Magisch Maastricht

Magisch Maastricht: kerstshoppen & schaatsen tot je er bij neervalt

Nu we de eerste nachten met vorst achter de rug hebben, zijn we bij dé VakantieDiscounter al helemaal in winter- en kerstsferen. De komende tijd zullen we regelmatig met artikelen over kerstshoppen komen. En waarom dan niet beginnen in eigen land? We nemen je mee naar Magisch Maastricht.

Voor wie nog nooit in november of december in de Limburgse hoofdstad is geweest, doe het dit jaar! Elk jaar verandert Maastricht namelijk in een magisch wintersprookje, ook wel Magisch Maastricht genoemd.

Over Magisch Maastricht

Elk jaar vindt Magisch Maastricht plaats van ca. eind november t/m eind december. In deze periode – waarin de dagen alsmaar korter en donkerder worden – wordt de historische binnenstad omgetoverd tot een sprookje. Talrijke lichtjes in de bomen, prachtige guirlandes en kroonluchters, overal kerstmuziek en tal van faciliteiten. Of zoals de VVV van Maastricht zelf zegt: de stad is een heuse adventskalender, achter elk venster vind je wel een speciaal cadeautje.

Winter- en ijspret aan het Vrijthof

Magisch Maastricht, kerstmarktHet Vrijthof, het middelpunt van stad, wordt gedurende Magisch Maastricht omgebouwd tot een waar winterparadijs. Zo vind je hier een schaatsbaan van maar liefst 800 m².

Uiteraard kun je na afloop opwarmen met warme chocolademelk, glühwein en oliebollen. Dit kan op het verwarmde kerstterras met zicht op de imposante Sint Servaasbasiliek en Sint Janskerk.

Wil je de skyline van Maastricht bewonderen, stap dan in het grote reuzenrad dat op het Vrijthof staat in deze periode. De grote nostalgische draaimolen van twee verdiepingen zorgt voor plezier voor jong en oud. In het sfeervolle Vrijthof Paviljoen kun je daarnaast optredens bijwonen. Nog op zoek naar kerstcadeaus? Slenter langs de vele kraampjes op de kerstmarkt.

Magische Lichtroute

Een bekend fenomeen tijdens Magisch Maastricht: de Magische Lichtroute. Volg een spoor van sfeerlicht en leer de stad op een hele andere manier kennen.

Ontelbaar veel lichtbollen en verlichtte guirlandes zorgen ervoor dat je de route langs o.a. de kroonluchters op Plein 1992, de Markt, Mosae Forum en het speciale lichtpad over de Maas via de Sint Servaasbrug en de ‘Hoeg Brögk’ kunt volgen zonder de weg kwijt te raken. In de bomen op het Onze Lieve Vrouweplein vind je daarnaast een lichtanimatie van 200 mistletoes. Een waar spektakel!

Je kunt de lichtroute zelfstandig volgen, vanaf half november is deze verkrijgbaar op de website van Magisch Maastricht.

Het Magisch Cultuur Festival

Magisch Maastricht; winkelenLiefhebbers van cultuur opgelet; tijdens Magisch Maastricht vindt ook het Magisch Cultuur Festival plaatst. Door de hele stad – in straten, op pleinen en in cafés, musea en theater – vinden regionale muzikale en theatrale voorstellingen plaats. Je kunt genieten van dansoptredens, (kinder)koren, theatergezelschappen, fanfares, verhalenvertellers en straattheater. Allemaal even magisch en met een winters tintje.

(Kerst)shop till you drop!

Boek je een weekendje Maastricht tijdens Magisch Maastricht dan wil je hier ongetwijfeld ook je kerstinkopen doen. Mooi, want in Maastricht – een walhalla voor modeliefhebbers en shopaholics ­– slaag je zonder twijfel. Zeker in de kerstperiodes wanneer de winkels extra vaak geopend zijn in de avond en op zondagen. Zo slaag je in no time voor kerstcadeaus, een kerstoutfit of zelfs de ingrediënten voor je kerstdiner.

Magisch & luxe overnachten

Wil jij tijdens een bezoek aan Magisch Maastricht even magisch verblijven? Het Kruisherenhotel Maastricht is zonder twijfel het hotel der hotels in de Limburgse hoofdstad. Het voormalige 15e-eeuwse klooster is omgebouwd tot een sjiek en modern hotel, maar heeft de charme van vroeger nooit verloren. Op slechts vijf minuten lopen van het Vrijthof!

Meer informatie of benieuwd naar de openingstijden van de markten en ijsbaan? Kijk op de website van Magisch Maastricht. Het liefst meteen een weekendje boeken? Bekijk ons volledige aanbod.

Fotografie: VVV Maastricht / Focuss 22

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *