Last minute Maastricht

Wil jij er even een weekendje tussenuit en hét liefst zo snel mogelijk? Boek een last minute naar Maastricht. De Zuid-Limburgse stad is een walhalla voor cultuurliefhebbers, Bourgondiërs én shopaholics. Historische monumenten gaan hand-in-hand met hippe eetgelegenheden en je vindt er haast geen straat zonder winkels. En de bevolking? Zoals je van de Limburgs gewend bent, ontvangen ze je gastvrij en met open armen.
Dichtbij huis en dus een korte reistijd
Een verrassende stedentrip in een jonge stad
De ideale combinatie van cultuur & winkelen
Dé stad voor de echte Bourgondiërs

Haal alles uit een last minute in Maastricht

Dichtbij huis en dus een korte reistijd, de ideale combinatie van cultuur, lekker eten & winkelen en genoeg mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving. Het zijn slechts enkele redenen om een last minute naar Maastricht te boeken.

Maastricht, de hoofdstad van Limburg én een thuishaven voor Bourgondiërs, is één en al historie en gezelligheid. Je vindt er authentieke gebouwen, gezellige restaurants en heel veel winkels. Je kunt tijdens een last minute in Maastricht daarnaast rekenen op een gastvrije bevolking en je hebt stiekem ook een beetje het gevoel alsof je in het buitenland bent. En dat zo dichtbij!

Wat kun je verwachten van een last minute in Maastricht?

Maastricht is een bruisende stad. Waardoor? Een groot deel van de inwoners is student. Naast de universiteiten en hogescholen vind je er daardoor een ruim aanbod aan bars, restaurants en cafés. Maar de stad biedt meer…

Zo móet je tijdens een last minute in Maastricht zeker de prachtige gebouwen bewonderen die de stad herbergt. Aan het bekende Vrijthof – ook goed voor een drankje! – vind je de grote St. Servaasbasiliek. De basiliek is bovenop het graf van de eerste bisschop (Sint Servaas) gebouwd en is prachtig versierd met o.a. grote klokken en prachtige glas-in-loodramen.

Andere must sees voor cultuurliefhebbers zijn o.a. het stadhuis, dat in de 17e-eeuw werd ontworpen door Pieter Post, de Helpoort, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en Fort Sint Pieter. Ook bijzonder: breng tijdens een last minute in Maastricht een bezoek aan de mergelgrotten en dwaal door het kilometerslange gangenstelsel. Of maak een wandeling over de stadsmuren. Vervelen is geen optie tijdens een last minute in Maastricht!

Maastricht: shop til you drop!

Of je in Maastricht – net als in bijv. Amsterdam – één grote winkelstraat vindt? Nee! Maar je hebt wel talloze mogelijkheden om te shoppen. Zo vind je in de wijk Wyck talloze kleine boetiekjes en is het Stokstraatkwartier de plek voor exclusieve merken. Lopend door de smalle steegjes in deze laatste wijk, waan je je ook echt even in het buitenland tijdens jouw last minute in Maastricht!

Trek gekregen van al dat shoppen? Tijdens een last minute in Maastricht heb je de keuze uit een flink aantal restaurants, waaronder enkele met Michelinsterren. Is dat te hoog gegrepen voor jouw portemonnee? Je vindt er ook leuke eetcafés in overvloed.

Last minute naar andere bestemmingen in Nederland

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.2 / 5

Al jaren vertrouwd!

Al jaren boeken wij onze vakanties bij De Vakantiediscounter. Omboeken,...

Lees verder