Theme background
Boeda en Pest, een bijzondere stad in twee delen
Bewonder de zonsondergang vanaf het Vissersbastion
De beste badhuizen van Europa
Proef heerlijke Hongaarse specialiteiten

Welkom in Boedapest

De prachtige Hongaarse hoofdstad stijgt jaar na jaar in populariteit onder stedentrippers. De stad is een goedkope bestemming en barst van de mooie bezienswaardigheden. Proef Hongaarse specialiteiten, fotografeer fantastische uitzichten en maak onvergetelijke herinneringen tijdens een vakantie in Boedapest.

Voor een vakantie in Boedapest hoef je maar zo’n twee uur te vliegen. De stad bestaat uit twee delen die gescheiden worden door rivier de Donau. Deze rivier zorgt ervoor dat er vanuit meerdere plekken in de stad sprake is van een panoramisch uitzicht. Boedapest ligt daarnaast naast de een grens van een zee- en landklimaat; je kunt daardoor rekenen op warme zomers en koele winters.

Ontdek Boeda en Pest

Tijdens een vakantie in Boedapest kom je erachter dat de stad uit twee delen bestaat: Boeda en Pest. De delen – tot 1873 nog aparte steden – worden gescheiden door rivier de Donau. Het toeristische leven vind je vooral in Pest. Dit stadsdeel wordt gekenmerkt door winkelstraten, restaurants, bars en clubs. Boeda staat vooral bekend om de historische bezienswaardigheden en prachtige uitzichtpunten.

Om van de ene naar de andere kant te komen zijn er negen bruggen aangelegd. De bekendste – en ook hét symbool van de Hongaarse stad – is de Kettingbrug. De brug is ca. 330 m lang en bijna 16 m breed. Aanrader: steek tijdens je vakantie in Boedapest de brug ’s avonds over. Boedapest is prachtig verlicht in het donker en dat beleef je vanaf hier optimaal.

Niet te missen tijdens een vakantie in Boedapest

Bezoek het Vissersbastion, dat in veel reisgidsen op de foto’s prijkt. Waan je even terug in de tijd door de smalle paadjes en kasteelachtige torens. Bekijk het uitzicht over het stadsdeel Pest en loop daarna meteen door naar de Matthias kerk. Het gekleurde dak van de kerk is al vanaf de andere kant van de Donau te zien.

Citadel de Boeda biedt een weids uitzicht over de stad, de Donau en alle bruggen. Op de berg staat het Hongaarse vrijheidsbeeld en een fort met restaurant. Er zijn diverse mogelijkheden om souvenirs te kopen. Koop een mooie herinnering aan jouw vakantie in Boedapest.

Meer bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie in Boedapest niet mag missen zijn o.a. het Nationaal Opera Huis, het monument Schoenen op de Donaukade en het Hongaarse Parlementsgebouw.

Relax to the max!

Boedapest bevindt zich bovenop natuurlijke warmwaterbronnen. De Hongaarse hoofdstad wordt door de maar liefst 120 bronnen ook wel ‘De stad van de spa’s’ genoemd. Lekker baden is een belangrijk onderdeel van de Hongaarse cultuur en reikt al ver terug in de geschiedenis. Water werkt ontspannend en helend.

Een bezoek aan een badhuis is dan ook een must-do tijdens een vakantie in Boedapest. Badhuizen bestaan uit binnen- en buitenbaden. Naast badderen kun je ook genieten van behandelingen, massages en modderkuren.

Proef van lokale specialiteiten

Hongarije staat niet echt bekend als culinaire bestemming, toch kun je er heerlijk eten en drinken. Tijdens een vakantie in Boedapest kom je op veel locaties Goulash tegen, maar er zijn meer specialiteiten. Zo wordt er op meerdere plekken zelfgemaakte limonade verkocht. Lekker met sinaasappel, citroen en limoen. Lángos is een snack gemaakt van gefrituurd deeg. Zoetekauw? Proef Somlói Galuska, een dessert met chocola, walnoten en slagroom!

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Boeda en Pest: het verhaal achter de twee stadsdelen in de Hongaarse hoofdstad

Boedapest wordt door de Donau in tweeën gesplitst en bestaat uit twee delen; Boeda en Pest. Maar wat is het verschil tussen de stadsdelen?

Blog image

On the road! Fietsen in Boedapest

Fietsen in Boedapest? Ja! Je vindt er ruim 300 km aan fietspaden en je ziet veel meer van de stad dan wanneer je je per openbaar vervoer verplaatst.

Blog image

De Kettingbrug, het symbool van Boedapest

De bekendste brug van Boedapest? De Kettingbrug, één van de negen bruggen die hier over de Donau lopen. Wat deze brug zo uniek maakt? We vertellen het je!

Blog image

Ontspanning & plezier! Dit zijn de mooiste badhuizen van Boedapest

De ca. 125 warmwaterbronnen in Boedapest zijn wereldwijd bekend om de ultieme ontspanning die zij bieden. Deze bronnen zijn omgezet tot badhuizen waar het niet alleen draait om het bad zelf, maar ook om de architectuur en vormgeving.

Blog image

Boedapest in de winter

Een stedentrip winterperiode? Vlieg naar Hongarije! Boedapest in de winter betekent kerstmarkten, schaatsbanen en heerlijke badhuizen.

Blog image

Boedapest voor beginners: jouw eerste stedentrip naar deze fantastische stad

Ga jij voor de eerste keer naar de mooie Hongaarse stad? Wij zetten alles op een rij wat je als beginner in Boedapest niet mag missen. Enjoy!

Weer & klimaat

 • JAN
  2max
  2 uur
  11 dgn
  -
 • FEB
  5max
  3 uur
  10 dgn
  -
 • MRT
  11max
  4 uur
  11 dgn
  -
 • APR
  17max
  6 uur
  12 dgn
  -
 • MEI
  23max
  8 uur
  12 dgn
  -
 • JUN
  28max
  8 uur
  12 dgn
  -
 • JUL
  28max
  9 uur
  8 dgn
  -
 • AUG
  28max
  8 uur
  9 dgn
  -
 • SEP
  23max
  7 uur
  9 dgn
  -
 • OKT
  17max
  5 uur
  8 dgn
  -
 • NOV
  9max
  2 uur
  10 dgn
  -
 • DEC
  3max
  2 uur
  11 dgn
  -
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder