The best of Valencia: favorieten

The best of Valencia: haal alles uit jouw stedentrip

Welke bezienswaardigheid mag je echt niet missen, wat is het fijnste hotel en wat moet je écht doen in de Spaanse stad? Het beste van Valencia ontdek je aan de hand van dit favorietenlijstje.

Afgelopen najaar mocht ik voor dé VakantieDiscounter op ontdekkingstocht door Valencia. Ik werd verliefd op de stad en de vele mogelijkheden. Maar als je een beetje relaxte stedentrip wilt hebben, is het onmogelijk om alles te zien en te doen.

Zeker bij een eerste keer in de Spaanse stad zal je keuzes moeten maken… En dat is – hopelijk! – aan de hand van mijn favorietenlijstje hopelijk een stuk makkelijker.

Je kunt naast dit favorietenlijstje ook onze reisgids voor 4 dagen Valencia lezen. Dan heb je direct een handige planning!

3x mijn favoriete wijken

Best of Valencia: Ciudad de las Artes y CienciasSla een gemiddelde reisgids over Valencia open en je ziet als eerste de hypermoderne gebouwen van Ciudad de las Artes y Ciencias. Eerlijk is eerlijk; met deze ‘wijk’ móet je ook wel aftrappen. Het maakt Valencia simpelweg anders dan alle andere Spaanse steden.

Met de bouw van Ciudad de las Artes y Ciencias werd in 1989 gestart en toen het voltooid was in 2009 was 3x het toegestane bedrag uitgegeven. Weggegooid geld? Zeker niet! Inmiddels weten elke dag duizenden toeristen hun weg te vinden naar de zes unieke gebouwen in het Turia Park.

Welke twee wijken ik nog meer aanraad?

  • Ciutat Vella is het oude centrum van Valencia. Het wordt – net als de oude centra van andere Spaanse steden – gekenmerkt door smalle straatjes en oude gebouwen. Het is officieel opgedeeld in meerdere wijken, waarvan El Carmen mijn favoriet is. Waarom? Het is een van de gezelligste wijken én je vindt er geweldige street art.
  • Valencia is o.a. een geweldige stad doordat je er stad en strand eenvoudig kunt combineren. In het oosten vind je een breed strand met aangrenzend de oude visserswijk Cabañal-Cañamelar. Schattige vissershuisjes met kleurrijke keramiektegels kenmerken hier het straatbeeld.
Meer lezen over deze en andere wijken in Valencia? Eerder schreef ik een artikel over Valencia van wijk tot wijk.

3x zien in Valencia

The best of Valencia: bezienswaardighedenNormaal zou ik hier direct Ciudad de las Artes y Ciencias roepen, maar die is hierboven al uitgelicht. Tijd voor drie andere niet te missen bezienswaardigheden.

  • Het oude centrum is haast een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Eén van de meest bekende is de Kathedraal van Valencia, die in de 13e en 14e eeuw werd gebouwd. Romaanse en gotische invloeden worden afgewisseld met een barokke stijl, prachtig! Ook prachtig is het uitzicht vanaf de klokkentoren die bij de kathedraal hoort.
  • Ben jij – net als ik – dol op het bezoeken van lokale markten en je begeven tussen de locals? Zet dan Mercado Central op jouw lijstje. Met een oppervlakte van ruim 8.000 m² is dit de grootste overdekte markt van Europa. Slenter tussen de Valencianen door die hun dagelijkse inkopen doen.
  • Dwars door Valencia loopt een kilometerslange groenstrook, Turia Park. Ooit liep hier een rivier. Nadat deze in de 20e eeuw overstroomde en er enorm veel slachtoffers te betreuren waren, besloot de gemeente dat het genoeg was; de rivier werd drooggelegd. Decennia later was men het trieste beeld van een droge rivierbedding zat en werd er een stadspark gecreëerd. Anno 2019 is dit dé plek om te fietsen, relaxen, hard te lopen of te picknicken.
Benieuwd naar andere bezienswaardigheden in Valencia? Bekijk ons uitgebreide artikel met nog meer niet te missen must-sees van de stad.

3x doen in Valencia

The best of Valencia: street art spottenNaast de vele bezienswaardigheden die je van je lijstje kunt afvinken, zijn er ook enorm veel andere dingen te doen in Valencia. Mijn favorieten?

  • Ga street art spotten. Ik noemde het hierboven al kort; in El Carmen vind je geweldige street art, die je tijdens een georganiseerde wandeling of individueel kunt bewonderen. De kunstwerken zijn gemaakt door lokale kunstenaars, maar ook door wereldberoemde street art artiesten.
  • Ontdek de stad per fiets. Nederlanders kunnen er wat van, maar ook in Valencia is fietsen de normaalste zaak van de wereld. Voor toeristen althans. Het is namelijk de manier om je van wijk naar wijk te begeven. Met de wind in je haren en de zon op je bol! Je kunt een fiets huren of via onze partner Baja Bikes een georganiseerde fietstour boeken.
  • Geniet van lokale specialiteiten. Aqua de Valencia, sardientjes, horchata, cazalla… Tijdens jouw stedentrip in Valencia kun je kennismaken met veel lokale specialiteiten. Extra leuk is dit tijdens een georganiseerde foodtour, waarbij je op diverse bekende plekken een kleine proeverij krijgt.
Ga jij voor een actieve stedentrip én doe je het liefst zoveel mogelijk? Dan heb ik nog meer tips voor je verzameld in een uitgebreid artikel.

3x hotels om blij van te worden

Best of Valencia: favoriete hotelsTijdens mijn verblijf in Valencia was het ook tijd om kennis te maken met de hotels in ons aanbod. En hoewel het een persoonlijke voorkeur blijft, waren deze hotels bij mij overduidelijk favoriet:

  • Bij SH Ingles Boutique Hotel kun je niet alleen rekenen op een stijlvolle inrichting, je hebt ook nog een toplocatie te pakken. Het historische gebouw waarin het hotel gevestigd is, bevindt zich in het hart van het oude centrum.
  • Casual Valencia Vintage is hét bewijs dat comfort en betaalbaarheid samengaan. Ondanks dat dit hotel slechts twee sterren heeft, kun je wel rekenen op moderne kamers, een fijne ontbijtruimte en ligging aan het bekende Plaza Ayuntamiento.
  • Ik hoefde slechts één stap op het dakterras van Barcelo Valencia te zetten en ik was verkocht. Wat heb je een geweldig uitzicht over Ciudad de las Artes y Ciencias vanaf de rooftopbar op de 10e verdieping. En daar krijg je ook nog moderne, ruime kamers, een klein zwembad en een riant ontbijtbuffet op de koop toe.

Dit waren mijn favorieten in Valencia. Ik hoor graag jouw ervaringen na afloop van de beste stedentrip ever.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “The best of Valencia: haal alles uit jouw stedentrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *