Stedentrip Venetië

Een stedentrip Venetië spreekt bij veel mensen meteen tot de verbeelding: romantiek, vele grachtjes en kanalen en de mooiste pleinen. Maar is dit alles wat de stad te bieden heeft? Nee, eigenlijk is Venetië één groot openluchtmuseum, net als Rome. Maar dan met de romantiek van Parijs. En met een heeeeeeel fijn klimaat en talloze klassieke hotels waar je je graag onderdompelt in luxe. Ga je mee?
Italiaanse romantiek pur sang
Op een gondel door de grachten
Dwaal door de charmante straatjes
Smul van Italiaanse lekkernijen

Haal alles uit een stedentrip in Venetië

Bij veel mensen staat een stedentrip naar Venetië hoog op de bucketlist. Dat snappen wij heel goed; de Italiaanse stad spreekt – met name voor romantici – tot de verbeelding. Vaar over de grachten en dwaal door de charmante straatjes; het liefst met de liefde van je leven natuurlijk. Maar met je moeder, vader, zus, broer of vriend(in) kan natuurlijk ook!

Venetië ligt aan de noordoostkust van Italië en staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In Venetië – inclusief omliggende eilanden en het vasteland – wonen ruim 250.000 mensen. Jaarlijks trekken er ca. 30 miljoen toeristen voor een stedentrip naar Venetië. Ben jij er daar binnenkort één van?

Must-sees tijdens een stedentrip in Venetië

Tijdens een stedentrip in Venetië hoef jij je zeker niet te vervelen. Er zijn volop bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Het beroemde San Marco-plein mag je zeker niet missen. Sla ook de gelijknamige basiliek – die beschikt over o.a. romaans beeldhouwwerk, mozaïeken, marmer, bronzen beelden en edelstenen – niet over.

Daarnaast is een boottochtje een echte must-do tijdens een stedentrip in Venetië. Het liefst superromantisch in een gondel met schipper. Vaar over Canal Grande en de kleinere aftakkingen. Vanaf het water beleef je de stad op een hele andere manier.

Andere niet te missen bezienswaardigheden tijdens een stedentrip in Venetië zijn o.a. het Dogepaleis, de Campanile-klokkentorren, Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, San Zaccaria-kerk, de Rialtobrug en de Riva degli Schiavoni-kade. Wandel ook door de Joodse wijk Ghetto, waar zich vijf synagogen bevinden.

Smul van de Italiaanse keuken

Tijdens een stedentrip in Venetië is het niet alleen volop genieten van al de pracht en praal om je heen, je kunt ook volop smullen van al het lekkers van de Italiaanse keuken. Bestel een lekkere gelato, ga voor een verse pizza of eet de lekkerste pasta. Gelukkig voor de pasvorm van jouw vakantiekleding wandel je flink wat kilometers door Venetië!

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder