Stedentrip Maastricht

Ben je op zoek naar een geschikte stad in eigen land voor een stedentrip? Maastricht is een voor Bourgondiërs, cultuurliefhebbers en shopaholics. Waar je in de ochtend een wandeling maakt over de oude stadsmuren of onderduikt in de grotten kun je ’s middags je slag slaan in een van de winkelgebieden. Je geslaagde dag sluit je af met een diner in één van de vele gezellige restaurantjes die Maastricht herbergt.
Een stukje buitenland in eigen land
Walhalla voor Bourgondiërs
Combineer cultuur met shoppen
Bekijk Maastricht ondergronds tijdens een stedentrip

Haal alles uit een stedentrip in Maastricht

Eén ding is zeker; wanneer je een stedentrip naar Maastricht boekt, ga je een veelzijdige tijd tegemoet. De Limburgse hoofdstad staat garant voor een flinke dosis cultuur en het Bourgondische leven pur sant. Je kunt er eindeloos shoppen en wat dacht je van een kijkje onder (!) de stad? Tegelijkertijd waan je je ook nog eens in het buitenland met dank aan de unieke sfeer.

Maastricht is de meest zuidelijke stad van Nederland, het ligt in het uiterste puntje van Nederland, praktisch tegen de grens met België aan. Het heeft ruim 120.000 inwoners en staat – met dank aan de universiteiten – bekend als een jonge stad. En een Bourgondische stad. Een stedentrip in Maastricht is niet compleet zonder een punt verse vlaai, een lokaal biertje of een wijntje.

Wat biedt een stedentrip in Maastricht?

Veelzijdigheid dus. Maar laten we eerst eens beginnen met de flinke dosis cultuur die je kan snuiven tijdens een stedentrip in Maastricht. De stad werd gesticht door de Romeinen, is al meer dan 2.000 jaar bewoond en herbergt tal van overblijfselen uit vroegere tijden.

Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de stadsmuur uit de 14e eeuw. Hoewel niet de hele muur meer bestaat, zijn er wel delen in tact gebleven. En daar kan jij over/langs wandelen. Binnen de muren vind je daarnaast o.a. de indrukwekkende Sint-Servaasbasiliek, de oudste stadspoort van Nederland (de Helpoort uit 1229) en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.

Relax tussen al dat cultuur snuiven door in een van de cafeetjes – of bij goed weer op een van de terrasjes – aan het Vrijthof, het bekendste plein van Maastricht. Extra leuk is dit plein als er tijdens jouw stedentrip in Maastricht evenementen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan carnaval of winterse kerstmarkten.

Een kijkje ondergronds

Maastricht is een levendige stad. Wil de deze drukte even ontsnappen? Breng tijdens een stedentrip in Maastricht dan een bezoek aan de Sint Pietersberg. In de mergelgrotten is jarenlang gewerkt door blokbrekers. Het gevolg? 20.000 gangen met een totale lengte van 20 km.

Van de oorspronkelijk 20 km is helaas twee derde verloren gegaan, maar het deel dat nog over is kun je onder begeleiding bezoeken. Waar je onderweg langs komt? Unieke opschriften uit 1600, de nepdruipsteen, wanden vol vuursteen en nog veel meer.

Winkelen in Wijck

Maastricht dank haar naam aan de rivier de Maas, die dwars door stad loopt. Het gros van de vakantiegangers begeeft zich tijdens een stedentrip in Maastricht vooral in het oude stadscentrum. Zonde, want als je de Sint Servaasbrug oversteekt, kom je uit bij een heel ander – en ook al zo’n mooi – stukje van Maastricht. Hier vind je namelijk de wijk Wyck.

Wat deze wijk uniek maakt? Je vindt hier weinig grote modeketens, maar voornamelijk kleine boetiekjes. Zeker in de Wycker Brugstraat, Stationstraat en Rechtstraat. Als je goed met je creditcard wilt zwaaien, raden we je overigens aan wel in het oude stadscentrum te verblijven. Je kan dan het beste winkelen in het mondaine Stokstraatkwartier.

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Perfect

Duidelijke informatie, zeer goede ervaring de laatste jaren en makelijke...

Lees verder