Stedentrip Sevilla tips

Stedentrip naar Sevilla? Check deze tips!

Maak jij binnenkort een stedentrip naar Sevilla? Met deze tips weet je in no time alles over de stad. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige stedentrip. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Sevilla-tips bijvoorbeeld.

Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn in de Spaans stad, wat je er kunt doen en wat je zeker niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een stedentrip in Sevilla.

Waar ligt Sevilla?

Waar de meeste bekende Spaanse steden aan het strand liggen – denk aan Valencia, Barcelona en Málaga – geldt dat niet voor Sevilla. Je vindt Sevilla in het binnenland van Andalusië, op ruim een uur rijden van de zuidkust.

Waar de luchthavens van Málaga en Barcelona aanvlieghavens zijn voor een zonvakantie in de omgeving geldt dat niet voor Sevilla. Als je op het vliegtuig stapt en na ca. 2 uurtjes op Spaanse grond land kom je ook echt voor de stad zelf. Goede keus overigens, want het is een geweldige stad voor een 4- of 5-daagse stedentrip.

Waar staat Sevilla bekend om?

Sevilla is niet alleen een walhalla voor cultuurliefhebbers – wat vind je er veel bezienswaardigheden! – het is ook nog eens de bakermat van de flamenco. Als je een stedentrip boekt (of al hebt geboekt) raden we je aan om in elk geval een flamenco-voorstelling bij te wonen.

Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje. Het heeft een half miljoen inwoners en herbergt een van de grootste historische centra van Europa. Hierin zie je vooral de Moorse en Arabische invloeden terug. Wij houden ervan!

Stedentrip Sevilla tips

Is Sevilla duur?

Hoewel de prijzen voor bijv. eten & drinken in Sevilla hoger liggen dan in andere (kleinere) plaatsen in Andalusië, liggen de prijzen er nog altijd lager dan in Nederland. Het hangt er daarbij wel een beetje vanaf waar je op een terrasje neerploft; dicht bij de bekende bezienswaardigheden ben je simpelweg duurder uit.

Over bezienswaardigheden gesproken; voor de entreekosten moet je wel wat geld apart houden. Vooraf online kaartjes kopen kan lonen en sommige bezienswaardigheden zijn op bepaalde dagen gratis toegankelijk. Doe vooraf je huiswerk!

Boek jouw entreetickets via onze partner GetYourGuide

Op zoek naar een betaalbare stedentrip in Sevilla?Bekijk ons aanbod

Zien & doen in Sevilla: de ultieme tips

Mocht je al een beetje huiswerk hebben gedaan dan weet je ongetwijfeld welke drie bezienswaardigheden je niet mag missen in Sevilla. Voor de zekerheid zetten we ze nog even op een rij:

  • Plaza España prijkt door de kleurrijke mozaïeken en charmante bruggetjes op elke reisgids van Sevilla. Het is ook echt een pracht-tig plein! Het werd ontworpen voor een grote expositie in 1929 en werd daarna een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.
  • Real Alcázar is een van de oudste koninklijke paleizen in Europa dat nog in gebruik is én dat je kunt bezoeken. Dit pareltje stamt uit de 14e eeuw en staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Waarom? Kijk eens naar die prachtige Moorse details en je snapt het direct.
  • De Kathedraal van Sevilla ligt tegenover Real Alcázar. Het heeft een lengte van 130 meter en een breedte van bijna 70 meter. Nee, om dit gebouw kan je niet heen! De details binnen zijn hier al net zo mooi als in het koninklijk paleis, maar nog mooier…? Dat is het uitzicht vanaf de Giralda klokkentoren die bij de kathedraal hoort. Je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over de koepels van de kerk én de omgeving.

En dit is dan slechts de top drie. Zet ook o.a. Metropol Parasol (een uniek, modern gebouw in een oude stad, wat een fijn contrast!), de gezellige Joodse wijk Santa Cruz en Plaza de la Real Maestranza op je lijstje.

Meer over deze & andere bezienswaardigheden in Sevilla

Stedentrip Sevilla tips: Real Alcázar

Openbaar vervoer in Sevilla

Als je het ons vraagt, is er niets fijner dan een stad zoveel mogelijk lopend te ontdekken. Je krijgt zo het meeste mee van de stad én het lokale leven. Dat geldt ook als je naar Sevilla gaat. En lucky you, je kunt ook echt heel veel lopend doen.

Mochten de afstanden je net iets te veel zijn, dan zijn de bussen een goede optie. En ja, dat is enorm betaalbaar. Meer dan een paar euro hoef je er niet voor te rekenen. Zelfs als je met een bus van de luchthaven naar het hotel reist, ben je vaak niet meer dan een tientje kwijt.

Wat is de beste reistijd voor Sevilla?

Sevilla in juli of augustus bezoeken? Alleen doen als je er blij van wordt als de mussen van het dak vallen. In deze maanden is het erg heet in het binnenland van Spanje en veel lopen is dan misschien net te veel. Ook in juni zijn de temperaturen ook al gemiddeld 32 °C. Bij uitzondering kunnen deze dan al oplopen tot 40 °C.

Als je het ons vraagt, zijn de maanden april, mei, september en oktober ideaal. November t/m maart kan ook, maar dan heb je wel kans op winterse regenbuien. In april en oktober valt er ook gemiddeld iets meer regen, maar gelukkig wel aanzienlijk minder.

Stedentrip Sevilla tips: reistijd

Een woordje Spaans

Tot slot geven we je nog enkele handige Spaanse woorden mee. De inwoners van Sevilla waarderen het als je een woordje Spaans probeert te spreken.

  • Hallo – Hola
  • Goedemorgen – Buenos días
  • Goedemiddag – Buenos tardes
  • Goedenavond – Buenas noches
  • Dankjewel – Gracias
  • Mag ik de rekening? – La cuenta por favor

Wees gerust hoor, je redt je ook prima met Engels in de Spaanse stad.

Onze favoriete hotels in Sevilla

Met ca. 50 hotels en appartementencomplexen in ons aanbod vind je het misschien wat lastig kiezen waar je verblijft. We hebben daarom wat persoonlijke hoteltips voor Sevilla voor je:

  • In het oude centrum van Sevilla – de leuke straatjes van de Joodse wijk zijn binnen handbereik – vind je Hotel Las Casas de la Juderia. Pluspunten van dit hotel zijn de ruime comfortabele kamers in voormalige herenhuizen en het zwembad op het dak van het hotel.
  • Hecht je voor een stedentrip geen waarde aan luxe, maar wél aan een fijne ligging in het centrum? Ga voor Casual Sevilla de las Letras. Naast een fijne ligging kun je in dit kleinschalige hotel in Sevilla rekenen op een goed ontbijt en moderne kamers.
  • De centrale ligging is al een goede keuze om voor Soho Boutique Catedral te kiezen, maar er is meer. Het hotel biedt stijlvolle kamers, een zwembad om in af te koelen en een cocktailbar voor lekkere drankjes.
  • Voordelig verblijven? Kies dan voor een hostel. Toc Hostel Sevilla beschikt over ruime kamers, een tapasbar met terras en een bioscoop. Bekende bezienswaardigheden als Real Alcázar en de kathedraal liggen op loopafstand.
  • Wil je héél graag Sevilla ontdekken, maar liever niet midden in de drukte verblijven? Ga voor Silken Al-Andalus Palace. Dit hotel biedt naast een rustige ligging een immense tuin met buitenzwembad. Zo combineer je de Spaanse zon en stad in een handomdraai.

Heb je graag de keuze uit meer hotels?

Stedentrip Sevilla tips: hotels

Meer tips voor een stedentrip in Sevilla

Tot slot; nog een aantal extra Sevilla-tips om echt alles uit jouw stedentrip te halen:

  • Een momentje van rust nodig in de bruisende stad? Relax een middag in Parque Maria Luisa, een van de bekendste stadsparken in Sevilla.
  • We noemden Santa Cruz, de oude Joodse wijk, al eerder. Sevilla biedt nog veel meer toffe wijken. We hebben ze allemaal op een rij gezet.
  • Of Sevilla ook een aanrader is met kinderen? Jazeker! Er zijn talloze bezienswaardigheden en activiteiten waar ze blij van worden. Je leest er meer over in ons artikel over Sevilla met kinderen.
  • Wil je thuiskomen met de mooiste vakantiefoto’s? We hebben de mooiste fotospots voor je op een rij gezet.

Zie jij door onze Sevilla-tips een stedentrip helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *