Stedentrip Krakau

Krakau, de voormalig hoofdstad van Polen die sinds 1978 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een perfecte bestemming voor een weekendje stedentrippen. Een stedentrip Krakau betekent zoveel mogelijk cultuur snuiven, genieten van een hoop levendigheid en genoeg mogelijkheden om te winkelen. Niet onbelangrijk voor architectuurliefhebbers; je vindt er bijzondere oude gebouwen.
Authentiek, maar ook hip
Gezelligheid op de énorme Grote Markt
Een terechte plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst
(Nog) lekker betaalbaar én geen massatoerisme

Haal alles uit een stedentrip in Krakau

Krakau is een van de meest trendy stedentripbestemmingen van dit moment. Het is misschien minder bekend, maar er valt zoveel te ontdekken! Niet voor niets heeft deze Poolse stad een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst bemachtigd. Reken tijdens een stedentrip in Krakau op een mix van cultuur, bijzondere architectuur, gastvrije inwoners en een levendig avondleven.

Volgens de legende is Krakau ontstaan toen in de tijd van koning Krak de gevreesde draak werd verslagen. Zeker is dat de Poolse stad al in de middeleeuwen rondom de heuvel Wawel opkwam. In de 11e eeuw werd het zelfs de hoofdstad van het land én het kruispunt van oude handelswegen. Periodes van verval en wederopbouw hebben gezorgd voor een rijke dosis aan cultuur. Genoeg om te ontdekken tijdens een stedentrip in Krakau!

Niet te missen tijdens een stedentrip in Krakau!

De Grote Markt (Rynek Glowny) is met een oppervlakte van 40.000 m² het kloppende hart van de stad. Struin langs mooie gebouwen, koop een souvenir in de Lakenhallen (Rynek Glówny) en pauzeer tussendoor op een van de terrasjes. In de bakstenen Mariakerk (Kościół Mariacki) klinkt elk uur een prachtige melodie.

Beklim vanuit de oude stadskern de Wawel naar het koninklijk paleis (Pałac Królewski na Wawelu). Neem hier wel even de tijd voor, want het biedt ruim 7.000 m² aan prachtige zalen. De volgende keer weer (samen) op stedentrip naar Krakau? Het verhaal gaat dat je voor veel geluk in de liefde de hoge klok in de Wawelkathedraal moet aanraken… Als je de immense gietijzeren draak durft te passeren, ontdek je in de grot onder de Wawel (Smok Wawelski) meer over spannende legendes.

Even afkoelen kan tijdens een stedentripin Krakau in stadspark Planty of een van de kunst- of geschiedenismusea. En met een bezoekje aan Kazimierz wordt het bijna een dubbele stedentrip. Deze Joodse wijk was ooit een onafhankelijke stad en zelfs samen met Warschau de belangrijkste stad voor Joodse cultuur in Polen. Mis vooral de Oude Synagoge en toffe street art niet.

Meer weten over de impact van de oorlog? Maak tijdens een stedentrip in Krakau een uitstapje naar de vernietigingskampen Auschwitz en Birkenau.

Overnachten in Krakau

Het voordeel van dit nog vrij onontdekte pareltje: de prijzen voor een stedentrip in Krakau zijn relatief laag. Ideaal voor een budgetvakantie of om juist eens te slapen in een op-en-top luxe hotel. In ons aanbod vind je zowel traditionele als moderne (boutique) hotels.

Tip: boek een hotel in of op loopafstand van het centrum. Dan ben je snel bij de hotspots en rol je na het diner of uitgaan zo weer het bed in!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder