Stedentrip Sevilla

Op zoek naar een Europese stad met een compact centrum voor een korte break? Boek een stedentrip in Sevilla. De hoofdstad van Andalusië is de bakermat van de flamenco, beschikt over een mediterraan klimaat, herbergt gezellige tapasbars en terrasjes én kent talloze bijzondere, en historische, bezienswaardigheden. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan en een kijkje te nemen bij o.a. de immense kathedraal en het prachtige Real Alcázar.
Een aaneenschakeling van prachtige gebouwen
Mooi weer-garantie dankzij de zuidelijke ligging
Waar de sangria rijkelijk vloeit & tapas nóg lekkerder smaken
Arabische invloeden vs. een flamenco-cultuur

Haal alles uit een stedentrip in Sevilla

Als je fan bent van Spaanse steden, moet je ook wel fan zijn van Sevilla! De kleurrijke stad is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen en gezellige terrasjes waar de sangria rijkelijk vloeit en tapas op z’n best worden geserveerd. En wat dacht je van de flamenco cultuur? Tijdens een stedentrip in Sevilla moet je op zijn minst een optreden bijwonen.

Een korte introductie voor wie nog niet zo bekend is met Sevilla. Het is één van de belangrijkste Zuid-Spaanse steden, telt meer dan een half miljoen inwoners en kent een prachtig historisch centrum. Sterker nog; het is een van de grootste historische centra van Europa en voelt aan als een waar openlucht museum. Tel daarbij de Arabische invloed en het fijne Zuid-Europese klimaat op en een stedentrip in Sevilla kan niet anders dan een succes worden.

De must-sees tijdens een stedentrip in Sevilla

Het hart van het historische centrum van Sevilla is zonder twijfel Santa Cruz, de Joodse wijk. Het is wat ons betreft ook meteen het favoriete deel. Naast charmante smalle straatjes met lokale tapasbarretjes vind je er de bekendste bezienswaardigheden. Beklim de Giralda toren voor een geweldig uitzicht over de wijk, neem een kijkje in de imposante kathedraal en – last but not least – breng een bezoek aan Real Alcázar. In dit enorme paleis met dito tuinen kun je je uren vermaken.

Verleg je grenzen wel en ga óók buiten Santa Cruz op ontdekkingstocht tijdens een stedentrip in Sevilla. Een aanrader is dan sowieso Plaza de España, dat zonder twijfel een van de mooiste pleinen van Sevilla is. Het wordt gekenmerkt door twee torens, een fontein, een kanaaltje en een flinke hoeveelheid kleurrijke keramische tegeltjes.

Wat Sevilla nog meer biedt

Mis ook zeker niet Metropol Parasol voor – wederom! – een geweldig uitzicht over het centrum. In de buurt van het 30 meter hoge hypermoderne kunstwerk vind je de bekendste winkelstraten. Een goede optie als het erg warm is tijdens jouw stedentrip in Sevilla; er zijn schaduwdoeken ter verkoeling opgehangen.

In de wijk El Arenal vind je de grote stierenarena van Sevilla, Plaza de la Real Maestranza. Triana is de volkswijk van Sevilla. In de smalle straatjes kom je het makkelijkst in contact met de locals. En de wandeling er naartoe, via de mooie Puente de Isabel II, is ook zeker geen straf.

En dit was nog echt niet alles. Tijdens een stedentrip in Sevilla móet je je ook vooral laten verrassen door weer een mooi gebouw dat je plots ziet als je een hoek omslaat. Of nog zo’n leuk terrasje waar je kennismaakt met de locals… Enjoy!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Prima website, goede aanbiedingen

Prima website, duidelijk en makkelijk zoeken. Maar het belangrijkste altijd...

Lees verder