Auto huren Lanzarote

Een auto huren op Lanzarote? Dit moet je weten!

De ultieme manier om dit geweldige Canarische eiland te verkennen? Wat ons betreft is een auto huren op Lanzarote een absolute must-do. Je kunt in eigen tempo het eiland ontdekken. En doordat het eiland niet enorm groot is, kan je ook nog eens veel in een korte tijd zien. Are you in?

Waarom je een auto moet huren op Lanzarote

Wanneer je een excursie wilt boeken om het eiland te leren kennen, heb je op Lanzarote een ruime keuze. En excursies hebben zo hun voordelen. Zo is het heel fijn dat je in de meeste gevallen bij je hotel wordt opgehaald en dat een gids je enorm veel informatie kan geven over de omgeving.

Maar – om de uitspraak van Johan Cruijff even om te keren – een voordeel kan ook een nadeel hebben. De grootste is wat ons betreft dat je een vast schema hebt als je een excursie boekt. Wil je nóg even op die ene plek blijven? Jammer, de gids roept dat de bus vertrekt.

Auto huren Lanzarote tips

Wat kost een auto huren op Lanzarote?

Wanneer je één dag een excursie boekt, is dat een goedkopere optie dan een huurauto. Maar zodra je meer dagen op pad wilt, kan een auto huren op Lanzarote zomaar goedkoper zijn. Zelfs als je die voor een hele week boekt.

Even een kleine indicatie van de kosten: buiten het hoogseizoen kun je al een week een auto huren op Lanzarote voor ca. € 204,-* inclusief verzekeringen. Dat is dus omgerekend ca. € 28,- per dag. En de prijzen van benzine? Die liggen aanzienlijk lager dan in Nederland.

* Gebaseerd op de prijzen voor begin juni 2024, gereserveerd in maart 2024
Op zoek naar een betaalbare vakantie op Lanzarote?Bekijk ons aanbod

Vooraf regelen = meer zekerheid

“Ik regel de huurauto wel als ik op Lanzarote ben, dat is toch goedkoper?” We horen het regelmatig en toch adviseren wij anders. Want wat goedkoop lijkt ter plaatse, kan zomaar achteraf duurkoop blijken.

Wanneer je pas op Lanzarote een auto huurt, is het maar de vraag waar je voor verzekerd bent. Is bijvoorbeeld schade aan banden, bodem en ruiten ook inbegrepen? En hoe zit het met je WA-verzekering? Lastig wel, want wie weet krijg je de papieren ook nog eens in het Spaans voorgeschoteld.

Goed om te weten: in de Zuid-Europese landen (zo ook Spanje) ligt het uit te keren bedrag bij wettelijke aansprakelijkheid erg laag. En dan kan een aanrijding met letsel aan de tegenpartij naast emotionele schade ook financiële schade opleveren.

En dan is er nog een ander probleem; schaarste. Hoewel er enorm veel huurauto’s worden aangeboden op Lanzarote is de vraag in het hoogseizoen zo groot dat je zomaar mis kan grijpen. Of dat de prijs enorm wordt opgedreven bij de lokale verhuurders. Vooraf kan dan zomaar goedkoper zijn.

Lees alles over een auto huren op Lanzarote via ons

De verkeersregels op Lanzarote

Wanneer je een auto huurt op Lanzarote krijg je te maken met de Spaanse verkeersregels. Veel komt overeen met de Nederlandse regels, maar lang niet alles. We zetten de meest belangrijke regels voor je op een rij:

 • Lanzarote kent weinig hoogteverschillen, wat maakt dat het voor veel mensen makkelijker rijden is dan op enkele andere Canarische Eilanden. Houd er wel rekening mee dat het rijgedrag minder net is dan in Nederland. Sterker nog; Lanzarote kent – o.a. door korte invoegstroken en slechte verlichting ’s avonds – het hoogst aantal verkeersongevallen van Spanje.
 • Houd je aan de maximale snelheid; op autosnelwegen is dit 120 km/u, op autowegen 100 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en binnen de bebouwde kom 50 km/u. Ook staan er soms afwijkende snelheden aangeven; in toeristengebieden mag je bijv. vaak maar maximaal 40 km/u. Een boete is zonde en met een huurauto krijg je daar ook nog eens extra administratiekosten overheen.
 • In Spanje zijn ze strenger dan in Nederland. Waar wij met oordopjes of een headset mogen bellen, geldt dit niet voor Spanjaarden. En dus ook niet als je met een huurauto rondcrosst op Lanzarote. Sterker nog; ook make-up bijwerken is bijvoorbeeld uit den boze; er wordt verwacht dat je volledige aandacht hebt voor het verkeer.
 • Met slippertjes en ontbloot bovenlijf onderweg naar het strand? Ai, dat kan je dus ook een boete opleveren. Dat is – net als het rijden met blote voeten – verboden in heel Spanje.
 • Parkeren op Lanzarote is geen probleem; bij bezienswaardigheden zijn vaak grote, gratis parkeerplaatsen. De enige plek die wél een uitdaging kan vormen is als je de zondagsmarkt in Teguise bezoekt. Dan kan het zijn dat je wat langer moet zoeken of enkel betaald kunt parkeren. Ook goed om te weten: je mag niet bij gele en witte lijnen parkeren.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden in Spanje en dus ook op Lanzarote. Heb je een huurauto? Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie.

Auto huren Lanzarote: verkeersregels

Een auto huren op Lanzarote: nog meer tips

Voor jouw roadtrip-avontuur op het Canarische eiland hebben we nog wat tips. Zo wordt een auto huren op Lanzarote nog makkelijker én leuker!

 • Wil je de ultieme eilandbeleving ervaren en heb je een wat ruimer budget tot jouw beschikking? Overweeg dan een cabrio te huren. Niets fijner dan de hele dag de wind in je haren en de zon op je bol! Neem dan wel flink wat zonnebrandcrème mee; de wind kan verraderlijk zijn.
 • Geld besparen? Download Maps.me. In tegenstelling tot Google Maps kun je deze kaarten – die je vooraf dient te downloaden – offline gebruiken én hoef je dus geen data te verbruiken. Ideaal!
 • Ga je tanken? Let erop dat de Spaanse namen van benzine en diesel erg op elkaar lijken. Gasolina is benzine en Gasóleo is diesel. Je vergissen kan zomaar een duur geintje worden.
 • In Spanje – en dus ook op Lanzarote – geldt een minimale leeftijd van 21 jaar om een auto te huren. Je moet daarnaast minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en kan er op die leeftijd een extra toeslag gelden. Deze extra toeslag vervalt veelal bij bestuurders vanaf 25 jaar.

Wat je niet mag missen op Lanzarote?

Hebben we je overtuigd dat een auto huren op Lanzarote de leukste manier is om het eiland te verkennen? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

 • Lanzarote is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Een deel hiervan is van de hand van de kunstenaar/architect César Manrique. Bezoek o.a. ‘zijn’ Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Fundacion César Manrique en Jardin de Cactus.
 • Een huurauto – in het bijzonder een cabrio – leent zich perfect voor een dagje strandhoppen. Daarvoor zetten we eerder de mooiste stranden van Lanzarote voor je op een rij.
 • Maar als we het over de nummer 1 bezienswaardigheid hebben, is dat toch echt Nationaal Park Timanfaya. In dit park maak je kennis met het (indrukwekkende!) vulkanische landschap dat het eiland zo typeert.

Wat je nog meer kunt doen op Lanzarote

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie en geef tijdens het boeken aan dat je een auto wilt huren op Lanzarote. Fijne vakantie!

Auto huren Lanzarote tips

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *