Fotospots Sevilla

In beeld! De beste fotospots in Sevilla

Als er één Spaanse stad fotogeniek is dan is het Sevilla wel. De felgekleurde historische gebouwen steken fel af tegen de blauwe lucht én de stad kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Om nog maar niet over het gezellige straatleven te praten!

Ik heb een kleine afwijking: ik selecteer mijn vakantiebestemmingen o.b.v. fotogeniekheid. Toen ik moest kiezen uit de vele Spaanse steden voor een stedentrip met mijn moeder opende ik Pinterest en ging ik surfen. Naar mooie plaatjes. Ik werd verliefd op Sevilla! Wat een mooie stad en dan had ik het nog niet eens in het echt gezien.

In het echt stelde Sevilla ook niet teleur. De stad is geweldig mooi. Zo mooi dat het bijna onmogelijk is om de stad met foto’s eer aan te doen. Maar het lukte. En het lukt jou ook als je in elk geval de volgende fotospots bezoekt tijdens jouw stedentrip in Sevilla.

Uitzicht vanaf de Giralda

Sevilla kent een aantal hoge punten vanwaar je een geweldig uitzicht over de stad hebt. Een van deze hoge punten is de Giralda, de bijna 100 meter hoge minaret die bij de Kathedraal van Sevilla hoort.

Via een hellend pad, zonder treden, beklim je de toren in pak ‘m beet een kwartiertje. Een pittige klim, maar meer dan de moeite waard. Evenals de toegangsprijs van € 9,- overigens. Eenmaal aan de top van de Giralda kun je 360 graden rondlopen en vanaf elke hoek foto’s maken van o.a. de bekende Metropol Parasol, de koepels die bij de kathedraal horen en de leuke straatjes rondom het immense bouwwerk.
sevilla-in-beeld

De smalle straatjes in Santa Cruz

De meest fotogeniek wijk is, als je het mij vraagt, Santa Cruz. Deze voormalige Joodse wijk is een aaneenschakeling van kleine straatjes. Zeker nabij de kathedraal, rondom Mateos Gago en Pasaja de Villa. Hier komen de locals graag samen om te midden van de straatjes een drankje te doen of tapas te eten. Vroeg in de morgen is het er echter uitgestorven en kun je de mooie gebouwen op de foto zetten.

Sevilla in beeld, Santa Cruz

Los Baños de Doña María de Padilla in Real Alcázar

Mijn fotografiehart sloeg een paar slagen over bij het binnenlopen van het Real Alcázar. Het koninklijke paleis, dat overigens nog steeds gebruikt wordt door de Spaanse koninklijke hoogheden, is één en al pracht en praal. Geweldige details, sierlijke bogen, een weelderige tuin, fonteinen en mooie tegeltjes.

Maar in het bijzonder Los Baños de Doña María de Padilla is fotogeniek! Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit geen bad. Het zijn regenwatertanks onder het paleis, in Patio del Crucero.

Onderstaande foto is zonder flitser en statief genomen, maar vereist wel enige kennis. Ik heb mijn (spiegelreflexcamera) op de rand van het bad gelegd en op de zelfontspanner en een lange sluitertijd gezet. Door de zelfontspanner is er geen enkele beweging. Zet de sluitertijd op een paar seconden en je krijgt een perfect verlichte ruimte. Iets wat met een flitser echt niet zo lukken!

Sevilla in beeld, Real Alcázar

Ben je niet zo gedreven met je camera, ga dan voor de rest van het paleis en niet te vergeten de prachtige de tuinen. Naast de foto van Los Baños de Doña María de Padilla daarom nog een kleine sfeerimpressie. Om verliefd op te worden, is het niet?

Fotospots Sevilla: Real Alcázar

Kleurrijk Plaza de España

Ik ben dol op kleurrijke foto’s en ben dan ook twee keer naar Plaza de España geweest, omdat ik er geen genoeg van kon krijgen.

Plaza de España is een plein in de vorm van een halve maan met rondom een statig gebouw met op elke hoek een torentje. Het gebouw, de trappetjes op de plein en de vele bankjes zijn voorzien van talloze kleurrijke tegeltjes, waarbij geel en blauw overheersen. Een prachtplaatje! Zowel in het echt als op de foto’s.

Fotospots Sevilla, Plaza de Espana

Uitzicht vanaf de Metropol Parasol

Hoewel Sevilla een aaneenschakeling is van historische gebouwen, kent het ook één uniek modern kunstwerk; het in 2011 geopende Metropol Parasol. De top van de constructie, die over Plaza de la Encarnación loopt en veelal wordt vergeleken met een paddenstoel, is per lift te bereiken. Bovenop kun je een pad volgen vanwaar je een geweldig uitzicht over de stad hebt.

Ik heb mijn avonduren anders ingedeeld en overdag foto’s genomen van(af) de Metropol Parasol, maar ook ’s avonds schijnt het een aanrader te zijn met de mooi verlichte stad op de achtergrond.

Fotospots Sevilla: Metropol Parasol

De mooiste avondfoto van de Giralda

Waar je overdag vooral de Giralda moet beklimmen, is het ’s avonds mooi om de Giralda vanaf een van de vele pleinen te bekijken. De minaret steekt overal hoog bovenuit en is prachtig verlicht.

Mijn favoriete avondfoto van de Giralda is onderstaande. Deze foto is genomen vanaf het poortje bij de uitgang van Real Alcázar. Hiervoor was wel een statief nodig en ging ik dus op pad met twee tassen. De moeite waard toch? De foto aan de rechterkant is overigens gemaakt in Pasaja de Villa, waar locals ’s avonds graag samen komen voor een drankje.

Fotospots Sevilla: avondfotografie

Nog meer fotospots in Sevilla

Nog wat tijd over? Ga dan voor de onderstaande opties:

  • Leg koopgrage locals vast op een van de vele versmarkten die Sevilla kent. Mijn favoriet? De Triana markt, aan de voet van de Puente Isabel II, die de wijk el Arenal verbindt met Triana.
  • Als je dan toch hier bent, loop even naar el Arenal en maak vanaf de waterkant een foto van Triana. De felgekleurde huisjes steken fel af tegen de helderblauwe lucht en het water.
  • Verblijf tijdens je stedentrip in het fotogenieke Hotel Las Casas de la Juderia. Dit bijzondere hotel bestaat uit meer dan 25 herenhuizen die samen zijn verbonden tot één hotel. Middels trappetjes en rijk versierde gangen en tunneltjes verplaats je je van het ene deel naar het andere deel en je kunt onderweg naar zo verdwalen. Geen straf; om elke hoek zul je weer verrast worden. Door de lieflijke patio’s, het uitzicht vanaf het dakterras en de mooie balkonnetjes.
  • Leg het winkelende publiek vast in de grote winkelstraat Calle Sierpes of ga voor de vele straatartiesten die de stad voorzien van o.a. mooie muziek.
  • Werk je met een spiegelreflex? Leg je camera eens met de lens op de grond naar boven toe als je een mooie koepel in een kerk tegenkomt. Zelfontspanner en een lange sluitertijd en je maakt de mooiste foto’s van details. Zonder te flitsen met dank aan de lange sluitertijd!

Popel jij om deze fantastische stad in beeld vast te leggen? Bekijk snel ons aanbod naar Sevilla.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “In beeld! De beste fotospots in Sevilla

  1. Wij vinden Sevilla een leuke veelzijdige stad. Barcelona is van de grotere steden het mooist staat op ons lijstje boven Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *