Stedentrip Sevilla met kinderen

4 redenen waarom een stedentrip Sevilla met kinderen écht leuk is

Voor een stedentrip met kinderen wordt er snel gekozen voor Parijs, Londen of Barcelona. Natuurlijk zijn dat drie steden die zeker een bezoekje waard zijn, maar met kinderen is het veel leuker om een wat kleinere en overzichtelijkere stad te bezoeken. Wat dacht je van een stedentrip Sevilla met kinderen?

Een echt kasteel!

Stedentrip Sevilla met kinderen: Real AlcazarMidden in Sevilla staat Real Alcázar; van buiten een echt kasteel (zoals kinderen ‘m tekenen) maar van binnen een Moors paleis. De meeste kinderen zullen zoiets nog nooit gezien hebben.

In de tuin kunnen ze even lekker uitrazen en zich verwonderen over de sinaasappelen die hier aan de bomen groeien. Kinderen tot 16 jaar mogen trouwens gratis naar binnen. Altijd fijn tijdens een stedentrip.

Roeien bij Plaza de Espanol

In 1929 organiseerde Spanje in Sevilla de wereldtentoonstelling en dit is goed zichtbaar bij Plaza de Espanol. Hier staat een gebouw in een ronding met mozaïek panelen, mooie bogen, torentjes en romantische bruggetjes.

Het gebouw zelf is ook voor kinderen leuk om te bekijken, maar nog leuker is het om voor € 5,- een roeibootje te huren en een half uurtje te varen. In het bijbehorende park zijn daarnaast meerdere leuke speeltuinen te vinden die in warme dagen fijn in de schaduw liggen.

Onder de parasol

Stedentrip Sevilla met kinderen: metropol ParasolMetropol Parasol is het grootste houten bouwwerk ter wereld, niet dat dat feitje voor kinderen erg interessant is. Wel leuk is dat je over het dak kan lopen en zo Sevilla van boven kan zien. Met je entreekaartje kan je daarna een drankje drinken bij een van de cafeetjes naast Metropol Parasol. De allerkleinsten kunnen zich onder de parasol vermaken in een klein speeltuintje en grotere kinderen maken plezier in de fonteintjes die er staan.

Betaalbaar

Ook fijn, Sevilla is goed betaalbaar! Als je met kinderen een stedentrip naar Sevilla of een andere stad maakt, dan zijn de kosten altijd hoger dan als je met z’n tweeën gaat. Gelukkig mogen kinderen bijna overal gratis naar binnen. Ook overnachten midden in het centrum (met alle bezienswaardigheden op loopafstand, fijn voor de korte beentjes!) en het eten en drinken zijn niet duur. Daarnaast is het eten heerlijk en zullen de tapas bij kinderen goed in de smaak vallen, hoe kieskeurig met eten ze ook zijn.

Wil je voldoende tijd hebben om de genoemde plekken te bezoeken en ook de andere bezienswaardigheden bekijken? Trek dan 3 dagen uit voor je stedentrip Sevilla met kinderen. Bekijk snel ons voordelige aanbod!

OVER DE AUTEUR

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *