Theme background
Het thuis van de bekendste scheve toren
Meer dan de toren: check het oude centrum
Ga shoppen in de Corso Italia
Volop kleurrijke huisjes

Welkom in Pisa!

De scheve toren en Pisa worden bijna altijd in één adem genoemd. Natuurlijk is dit de absolute must-see, maar deze Italiaanse stad heeft veel meer te bieden. Zo zijn er nog meer pracht bouwwerken, oude kerken, sfeervolle straatjes, de rivier de Arno en heerlijk eten. En dat op slechts twee uurtjes vliegen. Ga je mee voor een vakantie in Pisa?

Pisa is een van de bekendste steden in de regio Toscane. Dat begon al eeuwen geleden, toen het als belangrijke havenstad bloeide van de handel. Tegenwoordig trekt vooral de Toren van Pisa hordes toeristen naar het Piazza dei Miracoli. Wie verder dan dit icoon kijkt, ziet tijdens een vakantie in Pisa gelukkig nog veel meer moois.

De Toren van Pisa

Het hoogtepunt tijdens een vakantie in Pisa is de immense scheve toren (die ook wel ‘the leaning tower’ of de overhellende toren van Pisa wordt genoemd). Bij de start van de bouw in 1173 was er nog niks aan de hand. Het ging pas mis toen er na vele jaren een tweede en derde deel op de al hellende toren werd gezet. Hoewel de grond van het Piazza dei Miracoli te zacht bleek, bleef men stug doorbouwen. Het gevolg? Pisa is een bijzonder icoon rijker!

Jaarlijks trekt de Toren van Pisa honderdduizenden bezoekers voor een vakantie naar Pisa. Camera gereed en klikken maar. Wordt het de toren optillen, omduwen of toch kussen? Alleen al de fotoshoots geven urenlang vermaak!

Nog leuker is om tijdens een vakantie in Pisa de toren te beklimmen. De 300 treden en het gekke gevoel door de overhelling zijn het helemaal waard. Bovenaan wacht namelijk een tof uitzicht over het Piazza dei Miracoli, waar ook de indrukwekkende Duomo di Santa Maria Assunta en de begraafplaats Camposante liggen.

Nog meer must-sees tijdens een vakantie in Pisa

Met een telefoon vol foto’s van de Toren van Pisa is het tijd om het historisch centrum te ontdekken. Vooral Borgo Stretto is een aanrader tijdens een vakantie in Pisa. Hier struin je tussen een wirwar van steegjes langs tal van winkeltjes, kraampjes, restaurantjes en gezellige pleintjes. Een fijne plek om te smullen van de Italiaanse keuken of een gelato!

Even ontsnappen aan de drukte tijdens een vakantie in Pisa? Wandel langs de rivier de Arno en bewonder aan weerszijden de vrolijk gekleurde huisjes. Eenmaal in de Corso Italia gaan shopliefhebbers helemaal los. Wel met een culturele afsluiter, want aan het eind van de straat prijkt het felgekleurde Tuttomondo van graffitikunstenaar Keith Haring op een kloostermuur.

Nog meer Italiaanse pracht

Met de trein of (huur)auto is de omgeving van Pisa gemakkelijk te verkennen. Ga bijv. richting Pontedera, Viareggio of Livorno en ontdek Toscaanse pareltjes als Lucca of Volterra. Streep tijdens de vakantie in Pisa ook het geweldige Florence en haar bekende zwart-witte Duomo van de bucketlist.

Naast al dat cultuur snuiven zin om te sunsnacken? Het strand van Marina di Pisa ligt op ca. 15 km. En vergeet de uitgaansoutfits niet; in de bars en clubs wordt tot in de vroege uurtjes gedanst!

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Toren van Pisa: alles over de bekendste scheve toren

De scheve toren van Pisa zonder twijfel een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Italië. Tijd om deze eens flink onder de loep te nemen!

Blog image

Kijk verder dan de scheve toren van Pisa

Of Pisa alleen maar de scheve toren is? Nee, de stad heeft een mooi historisch centrum en diverse minder bekende bezienswaardigheden. Ontdek het zelf!

Weer & klimaat

 • JAN
  10max
  3 uur
  12 dgn
  -
 • FEB
  12max
  4 uur
  11 dgn
  -
 • MRT
  14max
  5 uur
  12 dgn
  -
 • APR
  18max
  6 uur
  11 dgn
  -
 • MEI
  23max
  8 uur
  11 dgn
  -
 • JUN
  26max
  9 uur
  8 dgn
  -
 • JUL
  31max
  10 uur
  5 dgn
  -
 • AUG
  31max
  9 uur
  7 dgn
  -
 • SEP
  25max
  7 uur
  8 dgn
  -
 • OKT
  21max
  6 uur
  10 dgn
  -
 • NOV
  15max
  4 uur
  13 dgn
  -
 • DEC
  11max
  3 uur
  12 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Super klantvriendelijk

Website is heel gebruikersvriendelijk en toch wordt je een dag...

Lees verder