Praktische informatie Nederland

Niets belangrijker dan goed voorbereid op vakantie gaan. Om het jou extra gemakkelijk te maken, hebben wij praktische informatie over Nederland voor je op een rij gezet.

LET OP! De hieronder vermelde praktische informatie over Nederland wordt regelmatig bijgewerkt. Wegens de vaak wisselende omstandigheden op de bestemmingen kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel of volledig op jouw situatie van toepassing is.

Reisdocumenten

Als je op vakantie gaat in Nederland geldt eigenlijk wat altijd geldt in Nederland; je dient een geldig paspoort of identiteitskaart bij je te dragen.

LET OP! De informatie op deze pagina is toegespitst op reizigers met een Nederlandse nationaliteit. Heb jij een andere nationaliteit? Laat je dan informeren bij bijv. de ambassade. Je bent te allen tijde – ongeacht nationaliteit – zelf eindverantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.

Reistijd

Wanneer je met de auto in Nederland op vakantie gaat, is de reistijd afhankelijk van de eindbestemming. Even een paar richtlijnen met de auto vanaf Utrecht:

  • Amsterdam: ca 45 minuten
  • Enschede: ca. 2 uur
  • Maastricht: ruim 1,5 uur
  • Groningen: ca. 2 uur
  • Middelburg: ca. 2 uur

Telefonie & internet

In Nederland kun je gebruikmaken van jouw abonnement voor bellen en internet. Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van WiFi in openbare ruimtes en/of de accommodatie waar je verblijft. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Toeristenbelasting

In Nederland geldt toeristenbelasting. De kosten per persoon per nacht kunnen verschillen per gemeente en zelfs per verblijfstype. Ook het aantal sterren kan een rol spelen. Toeristenbelasting is bij ons inbegrepen in de reissom, maar je betaalt dit pas ter plaatse.

Veiligheid

Nederland is over het algemeen een veilig land. In grote steden en bij populaire bezienswaardigheden liggen zakkenrollerij, oplichting en overvallen op de loer. Wees alert en let op je eigendommen.

Meer praktische informatie over Nederland

  • Voor fooien (in restaurants en bij bijv. taxichauffeurs) geldt een richtlijn van 10%. Het bedrag naar boven afronden kan ook. Bij hogere rekeningen kun je dit percentage gerust verlagen.
Op vakantie naar Nederland?
Bekijk alle vakanties

Praktische informatie over andere bestemmingen

Bekijk praktische informatie over alle vakantiebestemmingen