Stedentrip Boedapest

Wil je eens wat anders dan Parijs, Rome of Praag voor jouw volgende stedentrip? Boedapest is rijk aan kunst, cultuur en winkels! De hoofdstad van Hongarije is verdeeld in twee stadsdelen: Boeda en Pest. Beide stadsdelen bieden eindeloos veel bezienswaardigheden, leuke cafés en lokale restaurantjes. Ga je mee op ontdekkingstocht tijdens een stedentrip in Boedapest?
Dé stedentripbestemming van dit moment
Aan te raden in elk jaargetijde
Bekijk de vele bezienswaardigheden
Ontdek de stad op de fiets

Haal alles uit een stedentrip in Boedapest

Een vluchttijd van zo’n twee uur, een aangenaam klimaat en superveel bezienswaardigheden; het is niet gek dat een stedentrip naar Boedapest de laatste jaren flink in populariteit is gestegen. Benieuwd wat er allemaal in de Hongaarse stad te doen is? Lees dan snel verder!

Voordat jij een stedentrip naar Boedapest boekt, zetten we eerst even wat feitjes op een rij. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije, heeft zo’n 1,7 miljoen inwoners en ligt aan de rivier de Donau. In 1873 zijn de stadsdelen Boeda – dat op de westelijke oever ligt – en Pest op de oostelijke oever, samengevoegd tot Boedapest.

Dé must-sees tijdens een stedentrip in Boedapest

Boedapest bestaat uit twee delen. In Pest vind je allerlei winkelstraten, restaurants, bars, clubs en tal van bezienswaardigheden. Geschiedenisliefhebbers zijn in het stadsdeel Boeda helemaal op hun plek dankzij de historische bezienswaardigheden en de uitzichtpunten.

Wat je zeker niet mag missen tijdens een stedentrip in Boedapest? Het imposante Hongaarse Parlementsgebouw, dat rijkelijk versierd is met diverse beelden. Ook van binnen is het gebouw schitterend. Boek een rondleiding en leer alles over de regering van Hongarije.

Andere must-sees tijdens een stedentrip in Boedapest zijn o.a. het indrukwekkende oorlogsmonument Schoenen op de Donaukade, het Nationaal Opera Huis, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Voor een prachtig uitzicht over de stad ga je naar de Citadel van Boeda. Maak Instagram-waardige foto’s van alle bruggen en de Donau. Daarnaast kun je tijdens een stedentrip in Boedapest uitstekend winkelen. Houd dus zeker nog wat ruimte over in je koffer.

De leukste manieren om Boedapest te ontdekken

Nederlandser kan niet; ontdek Boedapest op de fiets. Hoe leuk is het om de stad – die een oppervlakte heeft van ruim 500 km² – gemakkelijk op twee wielen te bekijken. Op die manier heb je veel vrijheid en kun je in korte tijd veel zien. Sinds 2004 heeft de regering van Hongarije flink geïnvesteerd in goede fietspaden. Wel zo’n veilig idee!

Maak jij liever gebruik van het openbaar vervoer tijdens een stedentrip in Boedapest? Geen probleem; je pakt gemakkelijk de metro of een bus om je van de ene hotspot naar de andere te brengen. De meest efficiënte en goedkope manier om veel in korte tijd te zien, zonder je fysiek in te spannen is door de hop-on-hop-off-bus te nemen. Stap uit wanneer je wilt en stap weer op als het jou uitkomt.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder