Stedentrip Pisa

"Pisa heeft de toren en that’s it!" Hoewel de toren inderdaad dé bezienswaardigheid van de Toscaanse stad is, biedt de stad wel degelijk meer. Wat dacht je van het levendige oude centrum, de winkelstraat Corso Italia, leuke marktjes en moderne kunst? Ontdek het allemaal tijdens een stedentrip Pisa.
Picture imperfect! Poseer met de Toren van Pisa
Smul van de Toscaanse lekkernijen
Bewonder Piazza dei Miracoli
Wandel langs de Arno

Haal alles uit een stedentrip in Pisa

Altijd al een foto willen maken met de Toren van Pisa? Grijp je kans tijdens een stedentrip in Pisa. Maar… dat is natuurlijk niet het enige wat je kan doen in de Italiaanse stad! Met tal van imposante gebouwen, mooie kerken en sfeervolle straten raak je niet snel uitgekeken. Er zijn bovendien genoeg cafés, bars en restaurants voor een culinaire pitstop.

Voor een stedentrip in Pisa hoef je slechts twee uurtjes te vliegen. De stad ligt in het westen van Italië; om precies te zijn in de regio Toscane. Het is al eeuwenlang een bekende stad. Eerst door de bloeiende handel in de haven, tegenwoordig vooral door de scheve toren op het Piazza dei Miracoli.

Hét icoon van de stad

Een stedentrip in Pisa is niet compleet zonder de Toren van Pisa gezien te hebben. Deze enorm scheve toren wordt ook wel de overhellende toren van Pisa of ‘the leaning tower’ genoemd. In 1173 begon de bouw van een – toen nog – rechte toren. Het ging pas ‘mis’ toen het tweede en derde deel werden toegevoegd. De grond was eigenlijk niet hard genoeg, maar daar had men geen boodschap aan.

Het zorgde uiteindelijk voor een scheve toren én bezoekersaantallen die omhoog schoten. Honderdduizenden bezoekers komen elk jaar uit alle windstreken om de bijzondere toren te bewonderen. Vanuit elke hoek worden foto’s gemaakt. Vaak met iemand die de toren zogenaamd optilt of omduwt. Hilarisch om tijdens een stedentrip in Pisa eens van een afstandje te bekijken.

Neem een paar goede schoenen mee op stedentrip naar Pisa. Op de top van de toren – na een tree of 300 – wacht er een geweldig uitzicht over de oude stad. Met een extra uitdaging; je voelt de overhelling van het bouwwerk tijdens het ‘beklimmen’.

Piazza dei Miracoli

De toren vind je samen met een aantal bijzondere bouwwerken op het Piazza dei Miracoli. Als je er tijdens een stedentrip in Pisa staat, begrijp je waarom dit het ‘Plein van de Wonderen’ heet.

Op hetzelfde plein vind je Battistero, met een omtrek van 107 meter de grootste doopkapel van Italië. En in Campo Santo zijn prachtige muurschilderingen te zien. Kunstliefhebbers pakken daarbij het Museo delle Sinopie mee.

Is dat alles wat je tijdens een stedentrip in Pisa ziet op het Plein van de Wonderen? Zeker niet! Je kan nog de Duomo di Santa Maria in. Zie je dat deze kerk ook een beetje scheef staat?

Is er nog meer te zien tijdens een stedentrip in Pisa?

Jazeker! Laat het meest bezochte plein achter je en ga op zoek naar alle andere interessante bezienswaardigheden in de stad. Het oude centrum is net een doolhof met een wirwar van straatjes en hier en daar wat kraampjes of barretjes. Begin je trek te krijgen? Tijdens een stedentrip in Pisa is een goed restaurant altijd binnen handbereik. Tip: doe dit niet in de straat van de Toren van Pisa, dat zijn ‘tourist traps’.

De rivier de Arno splitst de stad in tweeën. Tijdens een stedentrip in Pisa zijn de oevers een fijn plek om tot rust te komen. Wandel wat rond, maak foto’s van de kleurrijke huisjes en kijk uit over de oude bruggen. ’s Avonds als de lichtjes aanstaan misschien nog wel leuker!

Aan de andere kant van het water kan in Corso Italia goed gewinkeld worden. Cultuurliefhebbers lopen de straat uit naar het kunstwerk Tuttomondo van Keith Haring. Hij maakte de kleurrijke graffiti op de kloostermuur als een teken van harmonie. Een must-see tijdens een stedentrip in Pisa!

Andere vakanties in Pisa

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder