Last minute Pisa

Zin in een op-en-top Italiaanse vakantie en het liefst zo snel mogelijk? Boek een last minute naar Pisa. Hoewel de Italiaanse stad het imago heeft alleen over de Toren van Pisa te beschikken, biedt het meer! Neem een kijkje bij de wijken rondom de Arno en ervaar het échte Italiaanse leven! Oh en neem toch ook even tijd voor die mooie toren en bekijk de toeristen die zich uitsloven voor een foto waarop ze de toren kussen/duwen/optillen. Hilarisch!
Slenter langs de Arno en door het oude centrum
Bewonder het prachtige Piazza dei Miracoli
Probeer de Toren van Pisa recht te duwen
Proef van de hemelse Toscaanse keuken

Haal alles uit een last minute in Pisa

Heb je nog geen foto bij de Toren van Pisa? Grijp nu je kans en boek een last minute naar Pisa. De charmante Toscaanse stad is een aaneenschakeling van pittoreske straten, Romaanse kerken, interessante musea, sfeervolle pleinen en mooie huizen. Nog een voordeel van een last minute in Pisa: je vertrekt al binnen zes weken. Begin je koffer maar in te pakken!

Boek je een last minute naar Pisa, dan verblijf je in de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Pisa ligt in de regio Toscane en aan de rivier de Arno. Met zo’n 90.500 inwoners op een oppervlakte van 185 km² is het zeker niet de grootste stad van Italië. Wel is het een van dé toeristische bestemmingen van het Zuid-Europese land. Extra handig voor je last minute: Pisa heeft een eigen luchthaven. Vanuit Brussel is het maar 2 uur vliegen. Zo kan je last minute naar Pisa direct beginnen.

Verplichte stop: de Toren van Pisa

Kan je echt zeggen dat je op last minute in Pisa bent geweest als je geen foto hebt met scheve toren? Toen ze in 1173 begonnen met het bouwen van de Toren van Pisa, was het nochtans wel de bedoeling dat hij recht zou staan. Al ging het een beetje fout toen ze aan de tweede en derde laag van de toren begonnen: de ondergrond bleek niet hard genoeg. Toch werd de toren afgewerkt, en gelukkig maar! Vandaag is de scheve toren namelijk een van dé bezienswaardigheden van Italië.

Al even indrukwekkend als de toren zelf, zijn de verschillende poses waarin mensen erbij poseren. Recht duwen, ertegen leunen, alleen of met een hele groep; weet jij al hoe je gaat poseren tijdens je last minute in Pisa?

Een tip voor wie houdt van mooie uitzichten: klim tijdens je last minute in Pisa naar de top van de 57 meter hoge toren en bewonder de stad langs boven.

Andere must-sees tijdens een last minute in Pisa

We zeiden het hierboven al, een last minute in Pisa biedt veel meer dan alleen de scheve toren. De toren staat namelijk op Piazza dei Miracoli, het ‘Plein van de Wonderen’. Die naam heeft het plein niet gestolen; je vindt er de gigantische Battistero (de grootste doopkapel van Italië), de Kathedraal van Pisa, de begraafplaats Campo Santo, Fontana dei Putti, de Leeuwen Poort, het Lupa Capitool met Romelus en Remus... Op dit plein ga je je niet snel vervelen tijdens een last minute in Pisa. Museumliefhebbers kunnen er zelfs nog in tal van musea terecht. Wij tippen het Sinopie-museum waar je historische fresco’s en schetsen kan bewonderen.

En een last minute in Pisa biedt nóg meer: het gezellige oude centrum bijvoorbeeld. Slenter tussen de smalle straatjes vol kleurrijke huizen, bezoek lokale markten en spot op elke straathoek een kerk, restaurant of gelato zaakje. De straat Borgo Stretto mag je zeker niet missen.

De dag afsluiten doe je tijdens een last minute in Pisa met een romantische wandeling langs de rivier de Arno. De kleurrijke huizen en oude bruggen zijn dan verlicht en dus éxtra gezellig. Shopaholics moeten de Arno zeker een keer oversteken; aan de andere kant van het water vind je superveel winkels. Kunstliefhebbers spotten er tijdens hun last minute in Pisa zelfs een het kleurrijke kunstwerk Tuttomondo van Keith Haring op een kloostermuur.

Andere vakanties in Pisa

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder