• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Het Florence van Polen

Plof neer bij een van de terrassen op het Rynek Glowny-plein

Bezoek de Joodse wijk Kazimierz

Maak een dagtrip naar Auschwitz en de zoutmijn Wieliczka

Bekijk
Bekijk

Welkom in Krakau!

Krakau is een van de oudste en gezelligste steden van Oost-Europa. De stad kent bruisende wijken, een relaxte sfeer en mooie blikvangers aan het Rynek Glowny-Plein. Bewonder honderden kerken en bijzondere architectuur. Maak een vakantie in Krakau compleet met uitstapjes naar de zoutmijn Wieliczka en concentratiekamp Auschwitz.

Een vakantie in Krakau kan van start gaan na een vlucht van ca. 2 uur. De cultuurstad wordt ook wel het Florence van Polen genoemd en is volgens velen een van de mooiste steden van Europa. De Poolse stad heeft een gematigd landklimaat en kent een lage neerslaghoeveelheid. Bezoek de stad in de warme zomers of koude, maar gezellige winters.

Wat moet je zien tijdens een vakantie Krakau?

De grote markt, Rynek Glowny, wordt gezien als het kloppende hart van de stad. Midden op dit grote plein staat de Lakenhal, een bazaar met vooral betaalbare Poolse kunstnijverheid. Erg leuk als je op zoek bent naar souvenirs voor het thuisfront. Onder de hal ligt het Ondergrondse Museum, waar je alles leert over Krakau in de middeleeuwen. Aan de andere kant van de Lakenhal staan overblijfselen van het stadhuis en de raadstoren. Vanaf dit laatste gebouw heb je prachtig uitzicht over de stad.

Loop vanuit de oude stadskern omhoog en kom uit bij een van de mooiste stukjes van Krakau. Hier staat de Wawelburcht met daarnaast de Wawelkathedraal. Dit Koninklijk Paleis is voorzien van prachtige zalen, waaronder de ridder-, wapen- en de audiëntiezaal. Op de Wawelheuvel geniet je van de tuinen en het uitzicht over rivier de Wisla.

Een andere aanrader tijdens een vakantie in Krakau is Kazimierz, de Joodse wijk aan de rand van het centrum. Komt deze wijk je bekend voor? Steven Spielberg gebruikte hem als decor voor zijn film Schindler’s List. Proef traditionele Poolse gerechten in de restaurants, bezoek boekhandels en bekijk street art. Spot jij de muurschildering van Gene Kelly uit de film Singin’ in the Rain?

Stadspark Planty

Rondom het oude centrum Stare Miasto ligt het stadspark Planty. Loop langs deze 4 km lange groene strook en geniet van de rust en natuur. Vroeger stonden hier de stadsmuren van Krakau, nu gebruiken inwoners van de Poolse stad dit gebied om hard te lopen, te fietsen of te picknicken. Vooral in de zomermaanden wil je hier tijdens een vakantie Krakau tijd doorbrengen.

Maak een dagtrip tijdens een vakantie in Krakau

Veel mensen combineren een vakantie in Krakau met een aantal bezienswaardigheden in de buurt van de stad. Het concentratiekamp Auschwitz is misschien wel het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Boek een gids en leer alles over dit belangrijke stuk geschiedenis.

Tijdens een vakantie in Krakau nog een uitstapje maken? Op ca. 15 km van het stadscentrum ligt de Wieliczka zoutmijn. Hier werd in 1044 voor het eerst zout gewonnen, daarmee is het de oudste zoutmijn ter wereld. Maak een tocht van ca. 2 uur langs de zout uitgehouwen historische en mythische figuren. Trek warme kleding aan, het kan best koud zijn

Weer & klimaat

 • JAN
  -1 max 1 uur
  14 dgn
  5
 • FEB
  1 max 2 uur
  13 dgn
  4
 • MRT
  6 max 4 uur
  12 dgn
  5
 • APR
  13 max 5 uur
  10 dgn
  5
 • MEI
  21 max 7 uur
  9 dgn
  9
 • JUN
  24 max 8 uur
  11 dgn
  14
 • JUL
  25 max 8 uur
  12 dgn
  18
 • AUG
  24 max 7 uur
  13 dgn
  19
 • SEP
  18 max 5 uur
  11 dgn
  17
 • OKT
  13 max 3 uur
  13 dgn
  13
 • NOV
  6 max 2 uur
  14 dgn
  10
 • DEC
  1 max 1 uur
  15 dgn
  8
Bron: KNMI Climate