• Boek gemakkelijk online
 • Géén boekingskosten
 • 7 dagen per week geopend

Combineer stad & strand eenvoudig tijdens één vakantie

Op slechts 2,5 uur vliegen vanaf Nederland

Architectonisch hoogstandje Ciudad de las Artes y las Ciencias

De grootste overdekte markt van Europa

Welkom in Valencia

Valencia lijkt in veel opzichten op andere Spaanse steden. Tapas zijn er in overvloed, de stad kent een historisch centrum en je kunt rekenen op zonnig weer. Toch heeft Valencia één onderscheidend punt: Ciudad de las Artes y las Ciencias. We vertellen je alles over deze hotspot en andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Valencia.

Al jaren is Valencia bij ons na Barcelona de populairste stad van Spanje. Dit is ook niet verrassend, want met een oppervlakte van ca. 135 km² is er ruimte genoeg om cultuur, strand en lekker eten met elkaar te combineren. Deze verscheidenheid is dan ook een van de vele redenen voor onze klanten om een vakantie naar Valencia te boeken.

Een kijkje in het historisch centrum

Compact, dat is het historisch centrum van Valencia zeker. Het zorgt voor een gemoedelijke sfeer en het is zooo fijn dat je gewoon te voet langs alle bezienswaardigheden kunt wandelen.

Neem in elk geval een kijkje bij de 13e en 14e eeuwse kathedraal van Valencia en bewonder de Heilige Graal. De 15e eeuwse zijdebeurs, La Lonja de la Seda, behoort daarnaast tot één van de mooiste gebouwen van de stad. Je vindt deze aan de Plaza del Mercado, waar je ook meteen de grootste overdekte markt van Europa vindt. Mercado Central heeft een oppervlakte van maar liefst 8.000 m². Voor een flinke dosis levendigheid ga je naar Plaza del Ayuntamiento, één van de oudste pleinen van Valencia.

Architectonisch hoogstandje Ciudad de las Artes y las Ciencias

Een bezienswaardigheid van heel andere orde is de Stad van de Kunst en Wetenschap, ofwel Ciudad de las Artes y las Ciencias. Feitelijk is dit een stad binnen een stad, die bestaat uit zes futuristische gebouwen met elk zo zijn eigen functie.

Maak een wandeling door de tuinen van L’Umbracle, die op zomeravonden dienst doen als openlucht discotheek. Bezoek een opera- of dansvoorstelling in Palau de les Arts Reina Sofia. Bewonder vissen, zeeleeuwen en haaien in L’Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa. Pak een filmpje in de IMAX 3D bioscoop in L’Hemisfèric. Duik in de wereld van wetenschap en voer experimenten uit in Museo de las Cièncias Príncipe Felipe. En tot slot: bewonder het prachtige Agora, dat belegd is met eindeloos veel mozaïeksteentjes.

Het moge duidelijk zijn: trek genoeg tijd uit voor een bezoek aan Ciudad de las Artes y las Ciencias tijdens een vakantie in Valencia. En koop vooral een combiticket om zo voordelig de gebouwen van jouw keuze van binnen te kunnen bekijken.

Last but not least: een strandvakantie in Valencia

Het fijne aan een vakantie in Valencia is het feit dat je niet alleen geweldige bezienswaardigheden bij de hand hebt, maar ook het strand. Zon en cultuur zijn dus eenvoudig met elkaar af te wisselen! Houd er wel rekening mee dat het strand niet direct bij het centrum ligt; je dient een fiets te huren, een taxi aan te houden of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

In het centrum vind je overigens wél een andere plek om te ontspannen onder de Spaanse zon; Jardines de Turia. De oude rivierbedding van de Turia is drooggelegd en over een lengte van maar liefst 9 km (waarvan een deel in de stad ligt) vind je nu een bijzonder stadspark.

Best geboekte vakanties Valencia

 • Hotel Medium Valencia

  6 dagen, Logies + ontbijt

  8.1za 09 jan 2021

  vanaf297
 • Primus Valencia

  6 dagen, Logies

  8.1zo 10 jan 2021

  vanaf350
 • Casual Valencia Del Cine

  6 dagen, Logies

  8.4zo 10 jan 2021

  vanaf240
 • Casual Valencia Vintage

  6 dagen, Logies

  8.4zo 10 jan 2021

  vanaf244
 • Hotel Checkin Valencia

  6 dagen, Logies + ontbijt

  7.7zo 10 jan 2021

  vanaf236
 • SH Ingles Boutique Hotel

  6 dagen, Logies

  8.4zo 10 jan 2021

  vanaf293
 • Senator Parque Central Hotel

  6 dagen, Logies

  8.1zo 10 jan 2021

  vanaf195
 • Hotel Kramer

  6 dagen, Logies

  8.7zo 10 jan 2021

  vanaf274
 • Eurostars Rey Don Jaime

  6 dagen, Logies

  7.9zo 06 dec 2020

  vanaf225
 • Valenciaflats Catedral

  8 dagen, Logies

  9.0vr 06 nov 2020

  vanaf267