Stedentrip Praag

Dat Praag de bijnaam Gouden Stad heeft gekregen, snap je als je er bent! De historische stadskern is een pareltje; deze staat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En de meer dan 500 torens (hoewel de stad ook wel 'de stad met 100 torens' wordt genoemd), een wirwar van smalle steegjes en de bijzondere pleinen zorgen samen voor een magische geheel. Boek een stedentrip Praag en ontdek waarom zoveel vakantiegangers die je voor gingen verliefd thuiskwamen.
Eén van de populairste Oost-Europese steden
Statige gebouwen vs. een gemoedelijke sfeer
Lekker eten & drinken voor een habbekrats
Een must-see voor cultuurliefhebbers

Haal alles uit een stedentrip in Praag

Ben jij de ultieme stedentripper en ga je niet alleen voor steden in het zonnige zuiden? Dan tippen we je graag voor een stedentrip naar Praag. De Tsjechische hoofdstad herbergt prachtige gebouwen en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het is niet zonder reden dat dit één van de populairste Oost-Europese steden van dit moment is!

Het fijnste van een stedentrip naar Praag? De stad – die als bijnaam, overigens niet zonder reden, de ‘Gouden stad’ heeft – kent een compact centrum. Trek de goede sneakers maar vast uit de kast voor een stedentrip in Praag, want je kan veel van de bezienswaardigheden en hotspots te voet bereiken. Voor wie veel lopen een grote opgave is, kent de stad gelukkig een uitgebreid tram-, bus- en metronetwerk.

Een duik in de geschiedenis van Praag

Praag kent een rijke historie, waar je vooral kennis mee maakt in het oude centrum. Cultuurliefhebbers halen hier hun hart op met dank aan o.a. het Oude Stadhuisplein. Hier vind je de bekende astronomische klok, die op vele ansichtkaarten van Praag prijkt.

Andere must sees voor cultuurliefhebbers tijdens een stedentrip in Praag? Maak de klim naar de Praagse burcht en de Sint-Vituskathedraal. Het zijn plaatjes an sich én je geniet vanaf hier van een prachtig uitzicht over de stad. Voor een dosis geluk gooi je een muntje vanaf de Karelsbrug in het water.

Een van de bekendste begraafplaatsen in Europa is de Joodse begraafplaats in de eveneens Joodse wijk, Josefov. Hier staan ruim 12.000 grafstenen schots en scheef door elkaar heen. Andere aanraders tijdens een stedentrip in Praag zijn het Dansende Huis en het Nationaal Theater.

Biedt een stedentrip in Praag dan enkel cultuur?

Zeker niet! Tijdens een stedentrip in Praag – en wat dat betreft kan je het vergelijken met Berlijn – gaat historie hand in hand met hip & happening. Cultuur wissel je in een handomdraai af met een middagje shoppen en de vele straatjes worden gekenmerkt door hippe barretjes en fijne restaurants.

Extra fijn: de gemiddelde bedragen in de horeca liggen hier aanzienlijk lager dan in Zuid-Europa. Zeker als het aankomt op dranken als bier. Steek dat voordeel maar vast in jouw zak tijdens een stedentrip in Praag! Over bier gesproken; wist je dat je op diverse plekken in de stad kunt baden in bier. Dat schijnt verrassend goed te zijn voor de huid!

Andere vakanties in Praag

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder