Jeepsafari Dubai, woestijn

Jeepsafari in Dubai: van wolkenkrabbers naar woestijn

Waar ooit niet meer was dan woestijn is binnen een paar decennia letterlijk een metropool uit de grond gerezen. Dubai wordt gekenmerkt door veel en hoge torens en is daarmee erg imponerend. Toch is er nóg iets dat net zo indrukwekkend is; de woestijn die nog wél onaangetast is. Maak een jeepsafari in Dubai en laat je verrassen!

Op ca. een half uur tot drie kwartier rijden vanaf de boeiende metropool met wel duizenden wolkenkrabbers ligt een stuk verlaten woestijn. En dit zal zo blijven; de woestijn van Dubai (met een oppervlakte van 225 km²!) is namelijk beschermd. De overheid zorgt er samen met enkele bedrijven voor dat dit unieke stuk Dubai intact blijft.

Nog geen stedentrip naar Dubai geboekt?Bekijk ons aanbod

Hoe doen zij dit?

Er zijn slechts een handjevol bedrijven die jeepsafari’s in dit gebied mogen verkopen aan toeristen. En zonder een tour bij een van deze bedrijven te boeken, kom je simpelweg het gebied niet in.

Er zijn uitgezette routes; elk bedrijf heeft zijn eigen route. Hiermee kennen ze de duinen op hun duimpje. Al is dat niet te begrijpen als je er door heen scheurt in de 4×4’s van het bedrijf; elke zandheuvel lijkt op de volgende heuvel.

De bedrijven dragen allen zorg voor hun eigen route. Troep van toeristen moet worden opgeruimd. Gebeurt dit niet? Dan is aan de hand van de route te herleiden welk bedrijf hier schuldig aan is.

Jeepsafari Dubai - Woestijn
Tijdens een jeepsafari in Dubai lijkt de woestijn haast eindeloos

Een kijkje bij een jeepsafari in Dubai

Eerder mocht ik een jeepsafari in Dubai maken. En wat was dat een geweldige ervaring! Ik neem je graag mee in mijn ervaringen.

Vanaf ons meetingpoint worden we opgehaald met een 4×4 om in een half uur af te reizen naar Dubai Desert Conservation Reserve, zoals dit stuk beschermde natuurgebied heet. Het lijkt aanvankelijk een heel rustige jeepsafari te zijn over lange, rechte stukken. Maar dan stoppen we; de chauffeurs moeten de banden leeg laten lopen, zodat ze straks beter grip hebben.

Waarvoor dat is begrijp ik als we daarna weer gaan rijden. Hier beginnen pas echt de zandduinen. Eindeloos hoog en eenmaal omhoog rijdend, lijkt het alsof je daarna in een immense diepte zakt. Ik ben blij dat ik vooraf wat anti-reisziek pilletjes heb geslikt. Mijn reisgenoot duidelijk niet. Een sterke maag is noodzakelijk. Maar wat een fun en wat een geweldige uitzichten. Ik had dit voor geen goud willen missen!

Jeepsafari Dubai
Je hebt soms wel een sterke maag nodig tijdens een jeepsafari in Dubai: er zijn flinke zandduinen

Zonsondergang in de woestijn van Dubai

We zijn einde middag vertrokken en heel langzaam zakt de zon steeds lager en lager. Bij zonsondergang worden we getrakteerd op een glas prosecco en een valkeniersshow. Midden in de woestijn zittend op een kussentje!

Valken zijn de snelste vogels ter wereld en ze werden om deze reden jarenlang gebruikt door de bedoeïenen bij het jagen. Jagen wordt nu niet meer gedaan, maar valkerij is nog steeds wel een van de topsporten (met een hoge status!) in de Verenigde Arabische Emiraten. Leuk om zo wat mee te krijgen van de lokale cultuur.

Jeepsafari Dubai - Valkenier
De woestijn is nog mooier tijdens zonsondergang

Dineren bij de bedoeïenen

We sluiten onze jeepsafari in Dubai af met een diner bij de bedoeïenen. De dromedarissen liggen voor de deur en binnen nemen we plaats aan lage tafels, op even lage kussens. Het buffet staat vol lokale specialiteiten en we smullen o.a. van kip, lam, bief en humus.

Vervelen doen we ons geen moment; we worden vermaakt door een buikdanseres en hebben de mogelijkheid om een gratis henna tattoo te laten zetten. Omdat dat echt een stukje cultuur is, zeg ik geen nee. Op mijn pols pronkt voor ca. 10 dagen een mooie bloem die mij keer op keer herinnert aan deze toffe trip!

Wat kost een jeepsafari in Dubai?

Een jeep safari zoals ik deze mocht beleven, kost ca. € 95,- p.p (afhankelijk van de wisselkoers). Dat is dus inclusief het eten en drinken én de transfer naar de woestijn. Je hebt ook de mogelijkheid om andere varianten van deze excursie te boeken.

Boek je een ochtendexcursie dan ben je goedkoper uit, ca. € 70,- p.p. Een diner is – gezien het tijdstip – niet inbegrepen, maar je gaat wel ontbijten in de woestijn. De valkeniersshow is in dit geval vervangen door de mogelijkheid om even te sandboarden. Ook héél tof!

Echte durfals kunnen een dune buggie experience boeken. De 4×4 wordt ingeruild voor 4-persoons buggy’s, waarin je ook nog eens zelf mag rijden. Je dient hiervoor iets dieper in de buidel te tasten; dit kost ca. € 170,- p.p.

Wat mij betreft is jouw stedentrip niet compleet als je geen jeepsafari in Dubai maakt. Op welk tijdstip je ook gaat, ga in elk geval. Een onvergetelijke ervaring!

Bekijk alle mogelijkheden via GetYourGuide

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *