Privacy- & Cookieverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 25-05-2018.

Middels www.vakantiediscounter.nl worden persoonsgegevens verzameld en cookies geplaatst. Privacy is voor dé VakantieDiscounter (een handelsnaam van Otravo B.V.) van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat uw persoonsgegevens veilig bij ons zijn en dat wij deze op een nette manier gebruiken. In deze privacyverklaring leggen wij uit wat wij allemaal doen met uw persoonsgegevens.

Als u vragen heeft of wilt weten wat wij precies bijhouden, neem dan contact op met dé VakantieDiscounter via de contactgegevens onderaan deze privacy- en cookieverklaring.

Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • het verlenen van toegang tot onze website;
  • het gebruik maken van de functionaliteiten op onze website;
  • het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten met betrekking tot onze verschillende facetten aan dienstverlening (zoals boekingen, autoverhuur, transfers, parkeren bij de luchthaven en verzekeringen);
  • het aanbieden van een inlogomgeving, waarmee u vakanties kunt bewaren en inzage heeft in uw boekingen;
  • het opnemen van contact met u, indien hierom wordt verzocht;
  • het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website;
  • het verbeteren en evalueren van onze website en diensten, onder andere middels klanttevredenheidsonderzoeken;
  • het verwerken van mogelijke deelname aan prijsvragen, acties, loyaliteitsprogramma’s en andere aangelegenheden;
  • het in kaart brengen van onze doelgroep en bijbehorende interesses, o.a. om het aanbod voor u interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw interesses via zowel onze eigen websites als websites van derden;
  • het toesturen van (een van) onze algemene en/of gepersonaliseerde nieuwsbrieven indien u zich hiervoor heeft ingeschreven.

Wij zullen de persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen.

 

Categorieën persoonsgegevens

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden:

  • NAW-gegevens;
  • Geboortedatum;
  • Nationaliteit;
  • Geslacht;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Klantnummer;
  • Gezinssamenstelling;
  • Betaalgegevens;
  • Boekings-/reserveringsgeschiedenis;
  • Online klikgedrag;
  • IP-adres;
  • Cookie ID’s;
  • Informatie over de laatst door u bekeken vakantie en/of aangegeven reisvoorkeur;
  • Eventuele persoonsgegevens die door u worden ingevuld als inhoud van een bericht bijvoorbeeld via het contactformulier, chat of sociale media;
  • Eventuele medische persoonsgegevens die door u worden verstrekt bij het boeken van een reis, waaronder bijvoorbeeld allergieën, dieetvoorkeuren of fysieke ongemakken.

 

Gegevens van derden

Wij vragen ook gegevens van derden, zoals van medereizigers en thuisblijvers. Deze gegevens verwerken wij enkel ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst en kunnen met dat doel ook aan derden vertrekt worden. Het is uw eigen verantwoordelijkheid dat deze gegevens rechtmatig aan ons verstrekt worden en gebruikt kunnen worden voor de omschreven doelen.

 

Het verstrekken van uw persoonsgegevens aan derde partijen

Wij verstrekken uw gegevens niet aan derde partijen zonder uw voorafgaande toestemming, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet moeten of mogen. Wij kunnen uw gegevens verstrekken aan de volgende bedrijven die deze gegevens in onze opdracht verwerken:

  • Externe ICT-dienstverleners;
  • De partijen die cookies aanleveren, zie hieronder.

Met deze bedrijven hebben wij schriftelijke afspraken gemaakt over de omgang met uw persoonsgegevens en wat ze hiermee wel en niet mogen doen.

Daarnaast kunnen wij uw gegevens ook verstrekken aan derde partijen, die zelfstandig bepalen hoe ze met uw gegevens zullen omgaan. Wij hebben geen invloed op het gebruik van uw gegevens door deze partijen aangezien zij zelf bepalen voor welk doel zij deze precies nodig hebben en aan wie zij deze weer verstrekken. Dit kunnen de volgende bedrijven zijn:

  • Betaaldiensten (als u via dé VakantieDiscounter betalingen verricht);
  • Touroperators (door wie uw reis wordt uitgevoerd);
  • Verzekeraars (als u via dé VakantieDiscounter een verzekering afneemt);
  • Transfermaatschappijen (als u via dé VakantieDiscounter een transfer boekt);
  • Autohuurmaatschappijen (als u via dé VakantieDiscounter een auto huurt);
  • Vliegmaatschappijen (als u via dé VakantieDiscounter een vlucht boekt);
  • Hotels en overige verblijfsmogelijkheden (als u deze via dé VakantieDiscounter boekt);
  • Het Calamiteitenfonds (wanneer uw reis moet worden aangepast wegens calamiteiten);
  • Stichting Garantiefonds Reisgelden (wanneer de reisorganisatie waar u heeft geboekt in financiële problemen is of failliet gaat).

Wij kunnen verplicht worden om uw persoonlijke gegevens vrij te geven aan overheidsinstanties in landen buiten het land waarin u woonachtig bent. De wetgeving in sommige landen kan ons dwingen om grenscontrole-instanties toegang te verlenen tot boekings- en reisinformatie. Daardoor kan informatie die wij over u en uw reis hebben worden vrijgegeven aan de douane- en immigratieautoriteiten van elk land in uw reisschema. Daarnaast is dé VakantieDiscounter volgens de wetgeving in diverse landen verplicht om uw paspoort- en bijbehorende informatie te verzamelen voordat u naar of vanuit die landen reist. Indien nodig verstrekken wij deze informatie aan de bevoegde douane- en immigratieautoriteiten. Ook geven wij uw persoonlijke gegevens vrij aan overheidsinstanties als toepasselijke wetgeving dat vereist.

 

E-mail

Vanuit dé VakantieDiscounter houden we u graag op de hoogte via e-mail. Hiervoor versturen wij verschillende e-mails die zijn opgesplitst in twee onderwerpen: serviceberichten en commerciële berichten.

Serviceberichten

Deze e-mails dienen enkel om u te informeren over belangrijke veranderingen of updates gerelateerd aan de diensten die u bij ons heeft afgenomen. Dit kan bijvoorbeeld de boekingsbevestiging zijn, maar ook de vouchers voor uw reis, verzoek tot overmaken van het restantbedrag, wijzigingen in uw boeking, belangrijke aanvullende reisinformatie, berichten rondom uw ‘Mijn VakantieDiscounter’ account en wijzigingen in onze voorwaarden.

Commerciële berichten

Als u bij ons een vakantie boekt of u inschrijft voor onze e-mails via onze website, vragen we u of u berichten van ons wilt ontvangen. De nieuwsbrief is de meest verstuurde commerciële mail. Daarin vindt u naast de beste aanbiedingen ook een flinke dosis vakantie-inspiratie. Om deze mails op u te kunnen afstemmen gebruiken we de door u ingevulde gegevens van uw e-mailprofiel en analyseren we het klikgedrag in de e-mails. Heeft u bij ons geboekt dan gebruiken wij ook uw boekingshistorie om e-mails beter op u af te kunnen stemmen. Daarnaast kunnen wij u voor, tijdens en na uw vakantie relevante producten of diensten aanbieden. Heeft u uw boeking niet kunnen afronden, dan kunnen we u hier via e-mail aan herinneren.

Wilt u geen commerciële berichten meer van ons ontvangen, dan kunt u zich te allen tijde afmelden via de afmeldlink die zich onderaan in iedere commerciële e-mail bevindt. Serviceberichten omtrent uw boeking zult u natuurlijk blijven ontvangen.

 

Prijsvragen en enquêtes

Indien u meedoet aan een prijsvraag of enquête, vragen wij een aantal gegevens van u zoals bijvoorbeeld uw naam en e-mailadres. Daarnaast vragen wij uw toestemming voor de verwerking hiervan, eventueel door derde partijen, ten behoeve van de prijsvraag of enquête en voor het samenstellen van analyses op basis van de verzamelde informatie. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Ook meten wij zo de respons op deze activiteiten.

 

Profilering en gepersonaliseerde advertenties

Wij kunnen de gegevens die we van u via de verschillende kanalen binnenkrijgen combineren. Zo verzamelen we informatie die we online van u zoals via een online boeking of acceptatie van de cookies binnenkrijgen. Deze gegevens kunnen wij op basis van uw toestemming combineren zodat wij een klantprofiel van u kunnen samenstellen. Wij verdelen deze klantprofielen over een aantal categorieën om uw interesses te analyseren, en uw aanbod op deze manier verder te personaliseren onder andere middels het tonen van gepersonaliseerde advertenties via diverse kanalen waaronder nieuwsbrieven, onze website(s) en websites van derden.

Google Analytics

Wij gebruikten Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken en om op basis hiervan onze website te kunnen verbeteren. Google Analytics maakt gebruik van cookies. Wij hebben een bewerkersovereenkomst gesloten met Google om afspraken te maken over de omgang met onze data. Daarnaast worden IP-adressen geanonimiseerd, worden er geen gegevens gedeeld en wordt de Google Analytics niet zonder toestemming gebruikt voor andere Google-diensten.

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden te bereiken. Zo hanteren wij de volgende bewaartermijnen:

  • Boekingen en reserveringen: zoals wettelijk bepaald
  • Verzekeringen: zoals wettelijk bepaald
  • Calamiteitenfonds: zoals wettelijk bepaald
  • Chatgesprekken: tot 1 jaar na gesprek
  • Telefoongesprekken: tot 1 jaar na gesprek
  • Mijn VakantieDiscounter.nl (inloggegevens + gegevens die daarachter beschikbaar worden gesteld): tot verwijdering
  • Prijsvragen & enquêtes: 6 maanden tot na verlopen actie
  • Commerciële e-mails: uw ontvangt geen e-mails meer na uitschrijving

Voor de bewaartermijn van onze cookies verwijzen we u graag naar het cookiegedeelte van deze privacy- en cookieverklaring.

 

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw persoonsgegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast, maken wij gebruik van TLS-certificaten ten behoeve van de veilige overdracht van uw gegevens en communicatie.

 

Cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën waarbij een klein tekstbestand bij uw bezoek aan onze website naar uw computer, tablet en/of mobiel wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze eigen beveiligde servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden. Voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier verder ‘cookies’ genoemd.

Op onze website worden cookies gebruikt om:

  • functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om de website te beschermen (technische of functionele cookies);
  • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies);
  • het aanbod voor u interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw interesses (advertentiecookies);
  • het mogelijk maken van de extra functionaliteiten op onze website zoals de chat functie (overige cookies).

Overzicht van derde partijen die cookies kunnen plaatsen via onze website:

  • Adform
  • Bing Ads
  • Criteo
  • Daisycon
  • DoubleClick
  • Facebook
  • Hotjar
  • Salesforce
  • Google

Bekijk voor verder details over de cookies op onze website onze lijst met cookies.

 

In- en uitschakelen van cookies

In uw browser kunt u instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer u ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van uw webbrowser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

 

Verwijderen van cookies

Veel cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, worden de cookies automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

 

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Deze websites worden door andere organisaties met eigen privacy- en cookieverklaringen beheerd. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de websites van andere organisaties.

 

Uw privacyrechten

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens onderaan deze privacy- en cookieverklaring. Op basis van de privacywetgeving heeft u de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
  • het laten corrigeren van fouten;
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • intrekken van toestemming;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
  • overdraagbaarheid van gegevens.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

 

Klachten en Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u vragen of klachten hebben stuur dan een mail naar: privacy@vakantiediscounter.nl

Op grond van de privacywetgeving heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Aanpassingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

Contactgegevens

Als u vragen heeft over uw privacy en onze privacy- en cookieverklaring, dan kunt u deze stellen door een e-mail te sturen naar privacy@vakantiediscounter.nl of per brief aan:

dé VakantieDiscounter

T.a.v. privacy team
Postbus 3698
1001 AL Amsterdam

Overige bedrijfsgegevens:

Herengracht 258 – 266
1016 BV Amsterdam
KvK-nummer: 30213095
BTW-nummer: NL816.195.262.B.01
Telefoon: 0900 – 7 747 400 (lokaal tarief)