Leukste hotels Valencia

Favorietenlijstje! De leukste hotels in Valencia

Staat Valencia voor jou hoog op de lijst als potentiële volgende stedentripbestemming? En heb je nog geen idee waar te overnachten? Met deze ultieme hotelguide vind je precies het hotel dat bij je past.

Afgelopen najaar bracht ik vier dagen door in de steeds populairdere Spaanse stad. Ik hopte van hotspot naar hotspot, maakte een fietstour door de stad én bezocht een greep uit de hotels die wij aanbieden. Met elk hun eigen pluspunten!

Of je nu voor een budgethotel wilt gaan, op zoek bent naar een hotel met een centrale ligging of juist kleinschaligheid wilt; je vindt het in Valencia. En met mijn shortlist hieronder hoef je enkel nog te kiezen wat bij jou past!

SH Ingles Boutique Hotel

Stijlvol & centrale ligging in het oude centrum

Leukste hotels Valencia; SH Ingles Boutique HotelHet meest bekende deel van Valencia is Ciudad de las Artes y Ciencias, een verzameling van architectonische hoogstandjes in het Turiapark. Maar wist je dat de Spaanse stad ook een oude stad herbergt?

Deze is net zo charmant als het oude centrum van Sevilla en Málaga. De smalle straatjes nodigen uit tot uren slenteren, je vindt er prachtige oude gebouwen en street art is er helemaal hot.

Houd jij ervan om hier middenin te verblijven? Ga dan voor SH Ingles Boutique Hotel. Het hotel, gevestigd in een historisch gebouw, ligt aan de meest exclusieve winkelstraat van Valencia én midden in het hart van het oude centrum.

Het is ook nog eens recentelijk gerenoveerd en combineert sindsdien elegantie met comfort. Waar je dit in terugziet? De geweldige hal met zwart/wit ornamenten, de stijlvolle kamers die zwart, wit en koper combineren. En het moderne restaurant is ook zeker een pluspunt.

Extra fijn: alle kamers liggen aan de buitenzijde van het pand. Uitzicht op de mooie straten van Valencia is gegarandeerd.

Casual Valencia Vintage

Betaalbaarheid zonder op comfort in te leveren

Leukste hotels Valencia: Casual Valencia VintageOf comfort en betaalbaarheid samen kunnen gaan? Jazeker! Dat bewijst Casual Valencia Vintage, onderdeel van de Casual-keten met meerdere hotels in Valencia.

Het hotel mag dan ‘maar’ twee sterren hebben, zo oogt het zeker niet. En de naam vintage betekent zeker niet dat je op ‘oude’ meuk kunt rekenen; het hotel is recentelijk gerenoveerd.

Als je kijkt naar onze meest geboekte hotels springt Casual Valencia Vintage er niet zonder reden uit. Los van de fijne prijs en de kamers in vintage-stijl, kun je ook nog eens rekenen op een geweldige ligging. Het hotel ligt aan het bekende Plaza Ayuntamiento en het gezellige Plaça del Reina ligt op loopafstand.

Jouw dag start in Casual Vintage Valencia overigens in de ruime en lichte ontbijtruimte. Tijd om je op te laden voor een enerverend dagje in de geweldige Spaanse stad!

Barcelo Valencia

Voor het beste uitzicht vanaf het dakterras

Leukste hotels Valencia: Barcelo ValenciaIk hoefde slechts één stap op het dakterras van Barcelo Valencia te zetten en ik was verkocht. Zonder de rest van het hotel te hebben gezien…

Vanaf de rooftopbar op de 10e verdieping heb je een geweldig uitzicht over Ciudad de las Artes y Ciencias. Zeker in de avonduren, als het prachtig verlicht is (zie foto). Overdag is het dan weer fijn dat je slechts vijf minuten hoeft te lopen om te midden van de prachtige gebouwen te staan.

Het zijn overigens niet alleen het uitzicht en de ligging waarom dit hotel in deze ultieme hotelguide moet staan. Ook de kamers dragen daar zeker aan bij. Ruim, modern en licht. Én met een beetje mazzel ook al zo’n geweldig uitzicht.

Heb ik nog meer pluspunten gevonden? Ja! Het riante ontbijtbuffet en het kleine zwembad op het dakterras. Toen ik er was, was het er iets te koud voor, maar in de zomer kan wat verkoeling zeker fijn zijn. Oh, en de bus stopt praktisch voor de deur, waardoor je eenvoudig afreist naar het oude centrum van Valencia.

Las Arenas Balneario Resort

Het ultieme strandgevoel tijdens een citytrip

OLeukste hotels Valencia: Las Arenas Balneario Resortp één punt heeft Valencia een voorsprong t.o.v. ‘concurrent’ Sevilla; de stad herbergt strand, veel strand. Wie in de zomer wil kunnen afkoelen in het zeewater, maar wel de gezelligheid van een stad zoekt, kan het beste een vakantie boeken in Las Arenas Balneario Resort. Naast een ligging aan het strand krijg je luxe op de koop toe!

Waar deze luxe zich naar vertaalt? Zie jij jezelf al nippend aan champagne aan het ontbijt zitten? Of – na een dagje slenteren – met een cocktail aan het zwembad en uitzicht over het strand? ’s Avonds is het tijd om optimaal gebruik te maken van de wellnessfaciliteiten. En omdat tapas flink kunnen aantikken qua calorieën beschikt het hotel over een uitgebreid fitnesscentrum.

Het is daarnaast – uit dit favorietenlijstje – het meest kindvriendelijke hotel in Valencia. Naast een apart kinderbad biedt het hotel in de zomer een hoop vermaak voor de kleintjes in de miniclub.

Heb je een mooi hotel uitgekozen, maar nog geen idee wat er allemaal te doen is in Valencia? Check snel de blog die Laura erover schreef!

We zijn benieuwd; welk van deze hotels in Valencia sluit het best aan op jouw wensenlijstje?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Favorietenlijstje! De leukste hotels in Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *