• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Boeda en Pest, een bijzondere stad in twee delen

Bewonder de zonsondergang vanaf het Vissersbastion

De beste badhuizen van Europa

Proef heerlijke Hongaarse specialiteiten

Bekijk
Bekijk

Welkom in Boedapest

De prachtige Hongaarse hoofdstad stijgt jaar na jaar in populariteit onder stedentrippers. De stad is een goedkope bestemming en barst van de mooie bezienswaardigheden. Proef Hongaarse specialiteiten, fotografeer fantastische uitzichten en maak onvergetelijke herinneringen tijdens een vakantie in Boedapest.

Voor een vakantie in Boedapest hoef je maar zo’n twee uur te vliegen. De stad bestaat uit twee delen die gescheiden worden door rivier de Donau. Deze rivier zorgt ervoor dat er vanuit meerdere plekken in de stad sprake is van een panoramisch uitzicht. Boedapest ligt daarnaast naast de een grens van een zee- en landklimaat; je kunt daardoor rekenen op warme zomers en koele winters.

Ontdek Boeda en Pest

Tijdens een vakantie in Boedapest kom je erachter dat de stad uit twee delen bestaat: Boeda en Pest. De delen – tot 1873 nog aparte steden – worden gescheiden door rivier de Donau. Het toeristische leven vind je vooral in Pest. Dit stadsdeel wordt gekenmerkt door winkelstraten, restaurants, bars en clubs. Boeda staat vooral bekend om de historische bezienswaardigheden en prachtige uitzichtpunten.

Om van de ene naar de andere kant te komen zijn er negen bruggen aangelegd. De bekendste – en ook hét symbool van de Hongaarse stad – is de Kettingbrug. De brug is ca. 330 m lang en bijna 16 m breed. Aanrader: steek tijdens je vakantie in Boedapest de brug ’s avonds over. Boedapest is prachtig verlicht in het donker en dat beleef je vanaf hier optimaal.

Niet te missen tijdens een vakantie in Boedapest

Bezoek het Vissersbastion, dat in veel reisgidsen op de foto’s prijkt. Waan je even terug in de tijd door de smalle paadjes en kasteelachtige torens. Bekijk het uitzicht over het stadsdeel Pest en loop daarna meteen door naar de Matthias kerk. Het gekleurde dak van de kerk is al vanaf de andere kant van de Donau te zien.

Citadel de Boeda biedt een weids uitzicht over de stad, de Donau en alle bruggen. Op de berg staat het Hongaarse vrijheidsbeeld en een fort met restaurant. Er zijn diverse mogelijkheden om souvenirs te kopen. Koop een mooie herinnering aan jouw vakantie in Boedapest.

Meer bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie in Boedapest niet mag missen zijn o.a. het Nationaal Opera Huis, het monument Schoenen op de Donaukade en het Hongaarse Parlementsgebouw.

Relax to the max!

Boedapest bevindt zich bovenop natuurlijke warmwaterbronnen. De Hongaarse hoofdstad wordt door de maar liefst 120 bronnen ook wel ‘De stad van de spa’s’ genoemd. Lekker baden is een belangrijk onderdeel van de Hongaarse cultuur en reikt al ver terug in de geschiedenis. Water werkt ontspannend en helend.

Een bezoek aan een badhuis is dan ook een must-do tijdens een vakantie in Boedapest. Badhuizen bestaan uit binnen- en buitenbaden. Naast badderen kun je ook genieten van behandelingen, massages en modderkuren.

Proef van lokale specialiteiten

Hongarije staat niet echt bekend als culinaire bestemming, toch kun je er heerlijk eten en drinken. Tijdens een vakantie in Boedapest kom je op veel locaties Goulash tegen, maar er zijn meer specialiteiten. Zo wordt er op meerdere plekken zelfgemaakte limonade verkocht. Lekker met sinaasappel, citroen en limoen. Lángos is een snack gemaakt van gefrituurd deeg. Zoetekauw? Proef Somlói Galuska, een dessert met chocola, walnoten en slagroom!

Weer & klimaat

 • JAN
  2 max 2 uur
  11 dgn
  -
 • FEB
  5 max 3 uur
  10 dgn
  -
 • MRT
  11 max 4 uur
  11 dgn
  -
 • APR
  17 max 6 uur
  12 dgn
  -
 • MEI
  23 max 8 uur
  12 dgn
  -
 • JUN
  28 max 8 uur
  12 dgn
  -
 • JUL
  28 max 9 uur
  8 dgn
  -
 • AUG
  28 max 8 uur
  9 dgn
  -
 • SEP
  23 max 7 uur
  9 dgn
  -
 • OKT
  17 max 5 uur
  8 dgn
  -
 • NOV
  9 max 2 uur
  10 dgn
  -
 • DEC
  3 max 2 uur
  11 dgn
  -
Bron: KNMI Climate