Theme background
Een historische binnenstad waar je u tegen zegt
Struin door de pittoreske Joodse wijk
Raak onder de indruk van de moskee-kathedraal Mezquita
Ontdek de ruïnes van Medina Azahara

Welkom in Córdoba!

Córdoba mag dan wat minder bekend zijn dan zijn Spaanse broers Barcelona, Madrid en Valencia, het is wél een fantastische parel voor iedereen die houdt van geschiedenis. Tijdens een vakantie in Córdoba beland je in een cultuurwalhalla; heel veel charmante straatjes, typische pleinen en bijzondere bouwwerken. Met als hoogtepunt de Mezquita en Medina Azahara!

Córdoba is een stad in de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Het ligt aan de rivier de Guadalquivir en de voet van de berg Sierra Morena. Ooit vormde de stad het centrum van de middeleeuwse Spaanse moslimwereld. In de 10e eeuw was het met ca. 500.000 inwoners zelfs de op een na grootste stad wereldwijd! Met dank aan de unieke overblijfselen raak je tijdens een vakantie in Córdoba niet snel uitgekeken.

Must-sees tijdens een vakantie in Córdoba

De historische binnenstad staat met haar sfeervolle wijken en indrukwekkende bezienswaardigheden op de UNESCO werelderfgoedlijst. De invloeden van de Romeinen, Joden, Arabieren en Christenen zie je terug in het stadsbeeld tijdens een vakantie in Córdoba.

De Mezquita is de nummer 1 must-see tijdens een vakantie in Córdoba. Het is een indrukwekkende kerk met honderden rood-wit gestreepte bogen en zuilen. Extra bijzonder is dat het als moskee én kathedraal heeft dienstgedaan, afhankelijk van wie op dat moment de macht had.

De Joodse wijk Judería mag niet onontdekt blijven tijdens een vakantie in Córdoba. Struin door de smalle straatjes, bewonder imposante huizen en bijzondere kloosters of werp een blik op de deels bewaarde stadsmuren. De oude synagoge is ook zeker een bezoek waard; het is de enige die is overgebleven in Andalusië. Toe aan een pauze? Neem plaats bij een van de gezellige tapasbarretjes.

Alcázar de los Reyes Christianos was ooit de koninklijke residentie, maar is ook een inquisitierechtbank en gevangenis geweest. Tijdens een vakantie in Córdoba kan je een kijkje nemen in het kasteel en de toren beklimmen. Hallo panoramisch uitzicht! Sluit af met een ontspannen wandeling door de groene tuinen, langs prachtige fonteinen en vijvers.

Córdoba kent tal van grote pleinen en schilderachtige binnenpleintjes. Plaza de la Corredera is bijvoorbeeld een plein met veel zuilen, waartussen leuke terrassen staan. Aan het pittoreske Plaza del Potro vind je het Museum van de Schone Kunsten en het Museum Romero de Torres (een bekende schilder). Patio de los Naranjos staat vol met sinaasappelbomen (en de Bell Tower!). Klein en ingetogen is het Plaza de Capuchinos, waar een oud kruis staat.

Een sprong terug in de tijd

Plan tijdens een vakantie in Córdoba een bezoek aan Medina Azahara, het Arabisch-Islamitische bolwerk op ca. 10 km van de stad. Ga met de auto of bus naar de parkeerplaats en neem de shuttleservice naar de ruïnes. Tijdens een wandeling kom je door de resten van slingerende straatjes met eeuwenoude huizen. Bijzonder om te zien hoeveel rijkdom er duizend jaar geleden was. Met recht een toevoeging aan de UNESCO Werelderfgoedlijst!

De bouw van de immense paleis-stad startte in 936 in opdracht van de kalief en duurde veertig (!) jaar. In de 11e eeuw raakte het helaas in verval en pas in 1911 zijn de opgravingen begonnen. In het bijhorende bezoekerscentrum krijg je een goed beeld van de hoogtijdagen.

Laatste berichten van ons reisblog:

Blog image

Nieuw op de UNESCO Werelderfgoedlijst: het indrukwekkende bolwerk Medina Azahara

Elk jaar komen er nieuwe pareltjes bij op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 2019 is de eer o.a. aan Medina Azahara, een bijzonder Arabisch-Islamitisch bolwerk in Spanje. We nemen vast een voorsprong op de lijst en geven je een inkijkje in dit bijzondere culturele erfgoed.

Weer & klimaat

 • JAN
  17max
  5 uur
  11 dgn
  18
 • FEB
  17max
  6 uur
  10 dgn
  17
 • MRT
  19max
  7 uur
  8 dgn
  17
 • APR
  21max
  8 uur
  7 dgn
  18
 • MEI
  27max
  9 uur
  2 dgn
  18
 • JUN
  29max
  11 uur
  1 dgn
  22
 • JUL
  33max
  11 uur
  -
  1 dgn
  24
 • AUG
  33max
  10 uur
  1 dgn
  24
 • SEP
  27max
  8 uur
  2 dgn
  23
 • OKT
  23max
  7 uur
  8 dgn
  21
 • NOV
  19max
  5 uur
  11 dgn
  20
 • DEC
  16max
  5 uur
  10 dgn
  19
Bron: KNMI Climate

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

 • Gegarandeerd de beste deal
 • Uiteraard géén boekingskosten
 • Zekerheid van ANVR en SGR
 • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Altijd de goedkoopste prijs

Boek al vanaf het eerste moment bij vakantiediscounter en ik...

Lees verder