Eilanden huurauto ontdekken

Toeren maar! De leukste Europese eilanden om per huurauto te ontdekken

Ja, je moet in het vliegtuig stappen om er te komen. Maar eenmaal ter plaatse kun je flink wat kilometers vreten met een huurauto. Deze Europese eilanden zijn namelijk supertof om rond te toeren!

Relaxed Ibiza

Mag een persoonlijke mening de doorslag geven? Ja toch?! Van alle Europese eilanden cross ik het liefst met een autootje over Ibiza. De relaxte vibe die er heerst, sluit helemaal aan bij het rustig rondtoeren over het eiland en van baai naar baai hoppen.

Want hoewel Playa de’n Bossa een van de bekendste stranden is van Ibiza, is het zeker niet het mooiste strand als je het mij vraagt. Mooier zijn de vele baaitjes aan de oostkust of het noordelijk gelegen Cala Benirràs. En als je dan toch naar deze laatste afreist, ga dan zeker op zondag. Dan nemen trommelaars, cocktailshakers en vuurspuwers het strand over.

Overigens komt een huurauto op Ibiza niet alleen van pas voor de vele baaitjes, maar ook voor andere bezienswaardigheden. Must-sees zijn de oude stadskern van Ibiza-Stad, het authentieke dorpje Santa Gertrudis de Fruitera en de hippiemarkt Las Dalias. Om maar enkele voorbeelden te noemen.

Handige tips voor een auto huren op Ibiza

Leukste Europese eilanden: Ibiza, Hotel Garbi Ibiza & SpaHet meest centraal zit je wanneer je verblijft in Ibiza-Stad of het nabijgelegen Playa d’en Bossa, vanaf hier ben je overal snel. Een goed gewaardeerd hotel in Playa d’en Bossa is Hotel Garbi Ibiza & Spa.
Huurauto Europese eilanden - Ibiza
Dalt Vila is de oude stadskern van Ibiza-Stad

Middeleeuws Malta

Wil je geen uren vliegen, maar je wel in een andere wereld wanen? Malta is een middeleeuws sprookje dat aanvoelt als een rijk gevuld geschiedenisboek. En dat klinkt misschien wat zweverig, maar als je daar door de smalle straatjes slentert, zal je precies snappen wat ik bedoel.

Malta is zeker geen standaard zonbestemming; de zandstranden vind je voornamelijk rondom het noordelijk gelegen Mellieha. Deze badplaats is favoriet bij families voor een luier-/zonvakantie. Wil jij vooral toeren, dan raad ik je aan rondom de hoofdstad Valletta te verblijven.

Sowieso is de hoofdstad een aanrader. Het oude stadscentrum – dat net zo recht toe recht aan is gebouwd als Manhattan, maar dan in middeleeuwse stijl – staat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een pareltje! Je vindt er o.a. de mooiste kathedraal van Malta, de Sint John’s Co-Cathedral. En je kunt vanuit Valletta de bekende Three Cities aandoen. In deze drie stadjes in het havengebied van Valletta vind je minstens net zo’n rijke geschiedenis.

Andere aanraders om te bezoeken per huurauto zijn het vissersdorpje Marsaxlokk, de stadjes Mdina en Rabat, de megalithische tempels Hagar Qim en Mnajdra en het prachtige Palazzo Parisio. Leuk voor een lange dagtrip: stap in de auto naar het noorden en steek met de (auto)ferry over naar buureiland Gozo.

Check onze tips voor een vakantie naar MaltaHandige tips voor een auto huren op Malta

Eilanden per auto ontdekken: Malta, Ax The PaalceWie wil genieten van een riant zwembad en een hoop luxe komt al snel net buiten Valletta terecht, bijv. in Sliema. Hier vind je AX The Palace, waar je kunt rekenen op o.a. een dakterras met zwembad, wellnesscentrum en gratis WiFi.
Huurauto Europese eilanden - Malta
Malta is een prachtig eiland om per huurauto te ontdekken

Veelzijdig Kreta

Als je ergens kilometers kan vreten, dan is het wel op Kreta. Het grootste Griekse eiland heeft een oppervlakte van ruim 8.300 km², waardoor je van west naar oost maar liefst 3,5 uur onderweg bent. Het is daarom raadzaam specifiek te kiezen voor West-, Midden- of Oost-Kreta. Elk gebied heeft zo haar charmes! En ik help je graag op weg met een keuze maken.

West-Kreta is met name bekend om het sfeervolle badplaatsje Chania, dat talloze Venetiaanse huizen en lokale tavernes herbergt. Maar je vindt er ook de Samariákloof, een echte must-see voor actieve vakantiegangers. Of moeten we zeggen must-do? Jouw wandelschoenen moet je in elk geval inpakken als je deze kloof wilt trotseren. Oh en vergeet op West-Kreta vooral niet Balos Beach, één van de mooiste stranden van het eiland.

Door naar Midden-Kreta. Chersonissos is hier zonder twijfel de populairste badplaats. Maar ook als je niet van drukte en/of uitgaan houdt, valt er genoeg te beleven. Je vindt er bijvoorbeeld de charmante badplaats Rethymnon, waar je aan de haven de lekkerste vers vis eet. En cultuurliefhebbers zijn aan het goede adres in Heraklion of bij de ruïnes van het paleis van Knossos.

Wat te doen op Kreta? Check de tips per regio

Rimondi Boutique Hotels Palazzo RimondiNabij de haven van Rethymnon vind je Rimondi Boutique Hotels Palazzo Rimondi. Het doet haar naam eer aan; dit is echt een paleisje. Je hebt o.a. de beschikking over een zwembad en wellnesscentrum en kunt rekenen op een flinke dosis rust.

Nog even door naar Oost-Kreta. Dit is zonder twijfel het meest authentieke deel van het Griekse eiland. En zelf vond ik het ook het allerleukste deel om te ontdekken per huurauto. Simpelweg vanwege de kleine dorpjes in het zuidoosten. Maar ook het palmenstrand Vai is een plaatje! Agios Nikolaos is zonder twijfel de leukste stad en dan kan je vanaf hier ook nog eens een uitstapje maken naar het eiland Spinalonga.

Tips voor een auto huren op Kreta

Huurauto Europese eilanden - Kreta
Lekker rondtoeren met een huurauto over het Griekse eiland Kreta

Natuur op Lanzarote

Welk Canarische eiland mijn voorkeur heeft om te ontdekken per huurauto? Lanzarote! Je móet haast wel onder de indruk zijn van het mooie vulkanische landschap. En dit landschap heeft ook nog eens gezorgd voor bijzondere bezienswaardigheden.

De meest bekende must-see is Nationaal Park Timanfaya. Waar nu het park ligt, stonden ooit elf dorpjes. Deze werden tussen 1730 en 1736 stuk voor stuk weggevaagd door lavastromen. Het is dan ook niet verrassend dat je hier het beste zicht krijgt op de vulkanische oorsprong van het eiland.

Maar ook elders op het eiland zijn er bezienswaardigheden ontstaan door dit bijzondere natuurgeweld. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het ondergrondse meer Jameos del Agua, waar duizenden albinokreeftjes in leven. Of ga een kijkje nemen in het lange gangenstelsel van Cueva de los Verdes. Tijdens een 45-60 minuten durende rondleiding hoor je alles over het ontstaan en de geschiedenis.

En dan heb je nog alle niet-vulkanische bezienswaardigheden! De mooie verzameling stranden die samen Papagayo Beach vormen bijvoorbeeld. Of het bijzondere wijngebied La Geria. Oké, bij deze laatste speelt de vulkanische achtergrond wel een rol. Dit geldt overigens niet voor het gave uitzichtpunt Mirador del Rio.

Dit moet je weten over een auto huren op Lanzarote

Lanzarote, Casa de HilarioWaarom wij Casa de Hilario hebben omarmd? Het complex biedt een fijn zwembad én uitzicht over Nationaal Park Timanfaya. Bijzonder is het complex ook doordat het in typisch Canarische stijl is gebouwd. Kleinschalig & nabij het strand!
Huurauto Europese eilanden - Lanzarote
Op Lanzarote maak je onderweg kennis met het vulkanische landschap

Nog meer eilanden om met een huurauto te ontdekken

Toegegeven, het was niet makkelijk om een keuze te maken tussen alle Europese eilanden die leuk zijn om met een huurauto te ontdekken. Daarom geven we je nog een paar extra tips.

  • Tijdens een vakantie op Cyprus kun je ervoor kiezen om ultiem te relaxen op de prachtige stranden, maar leuker is het om op ontdekkingstocht te gaan met een huurauto. Met name de bezienswaardigheden en opgravingen bij het stadje Paphos zijn een aanrader. Verder staat het eiland bekend om haar prachtige natuur, met name het Troodosgebergte is een must-see.
  • Het Italiaanse eiland Sicilië is eigenlijk te groot om tijdens één vakantie te verkennen. Ook al heb je een huurauto tot je beschikking. Het is daarom erg belangrijk om vooraf te bepalen waar je wilt verblijven en welke bezienswaardigheden je sowieso wilt zien. De vulkaan de Etna is een hoogtepunt. En extra fijn; met een huurauto kun je al voor een deel de berg op rijden.
  • Naast Ibiza is het ook echt aan te raden om een huurauto te regelen voor een vakantie op Mallorca. Het Spaanse eiland beschikt over prachtige baaitjes en stranden, volop bezienswaardigheden (sla zeker de grotten van Drach en Palma de Mallorca niet over) en leuke stadjes en dorpjes.

Alles over een auto huren op Mallorca

Heb jij zin gekregen om een van deze Europese eilanden met een huurauto te ontdekken? Je regelt jouw huurauto gemakkelijk direct tijdens boeken. Heb je al een boeking gemaakt en wil je nog een huurauto bij boeken? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Nog geen zonvakantie geboekt?Bekijk ons aanbod

Nóg meer leuke Europese eilanden om met een huurauto te ontdekken

Welk van deze Europese eilanden wil jij graag per auto ontdekken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *