Last minute Praag

Zijn cultuur, historie en mooie gebouwen wat jij zoekt in een vakantie? Boek een last minute Praag! De hoofdstad van Tsjechië is niet alleen een van de meest bezochte Europese steden, het kent ook een historisch centrum dat gekenmerkt wordt door prachtige historische gebouwen. Niet verwonderlijk dat deze stadskern een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft gekregen.
Een ruime keuze aan (culturele) bezienswaardigheden
UNESCO Werelderfgoed in de oude stad
Bewonder de Praagse Burcht en de wisseling van de wacht
Proef de lokale lekkernij Trdelník

Haal alles uit een last minute in Praag

De Tsjechische hoofdstad heeft in elk jaargetijde haar charme. In de winter is het er gemoedelijk en hangt er een mysterieuze waas over de stad, terwijl in de zomermaanden de terrassen vollopen en toeristen massaal genieten van het zonnetje. Kortom; er is altijd een last minute naar Praag is altijd een goed idee!

In welk seizoen jij ook afreist naar de Tsjechische hoofdstad; je kunt er sowieso rekenen op een flinke dosis cultuur. De historische binnenstad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat vinden wij – gezien de pracht en praal – niet zo gek. Bewonder het met eigen ogen tijdens een last minute in Praag.

Must-sees tijdens een stedentrip in Praag

Wat je allemaal niet mag missen tijdens een last minute in Praag? De meest bekende bezienswaardigheid is de Praagse Burcht. Dit imposante bouwwerk zie je vanuit alle hoeken boven de stad uittorenen. Zorg dat je er om 12.00 uur bent voor de wisseling van de wacht; een hele happening.

Vanaf de Praagse Burcht heb je daarnaast een prachtig uitzicht over de stad. Zo zie je o.a. de bekende Karelsbrug liggen. Op deze brug – die over de rivier de Moldau loopt – vind je tal van beelden, verkopers en portrettekenaars. Wie een muntje vanaf hier de rivier in gooit, kan rekenen op een flinke dosis geluk.

Tijdens jouw last minute in Praag is het daarnaast een aanrader om het oude stadsdeel te ontdekken. Hier vind je o.a. de gotische Tynkerk en het Oude Raadhuis. Een bijzondere trekpleister bij deze laatste is de Astronomische Klok. Op elk heel uur vindt er een heel schouwspel plaats. Er gaan o.a. deurtjes open waar de apostelen van Jezus uitkomen.

De nieuwe stad ontdekken

Praag kent ook een nieuwer gedeelte dat erom vraagt ontdekt te worden. Als je vanuit de oude naar de nieuwe stad loopt, doe dit dan via de Na Příkopě, één van de belangrijkste winkelstraten van Praag. Je kunt hier eindeloos shoppen bij winkels van met name de bekendere merken.

Het Wenceslasplein is met een lengte van 750 meter niet alleen een van de must-sees in de nieuwe stad, het is ook nog eens een van de grootste pleinen van Europa. Je vindt hier daarnaast enkele musea en het Dansende Huis. Wil je stappen tijdens jouw last minute in Praag? Dan moet je ook in de nieuwe stad zijn!

Ontdek de lokale keuken

Het grote voordeel aan een last minute in Praag? Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Lokaal dineren kost je in ieder geval geen vermogen en ook de prijs voor een biertje is in de meeste cafés heel schappelijk. Let er wel op waar je gaat zitten; rondom de toeristische pleinen liggen de prijzen een stuk hoger.

Tijdens een last minute in Praag moet je zeker de bekende chimney cake, ook wel Trdelník genoemd, proeven. Deze gesuikerde en opgerolde deeghoorn wordt naar wens gevuld met fruit, slagroom, chocolade en/of ijs. Jammie!

Andere vakanties in Praag

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder