Er wordt 23% meer uitgegeven aan adults only vakanties

Adults only vakanties hebben tegenwoordig een stevige positie binnen de reiswereld. Meer dan 1 op de 20 vakanties is een adults only vakantie, lekker zonder kids. Uit verkoopcijfers van reisorganisaties dé VakantieDiscounter en Thomas Cook blijkt ook dat aan een adults only vakantie in verhouding meer geld uitgegeven wordt dan wanneer reizigers naar een accommodatie gaan waar kinderen wel welkom zijn.

Lees meer

Storing Schiphol: het laatste nieuws

Een storing in het brandstofsysteem heeft gisteren op Schiphol voor de nodige chaos gezorgd. Er waren maar weinig vliegtuigen die konden vertrekken. En dat ook nog eens in de drukste periode van het jaar.

Lees meer

“Gaat mijn vakantie naar Egypte wel door?

Afgelopen week kondigden de luchtvaartmaatschappijen British Airways en Lufthansa aan voorlopig niet te vliegen op Caïro. Deze aankondiging zorgden voor flink wat vragen bij onze klanten. Graag geven we antwoord op deze vragen én nemen we direct een stukje ongerustheid weg.

Lees meer

Schiphol minder populair onder reizigers, Eindhoven maakt groeispurt

De populariteit van regionale luchthavens in Nederland óf net over de grens als vertrekpunt voor vakanties neemt toe. Dat blijkt uit ons recente onderzoek. Waar in 2018 nog 70,9% van de Nederlandse reizigers vanaf Schiphol naar hun vakantiebestemming vloog, is dit nu 61,9%. Eindhoven noteert daarentegen een groei van 11,1% naar 14,7%.

Lees meer

Reizigers verdiepen zich nog minder in vaccinaties dan een jaar geleden

Waar vorig jaar 64% van de reizigers aangaf zich te verdiepen in de nodige inentingen voor hun vakanties, blijkt dat een jaar later te zijn gedaald naar 58%. Van de overige reizigers zegt 12% zich niet te verdiepen in vaccinaties en 30% doet dat soms, afhankelijk van de vakantiebestemming.

Lees meer

TUI fly zet SmartLynx in voor alternatieve vluchten

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen via de media en onze website worden na de vliegtuigramp in Ethiopië alle Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond gehouden. TUI fly, de luchtvaartmaatschappij voor uw heen- en of terugvlucht, heeft een aantal van deze toestellen in haar vloot en moet nu noodgedwongen andere toestellen inzetten.

Lees meer