Overnachten in Sevilla: Hotel Las Casas del Rey de Baeza

Gespot! Bijzondere hotels in Sevilla

Bij een bijzondere stad – en dat is het Spaanse Sevilla zeker! – horen bijzondere hotels. Sevilla herbergt prachtige boutique hotels en sfeervolle verblijven in oude casas (herenhuizen). Waar ga jij overnachten?

Slapen in een herenhuis: Hotel Las Casas de la Juderia

Bijzondere hotels Sevilla: Hotel Las Casas de la JuderiaDe ligging is fijn; midden in de geweldig leuke wijk Santa Cruz. Je hebt de kathedraal, de klokkentoren en het Real Alcázar binnen handbereik. Het zwembad op het dakterras is een verademing bij zomerse temperaturen.

En toch zijn deze twee dingen niet wat Hotel Las Casas de la Juderia in onze ogen tot een van de meest bijzondere hotels van Sevilla maakt. Nee, dat is de unieke (op)bouw van het hotel. Het bestaat namelijk uit meer dan 25 herenhuizen, waarvan sommige wel meer dan vijf eeuwen oud zijn. De herenhuizen zijn door middel van gangetjes, trappetjes en liften samengevoegd tot één hotel. Grote kans dat je – wanneer je de eerste keer naar je kamer loopt – verdwaalt. Maar dat is geen straf!

Je waant je in dit bijzondere hotel in een totaal andere wereld. Waar je ook kijkt, je ziet prachtige vloeren, standbeelden, fonteinen, antieke meubelen en patio’s. Het voelt haast als een museum. Maar dan wel met het moderne gemak op de kamers!

Boutique hotel met sfeer: Petit Palace Santa Cruz Hotel

Bijzondere hotels Sevilla; Petit Palace Santa CruzVerblijven in een boutique hotel én met alle bekende bezienswaardigheden binnen handbereik? Petit Palace Santa Cruz Hotel is gevestigd in een 17e eeuws landhuis dat – net als Hotel Las Casas de la Juderia – in de gezellige Joodse wijk Santa Cruz ligt.

Binnen 10 minuten lopen sta je aan de voet van de kathedraal, die met haar lengte van 125 meter, breedte van 80 meter en hoogte van 40 meter zonder meer indrukwekkend is te noemen. De bijbehorende klokkentoren (Giralda) staat garant voor een fenomenaal uitzicht over de stad. Én recht tegenover de kathedraal vind je Real Alcázar, een andere bekende hotspot van de Spaanse stad.

Maar niet alleen de ligging maakt Petit Palace Santa Cruz Hotel tot één van de meest bijzondere hotels van Sevilla. Check bijvoorbeeld alleen al de foto’s voor de sfeer! Het 17e eeuwse landhuis is in authentieke staat gebleven, met prachtige bogen en kleurrijke mozaïeken. Precies zoals je het zoveel in de stad terugvindt.

Tel daarbij de comfortabele kamers met alle hedendaagse gemakken op (waaronder gratis WiFi) en jouw stedentrip kan niet meer stuk!

Kleinschalig overnachten: Las Casas del Rey de Baeze

Bijzondere hotel Sevilla: Hotel Las Casas del Rey de BaezaIn de 18e eeuw deed Hotel Las Casas del Rey de Baeza dienst als buurtpatio, anno 2017 is het een van de populairste kleinschalige accommodaties in de Spaanse stad. De ruim 40 kamers zijn een mengelmoes van authentieke en moderne faciliteiten. Zo vind je in de kamers o.a. badjassen en slippers, gratis WiFi, tv, dvd-speler en een douche en/of bad in de badkamer.

Ook van de ligging van dit bijzondere hotel in Sevilla worden we blij; het ligt in het historische centrum nabij enkele bekende bezienswaardigheden. Metropol Parasol (dat op ca. 8 minuten lopen ligt) is de meest bekende. Het bijzondere gebouw heeft wel wat weg van een verzameling champignons. Die je overigens kunt beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. En dan zie je de authentieke kant van Sevilla, want feitelijk bestaat de rest van de stad enkel uit oude gebouwen en bezienswaardigheden.

Omdat een dag slenteren in de stad best vermoeiend kan zijn, beschikt Hotel Las Casas del Rey de Baeza over diverse ontspanningsfaciliteiten. Neem bijvoorbeeld plaats op het dakterras met zwembad, ligbedden en bar. Nog meer ontspanning vind je in het wellnesscentrum waar een uitgebreid aanbod aan lichaamsbehandelingen en massages mogelijk is. Het hotel beschikt daarnaast over een restaurant waar typisch Andalusische gerechten worden geserveerd.

Vooruit… nog een paar bijzondere hotels in Sevilla

Omdat we het niet kunnen laten, naast onze top 3 nog een paar bijzondere hotels in de minstens netzo bijzondere Spaanse stad:

  • Bijzonder aan Casual Sevilla de las Letras is de inrichting. Het hele hotel, dat gevestigd is in een Sevilliaans huis uit 1909, is geïnspireerd op de kunst van de literatuur. Boeken spelen een grote rol tijdens jouw verblijf! Extra pluspunten scoort dit bijzondere hotel door de fijne prijs-/kwaliteitsverhouding.
  • Ze zijn op een paar handen te tellen; hotels in Sevilla met een zwembad. Ga je in de zomermaanden naar Sevilla dan is dit wel een groot pluspunt. Na het slenteren (en zweten!) even een verfrissende duik in het zwembad. Dit kan o.a. bij Melia Lebreros.
  • Op zoek naar een kleinschalig boutique hotel? Itaca Boutique Artemisa is een nieuwe topper in ons assortiment. Het hotel beschikt over slechts 15 kamers, waardoor het een persoonlijke service kan leveren waar je blij van wordt. Dat word je overigens ook van de centrale ligging, stijlvolle kamers en het kleine zwembad op het dakterras.

Voor welk van deze bijzondere hotels in Sevilla ga jij?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *