Mooiste uitzichtpunten Valencia

What a view! De mooiste uitzichtpunten van Valencia

Navigeren door de stad kan zeker de eerste dagen best lastig zijn; je bent nog niet helemaal georiënteerd en moet nog regelmatig Google Maps erbij pakken. Wat hierbij helpt? Een toren beklimmen en de stad van boven bekijken. In Valencia heb je diverse uitzichtpunten die het jou een stuk makkelijker maken om nadien de weg in de stad beter te vinden.

Valencia in een vogelvlucht

Waar we tot een paar jaar terug met zijn allen massaal naar Barcelona gingen, wordt de toeristenstroom tegenwoordig verdeeld onder meer Spaanse steden. Sevilla is populair, maar dat geldt ook zeker voor het veelzijdige Valencia.

Je móet ook echt wel jouw hart verliezen aan deze stad. Het oude centrum is een pareltje, Ciudad de las Artes y Ciencias is een kunstwerk an sich en het strand is net die extra kers op de taart. Ook het feit dat je de stad al fietsend kan ontdekken, maakt dat je als Nederlander bonuspunten zal toekennen aan Valencia.

Met dit artikel hopen we je te helpen snel jouw weg in de stad te vinden. Simpelweg door een van de geweldige uitzichtpunten in Valencia te bezoeken en vanaf boven te zien hoe de stad in elkaar zit. Veel plezier!

El Miguelete, het bekendste uitzichtpunt van Valencia

Mooiste uitzichtpunten Valencia: El MigueleteValencia kent een aantal mooie uitzichtpunten. De meest bekende en populaire is El Miguelete, de klokkentoren aan Plaza del Reina. Het achthoekige gebouw werd in de 15e eeuw gebouwd en steekt met zijn 50 meter hoogte boven veel gebouwen in de stad uit. Een prachtig uitzicht gegarandeerd!

Om het dak van de klokkentoren te bereiken dien je eerst een paar euro te betalen om vervolgens ruim 200 treden te trotseren. Vooral het laatste stukje is een uitdaging; het is daar erg smal. Maar het loont de moeite. Vanaf het dak heb je een wijds uitzicht over de stad.

Elk heel uur luidt de klok. Op dat moment wil je niet onder de grote klok staan. Houd hier rekening mee als je op het dak staat.

Toren beklimmen in Valencia?

Het oude centrum van Valencia werd in de middeleeuwen omheind door een stadswal met maar liefst 12 torens. Hier zijn er nu nog twee van te ‘beklimmen’ voor een geweldig uitzicht.

Mooiste uitzichtpunten Valencia: stadstorensTorres de Serranos werd aan het eind van de 14e eeuw gebouwd en buiten dat het een beschermende functie had, werden er ook officiële ceremonies (van bijvoorbeeld de koningin) gehouden. In de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) was het daarnaast een verstopplek voor schilderijen uit het Prado Museum in Madrid én het deed lange tijd dienst als gevangenis. Anno 2019 draait het er vooral om evenementen en het feit dat je de toren kunt beklimmen. Je hebt dan niet alleen uitzicht over de stad, maar ook over Turia Park en Ciudad de las Artes y Ciencias.

Torres de Quart – voor de Spanjaarden zelf Torres de Cuart – dankt haar naam aan de locatie. De 15e-eeuwse toren staat namelijk op de kruising van de straten Calle Guillén de Castro en Calle Quart. Ook deze toren had aanvankelijk een beschermende functie. Later deed het dienst als opslagruimte voor buskruit, een vrouwengevangenis en een militaire gevangenis. Nu weten toeristen de weg naar de toren te vinden omdat je vanaf het terras zo de smalle straatjes van de stad kunt bewonderen. Ook El Miguelete spot je vanaf hier!

Het beste uitzicht met een drankje in je hand

Mooiste uitzichtpunten Valencia: rooftopbarsHistorische gebouwen zijn geweldig voor een mooi uitzicht, maar wat dacht je van een hippe rooftopbar om Valencia bij avond te bewonderen? We hebben wat mooie opties voor je!

  • Expo Hotel Valencia is niet alleen geweldig om te verblijven, maar ook om een nachtje te spenderen bij La Terraza VLC Urban Club. Onder het genot van een culinaire hamburger en bijzondere cocktails geniet je van een waanzinnig uitzicht over Valencia.
  • Tijdens mijn bezoek aan Valencia vorig jaar, bezocht ik o.a. Barcelo Valencia. Ik werd verliefd op dit hotel omdat je vanaf het (270 graden) dakterras ’s avonds een geweldig uitzicht hebt over het verlichte Ciudad de las Artes y Ciencias. Helemaal decadent; met een cocktail in je hand vanuit het zwembad hiervan genieten!
  • Een geweldig uitzicht over Ciudad de las Artes y Ciencias heb je ook vanuit het relatief nieuwe Àtic, dat hoort bij het Palau Alameda. Overigens is niet alleen het uitzicht een reden om hier heen te gaan; dat geldt ook voor de gastronomische pareltjes van chefkok Nicolás Román.
  • Locals begeven zich graag naar Ateneo Mercantil, een cultureel centrum aan Plaza del Ayuntamiento dat beschikt over een eigen skybar. Naast een mooi uitzicht kun je er rekenen op goede wijnen en fijne muziek.
  • Je moet even zoeken in de kleine zijstraatjes van Plaza de La Reina, maar als je Le Petit Bistro Terrace eenmaal hebt gevonden, ben je ineens weg uit alle stadshectiek. Je bevindt je van het ene op het andere moment op een chique dakterras waar internationale gerechten en Spaanse specialiteiten worden geserveerd. Vooraf reserveren is wel een must!
  • Voor een avondje met de voetjes van de vloer inclusief een geweldig uitzicht raden we Las Animas del Puerto aan, één van de meest trendy clubs van Valencia. Je vindt de club – met outdoor terras – in de haven van de Spaanse stad.
Houd er rekening mee dat niet alle dakterrassen het hele jaar door geopend zijn. Check dit voor je vertrek op de websites van de rooftopbars.

Naar welk van deze uitzichtpunten in Valencia ga jij direct na aankomst?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *