Jeepsafari Dubai

Skip de eindeloze wolkenkrabbers, ga op jeepsafari in Dubai

Waar ooit niet meer was dan woestijn is binnen een paar decennia letterlijk een metropool uit de grond gerezen. Dubai wordt gekenmerkt door veel en hoge torens en is daarmee erg imponerend. Toch is er nóg iets dat net zo indrukwekkend is; de woestijn die nog wél onaangetast is.

Op ca. een half uur tot drie kwartier rijden vanaf de boeiende metropool met wel duizenden wolkenkrabbers ligt een stuk verlaten woestijn. En dit zal zo blijven; dit gebied (met een oppervlakte van 225 km²!) is namelijk beschermd. De overheid zorgt er samen met enkele bedrijven voor dat dit unieke stuk Dubai intact blijft.

Hoe doen zij dit?

Jeepsafari Dubai, woestijnAfgelopen december mocht ik met Arabian Adventures op ontdekkingsreis in de woestijn. Arabian Adventures is een van de vier bedrijven die jeepsafari’s in dit gebied mag verkopen aan toeristen. En zonder een tour bij een van deze bedrijven te boeken, kom je simpelweg het gebied niet in.

Er zijn vier routes; elk bedrijf heeft zijn eigen route. Hiermee kennen ze de duinen op hun duimpje. Al is dat niet te begrijpen als je er door heen scheurt in de 4×4’s van het bedrijf; elke zandheuvel lijkt op de volgende heuvel.

De bedrijven dragen allen zorg voor hun eigen route. Troep van toeristen moet worden opgeruimd. Gebeurt dit niet? Dan is aan de hand van de route te herleiden welk bedrijf hier schuldig aan is.

Een kijkje bij een jeepsafari

Jeepsafari DubaiVanaf ons meetingpoint worden we opgehaald met een 4×4 om in een half uur af te reizen naar Dubai Desert Conservation Reserve, zoals dit stuk beschermde natuurgebied heet. Het lijkt aanvankelijk een heel rustige jeepsafari te zijn over lange, rechte stukken. Maar dan stoppen we; de chauffeurs moeten de banden leeg laten lopen, zodat ze straks beter grip hebben.

Waarvoor snap ik als we daarna weer gaan rijden. Hier beginnen pas echt de zandduinen. Eindeloos hoog en eenmaal omhoog rijdend, lijkt het alsof je daarna in een immense diepte zakt. Ik ben blij dat ik vooraf wat anti-reisziek pilletjes heb geslikt. Mijn reisgenoot duidelijk niet. Een sterke maag is noodzakelijk. Maar wat een fun en wat een geweldige uitzichten. Ik had dit voor geen goud willen missen!

Zonsondergang in de woestijn

Jeepsafari Dubai, valkeniersshowWe zijn einde middag vertrokken en heel langzaam zakt de zon steeds lager en lager. Bij zonsondergang worden we getrakteerd op een glas prosecco en een valkeniersshow. Midden in de woestijn zittend op een kussentje!

Valken zijn de snelste vogels ter wereld en werden om deze reden jarenlang gebruikt door de bedoeïenen bij het jagen. Jagen wordt nu niet meer gedaan, maar valkenerij is nog steeds wel een van de topsporten (met een hoge status!) in de Verenigde Arabische Emiraten. Leuk om zo wat mee te krijgen van de lokale cultuur.

Dineren bij de bedoeïenen

We sluiten onze excursie af met een diner bij de bedoeïenen. De dromedarissen liggen voor de deur en binnen nemen we plaats aan lage tafels, op even lage kussens. Het buffet staat vol lokale specialiteiten en we smullen o.a. van kip, lam, bief en humus.

Vervelen doen we ons geen moment; we worden vermaakt door een buikdanseres en hebben de mogelijkheid om een gratis henna tattoo te laten zetten. Omdat dat echt een stukje cultuur is, zeg ik geen nee. Op mijn pols pronkt voor ca. 10 dagen een mooie bloem die mij keer op keer herinnert aan deze toffe trip!

Wat kost dat?

Een trip zoals ik deze mocht beleven, kost ca. € 95,- p.p (afhankelijk van de wisselkoers). Dat is dus inclusief het eten en drinken én de transfer naar de woestijn. Je hebt ook de mogelijkheid om andere varianten van deze excursie te boeken.

Boek je een ochtendexcursie dan ben je goedkoper uit, ca. € 70,- p.p. Een diner is – gezien het tijdstip – niet inbegrepen, maar je gaat wel ontbijten in de woestijn. De valkeniersshow is in dit geval vervangen door de mogelijkheid om even te sandboarden. Ook héél tof!

Echte durfals kunnen een dune buggie experience boeken. De 4×4 wordt ingeruild voor 4-persoons buggy’s, waarin je ook nog eens zelf mag rijden. Je dient hiervoor iets dieper in de buidel te tasten; dit kost ca. € 170,- p.p.

Ben jij enthousiast geworden? Boek een van onze voordelige vakanties naar Dubai én boek via de website van Arabian Adventures eenvoudig jouw woestijn-trip.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *