jaar erg populair.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Weg met kerst! De leukste stedentrips in kerstsfeer

  1. Er zijn ook nog mensen die moeten werken met de feestdagen
    Helaas en als je zelf in de zorg werkt en je partner niet
    Is het vaak moeilijk gelijktijdig zolang samen vrij te krijgen
    Maar proberen toch zoveel mogelijk samen wat te ondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *