Stedentrip Córdoba

Minder bekend dan Barcelona, Valencia en Sevilla en toch zeker niet minder de moeite waard. Boek een stedentrip naar Córdoba en ontdek een cultuurwalhalla waar je U tegen zegt. De authentieke straatjes, bijzondere bouwwerken (check Mezquita) en gezellige pleinen maken Córdoba voor ons tot een van de mooiste parels van het Spaanse binnenland.
Bezoek het Alcázar de los Reyes Cristianos en de groene tuinen
Ontdek de historische binnenstad met de Mezquita
Struin door de Joodse wijk
Must-do; een uitstapje naar de Medina Azahara

Haal alles uit jouw stedentrip in Córdoba

Op zoek naar een hoge dosis cultuur onder de Spaanse zon? Ga voor een stedentrip in Córdoba. Deze stad was in de middeleeuwen het centrum van de Spaanse moslimwereld en groeide in de 10e eeuw uit tot de op een na grootste stad wereldwijd. Nog steeds ademt Córdoba geschiedenis en pracht & praal.

Voor een stedentrip in Córdoba vlieg je in 2,5 à 3 uur naar het zuiden van Spanje. Om precies te zijn de regio Andalusië. Kies voor een verblijf in of aan de rand van het centrum en wandel in no time door de sfeervolle straatjes. De must-sees zijn zonder twijfel de Mezquita en het Alcázar de los Reyes Christianos!

Wat is er te zien tijdens een stedentrip in Córdoba?

Tijdens een stedentrip in Córdoba breng je de meeste tijd door in de historische binnenstad. Met haar sfeervolle wijken en bijzondere bezienswaardigheden staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zowel invloeden van Arabieren en Joden als Romeinen en Christenen zijn terug te zien.

Een stedentrip in Córdoba is niet compleet zonder een bezoek aan de Mezquita. Deze imposante kerk heeft honderden rood-wit gestreepte bogen en zuilen. In de bewogen geschiedenis heeft het als moskee én kathedraal dienstgedaan. Een combinatie die je niet vaak tegenkomt.

Nog een must-see voor een stedentrip in Córdoba is Alcázar de los Reyes Cristianos, dat van oorsprong een koninklijk paleis is. Later deed het o.a. dienst als inquisitiebank en gevangenis. Bekijk het kasteel, beklim de toren en wandel door de tuinen met mooie fonteinen en vijvers.

Neem verder uitgebreid de tijd voor Judería (de Joodse wijk) tijdens een stedentrip in Córdoba. In de smalle straatjes staan imposante huizen en kloosters. Extra bijzonder zijn de oude stadsmuren en de enige overgebleven synagoge van Andalusië.

Nog niet uitgekeken? Tijdens een wandeling kom je diverse pleinen tegen. Van kleine, sfeervolle plaatsjes (zoals de Patio de los Naranjos die vol staat met sinaasappelbomen) tot grote pleinen met veel zuilen (zoals Plaza de la Corredera). Zet ook musea op de lijst voor een stedentrip in Córdoba. Bijv. het Museum van Schone kunsten of Museum Romero de Torres aan de Plaza del Potro.

Het eeuwenoude bolwerk Medina Azahara

Ga voor een diepe duik in de geschiedenis naar Medina Azahara, op ca. 10 km van de stad. Boek tijdens een stedentrip in Córdoba een excursie of stap op de bus om dit Arabisch-Islamitische bolwerk van ca. 112 hectaren te bereiken. De bouw van dit paleis (annex stad) startte al in 936 in opdracht van de kalifaatheerser en zou meer dan veertig jaar duren.

In de 11e eeuw volgde een periode van verval. Pas in 1911 zijn de opgravingen begonnen. Tussen de oude ruïnes, slingerende straatjes en eeuwenoude huizen krijg je een idee van de rijkdom duizenden jaren geleden. Ga voor nog meer informatie tijdens een stedentrip in Córdoba naar het bijhorende bezoekerscentrum.

Andere vakanties in Córdoba

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder