Stedentrip Bilbao

Het is de underdog van de Spaanse steden en oh wat is dat zonde! Want een stedentrip Bilbao zal je zonder twijfel verrassen, of je nu van cultuur, natuur of het lekkere Spaanse eten houdt. Ga mee naar het Baskenland en bewonder o.a. het Guggenheim Musuem en het oude stadsdeel, Casco Viejo. Wat een geweldige contrasten!
De stad van contrasten
Must-see; Guggenheim Museum
Goede temperaturen  
Urenlang tafelen met pintxos

Haal alles uit een stedentrip in Bilbao

Een stedentrip naar Bilbao is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een Spaanse stedentrip. Toch is deze stad in het hart van het Baskenland een regelrechte topper. Dat is vooral te danken aan het Bilbao-effect: de transformatie eind jaren 90 die van een grauwe industriestad een artistiek plaatje maakte.

Wat je tegenwoordig kunt verwachten? Naast cultuur en geschiedenis een dosis moderne architectuur. Zo’n stedentrip in Bilbao kan op actief tempo; de temperaturen zijn wat lager dan in het diepe zuiden. Bovendien bieden de rivier Nervión, de groene omgeving en de nabijgelegen kust genoeg verkoeling!

Architectonische pareltjes

Een bezoek aan het Guggenheim Museum is het absolute hoogtepunt van een stedentrip in Bilbao. Alleen al de buitenkant is indrukwekkend, zeker vanaf het water. Architect Frank O. Gehry gebruikte ruim 33.000 titaniumplaten om de merkwaardige rondingen te creëren. Binnen is prachtige beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw te bewonderen.

Al van verre zijn de imposante metalen boogconstructies van de Zubizuri (Baskisch voor ‘Witte Brug’) te zien boven de rivier Nervión. Eenmaal op de brug valt vooral het tapijt op. Dit is neergelegd om uitglijders bij regenachtig weer te voorkomen. Een ‘klein’ designfoutje dus…

Andere architectonische must-sees tijdens een stedentrip in Bilbao zijn het congres- en muziekcentrum Euskalduna, metrostation Norman Foster, de torens Isozaki en Pelli en het culturele centrum La Alhóndiga boven de wijnkelders.

Een duik in de geschiedenis

In het oude stadsdeel Casco Viejo kijk je tijdens een stedentrip in Bilbao je ogen uit. Tussen de smalle straatjes trekt vooral de kathedraal de aandacht. Dat mag ook wel, want de bouw heeft maar liefst twee eeuwen gekost. Nog bijzonderder is dat het gotische bouwwerk aan een pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt.

Ook het bewonderen waard: het Arriaga Theater. Deze is gebouwd ter ere van Juan Crisórno Arriaga – de ‘Spaanse Mozart’ – en geïnspireerd op de Paris Opera. Wie weet zijn er zelfs wel kaartjes beschikbaar voor een muziek-of theatershow tijdens jouw stedentrip in Bilbao!

Rondom Plaza Nueva is het een culinair feestje tijdens een stedentrip in Bilbao. Vooral de pintxos – die vaak prachtig op de bar staan uitgestald – zijn een groot succes. Deze tapasachtige hapjes smaken nog beter met een glas Baskische wijn, txikito (een zeer droge witte wijn) of zurito (bier). Nog meer lokale specialiteiten proeven? Mercado de Ribera – een van de grootste overdekte markten van Europa – is waar je moet zijn!

Even bijkomen tijdens een stedentrip in Bilbao

Bilbao is erg groen, met mooie parken zoals Doña Casilda de Iturrizar. Ideaal voor het uitspreiden van een (picknick)kleed. Ook tof: met de Artxanda kabelbaan de heuvels in om de stad van bovenaf te bewonderen. Toe aan wat verkoeling tijdens een stedentrip in Bilbao? Maak een boottochtje over de Nervión of relax op het strand bij Getxo of Algorta, op ca. een halfuurtje met de metro.

Nog wat tips voor een stedentrip in Bilbao

Bilbao is goed te bereiken met de auto; het ligt op ca. 1.400 km van Utrecht. Ideaal als je daarna de rest van het Baskenland wil verkennen. Voor een korte stedentrip in Bilbao is vliegen een stuk makkelijker. Na ca. 2 uur vliegen land je al op Aeropuerto Bilbao.

Ons aanbod is een mix tussen klassieke en moderne hotels. Vooral de adresjes rondom het centrum zijn een aanrader voor een stedentrip in Bilbao. Eenmaal aangekomen is de compacte stad goed te voet te verkennen. Ook tof: een fietstour met lokale gids!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder