Fietsen huren Valencia

Fietsen huren in Valencia? Doen!

Een stedentrip naar Valencia is altijd een goed idee. De Spaanse stad is een ideale mix van cultuur, architectuur, lekker eten (tapas!) én strand. Wat Valencia bijzonder maakt? Je kunt er uitstekend fietsen. Wij vertellen je alles over fietsen huren in Valencia. Lees je mee?

Fietsen huren in Valencia; wat moet je weten?

Fietsen huren ValenciaValencia kent een uitgebreid fietspadennetwerk, waardoor je gemakkelijk op een stalen ros de stad ontdekt. Leuker dan bijvoorbeeld de metro; je ziet simpelweg veel meer. We geven je eerst wat praktische tips over fietsen huren in Valencia.

  • Op praktisch elke straathoek kun je fietsen huren in Valencia en veel hotels bieden deze optie ook. Via onze partner Baja Bikes is het ook mogelijk om fietsen te huren én zelfs begeleide fietstours te boeken. Bekijk hier de mogelijkheden.
  • Als je gaat fietsen in Valencia houd er dan rekening mee dat de fietspaden niet breed zijn; naast elkaar fietsen is daardoor vaak niet mogelijk.
  • De fietspaden liggen vaak maar aan één kant van de weg en niet aan beide zijden zoals in Nederland. Let dus altijd goed op tegenliggers die misschien wel naast elkaar fietsen.
  • Toeristen zijn – ondanks dat de paden oranje/rood gekleurd zijn – niet altijd berekend op de fietspaden en de snelheid van fietsers. Een bel is dan ook geen overbodig luxe.
  • Een groot voordeel van fietsen huren in Valencia is dat je overal in no time bent. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunt op eigen tempo op ontdekkingstocht. Vanwege de grote afstanden in Valencia – het oude centrum ligt bijvoorbeeld op ca. 6 km van het strand – is alles te voet doen geen optie. Meerdere dagen een fiets huren in Valencia kan bovendien zomaar eens voordeliger zijn dan een ov-kaartje voor de hele trip.
  • Is een elektrische fiets huren in Valencia een must? Wat ons betreft niet. De stad is relatief vlak, maar een fiets met goede versnellingen is zeker wel aan te raden. Doe jij het graag rustig aan en wil je geen last hebben van tegenwind? Dan is een elektrische fiets een goed idee.
  • Qua navigatie is het Turia Park een goed herkenningspunt. Geen zin om te verdwalen? Vraag bij het verhuurbedrijf om een houder voor jouw telefoon en volg de route via Google Maps.
Als je kiest om fietsen te huren in Valencia is de locatie van jouw hotel minder belangrijk. Het is niet erg om buiten het centrum te verblijven, omdat je overal gemakkelijk naartoe fietst. Dat scheelt vaak in de kosten!

De leukste plekken om te fietsen in Valencia

Fietsen huren ValenciaMet name in het kilometerslange stadspark Turia Park kun je uitstekend en veilig fietsen. Dit park was vroeger een rivier en is na herhaaldelijke overstromingen drooggelegd. De rivierbedding biedt nu – naast goede fietspaden en geen gemotoriseerd verkeer – leuke bezienswaardigheden (spot Palau de la Música), speeltuinen, sportvelden en picknickplekjes.

Als je het Turia Park uitfietst kom je vanzelf uit bij Ciudad de las Artes y Ciencias; een van de bekendste bezienswaardigheden van Valencia. Deze Stad van de Kunst en Wetenschappen is een verzameling van zes architectonische hoogstandjes. De gebouwen – die elk een eigen functie hebben – steken dankzij hun witte kleur prachtig af bij het helderblauwe water. Parkeer je huurfiets even en struin langs de gebouwen en door het skeletachtige stadspark L’Umbracle. Dit is een leuke plek om te picknicken en mensen te kijken.

Fiets ook zeker een keertje naar het strand van Valencia. Neem wat lekkers mee om op het strand te picknicken of neem plaats op een van de terrasjes aan de boulevard. Heerlijk om na een fietstochtje even af te koelen in zee!

Wat je nog meer niet mag missen in Valencia? Het oude centrum! Parkeer je fiets op een willekeurige plek en struin door de smalle straatjes, beklim El Micalet (de klokkentoren van de 13e-eeuwse Kathedraal van Valencia) en rust even uit op een terrasje op Plaça de la Reina. Wandel of fiets door naar de wijk El Carmen om street art te spotten.

Eurostars Rey Don Jaime, ValenciaHet moderne Eurostars Rey Don Jaime grenst aan het Turia Park en ligt vlakbij Ciudad de las Artes y Ciencias. Je fietst vanaf hier zo de populaire wijk Russafa in. Het seizoensgebonden zwembad op het dakterras is een fijn pluspunt!

Ben jij enthousiast geworden over fietsen huren in Valencia? We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *