• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

De stad waar de flamenco werd geboren

Arabische invloeden met een Spaanse sfeer

Geniet van de heerlijke (lokale) keuken

Een overdosis aan culturele bezienswaardigheden

Bekijk
Bekijk
Bekijk

Welkom in Sevilla

Het is de stad waar de flamenco werd geboren. Het is er altijd aangenaam warm. Én je vindt er een flinke dosis culturele bezienswaardigheden. Waar je heen moet voor dit complete plaatje? Boek een vakantie naar Sevilla.

Of Sevilla kan tippen aan Barcelona & Madrid? Jazeker! Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje, telt meer dan een half miljoen inwoners én kent een van de grootste historische centra van Europa. Hierdoor zal je je tijdens een vakantie in Sevilla geen moment vervelen. Er zijn genoeg (culturele) bezienswaardigheden en de stad voelt haast als een openlucht museum aan.

En dat niet alleen; wie Sevilla bezoekt zal het niet voor elkaar krijgen om niet voor de charme van de stad vallen. De Arabische invloeden samen met de Spaanse sfeer, de heerlijke lokale keuken (tapas!) en het aangename klimaat vormen samen het perfecte vakantieplaatje.

De paradepaartjes van Sevilla

De drie belangrijkste paradepaardjes van Sevilla kun je in één keer afvinken; deze liggen namelijk direct bij elkaar. Hop van de Giralda toren (met ge-wel-dig uitzicht) naar de kathedraal om vervolgens een bezoekjes te brengen aan Real Alcázar. Dit historische paleis is een plaatje om te zien en met de tuinen erbij kan je er flink wat uren doorbrengen.

Deze bezienswaardigheden vind je allen in Barrio Cruz, de leukste én als je het ons vraagt de meest sfeervolle wijk van Sevilla. Je vindt je smalle straatjes die je langs gezellig tapasbarretjes, pleinen vol sinaasappelbomen, patio’s vol bloemen en witte geveltjes leiden.

In een ander deel van de stad, op ca. 20 minuten lopen van Barrio Cruz, vind je een vierde paradepaardje; Plaza de España. Dit halfronde plein, écht het mooiste plein van Sevilla, is aangelegd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Het wordt gekenmerkt door twee torens, een fontein, een kanaaltje (waar je op kan varen!) en een flinke hoeveelheid azujelo’s (keramische tegeltjes). Een must see tijdens een vakantie in Sevilla!

Wat je nog meer niet mag missen tijdens een vakantie in Sevilla

Liefhebbers van moderne architectuur moeten direct na aankomst naar Metropol Parasol rennen. Op de resten van een Romeinse kolonie (die je nog kunt bekijken!) is een hypermodern kunstwerk neergezet, waar je overheen kunt lopen. Vanaf het hoogste punt (ca. 30 meter) heb je een mooi zicht over het historische centrum. Ook in de avond adembenemend!

Wat je ook goed kunt doen in Sevilla is winkelen. De bekendste winkelstraten vind je rondom Metropol Parasol. Op warme dagen is het hier aangenaam vertoeven door de schaduwdoeken die boven de straten zijn opgehangen.

Niet alleen in Barrio Cruz vind je gezellige tapasbarretjes en terrasjes, dit geldt ook voor de gezellige wijk Triana. Na afloop kun je stappen aan het Alfalfa plein of – nog beter! – een traditionele flamencoshow bijwonen. Want als je dit stukje Spaanse cultuur ergens goed mee krijgt, is het wel hier!

Was dit alles? Nee, nog lang niet. Maar laat je ook een beetje verrassen tijdens een vakantie in Sevilla door alles wat de Spaanse stad nog meer te bieden heeft.

Weer & klimaat

 • JAN
  17 max 5 uur
  11 dgn
  18
 • FEB
  17 max 6 uur
  10 dgn
  17
 • MRT
  19 max 7 uur
  8 dgn
  17
 • APR
  21 max 8 uur
  7 dgn
  18
 • MEI
  27 max 9 uur
  2 dgn
  18
 • JUN
  29 max 11 uur
  1 dgn
  22
 • JUL
  33 max 11 uur
  1 dgn
  24
 • AUG
  33 max 10 uur
  1 dgn
  24
 • SEP
  27 max 8 uur
  2 dgn
  23
 • OKT
  23 max 7 uur
  8 dgn
  21
 • NOV
  19 max 5 uur
  11 dgn
  20
 • DEC
  16 max 5 uur
  10 dgn
  19
Bron: KNMI Climate