Mooiste stranden Lanzarote

Sunsnacken! De mooiste stranden van Lanzarote

Dat Lanzarote een ware zonbestemming is, is niet in de laatste plaats te danken aan de vele stranden die het Canarische eiland biedt. Voor de echte strandliefhebbers hebben we daarom de mooiste stranden van Lanzarote op een rij gezet.

De Canarische Eilanden zijn het hele jaar door populair. Door de ligging nabij de evenaar schijnt hier zelfs in de winter nog volop zon. En los daarvan heb je er aan stranden nooit een gebrek. Neem nu Lanzarote bijvoorbeeld.

De meest bekende en voor velen ook de mooiste stranden van Lanzarote zijn te vinden rondom de drie grootste badplaatsen van het eiland; Playa Blanca, Puerto del Carmen en Costa Teguise. Maar er is meer. Tijd om onze favorieten op een rij te zetten!

Papagayo stranden

Vraag een gemiddelde vakantieganger naar de mooiste stranden van Lanzarote en grote kans dat Playas del Papagayo (ofwel de Papagayo stranden) in het lijstje voorkomen.

Playas del Papagayo is een verzameling strandjes, dat voor het gemak is vernoemd naar het hoofdstrand, Papagayo. Samen vormen ze een prachtig natuurgebied én meteen ook de mooiste stranden van Lanzarote. Deze eervolle titel is te danken aan het felblauwe water en het feit dat een deel van de stranden verscholen ligt tussen de kliffen. Geen wind waardoor je badlaken wegwaait! Extra pluspunten krijgt deze verzameling aan stranden doordat ze langzaam in zee aflopen. Ideaal voor families.

Je kunt de stranden op twee manieren bereiken; wandelend vanuit Playa Blanca (geen rustige route!) en met een auto. In het laatste geval dien je wel een paar euro toegangsgeld te bepalen. Van dit geld worden de stranden onderhouden.

Sandos Papagayo Beach Resort, LanzaroteSandos Papagayo Beach Resort heeft niet alleen een fijne ligging t.o.v. stranden én de boulevard. Je kunt er ook nog eens rekenen op o.a. meerdere zwembaden, diverse restaurants en een uitgebreide all inclusive formule.

Mooiste stranden Lanzarote: Papagayo Beach

Het strand van El Golfo

Als we het hebben over contrasten; het strand van El Golfo is weer van een heel ander kaliber dan Playas del Papagayo. In de eerste plaats omdat het een zwart vulkaanstrand is. Daarnaast grenst het aan Lago Verde, een meertje dat haar naam (en kleur) te danken heeft aan algenvorming.

Het is feitelijk geen strand om de hele dag te chillen; het wordt gevormd door donkere stenen en zand. En dat kan in de zomer flink heet worden. Maar desondanks is een bezoekje aan een van deze mooiste stranden van Lanzarote zonder meer de moeite waard.

Goed om te weten: je kunt niet gaan zonnebaden op dit strand. Ter bescherming is het afgesloten, maar alleen al het uitzicht is meer dan de moeite waard.

Finca Vista Salinas, LanzaroteEl Golfo ligt middenin Nationaal Park Timanfaya. Aan de rand van dit unieke natuurgebied vind je het kleinschalige La Casona de Yaiza. Het zwembad ligt in de tuin en binnen 15 minuten kun je dit unieke stukje Lanzarote bewonderen.

Mooiste stranden Lanzarote: El Golfo

Playa las Cucharas

Terug naar een zandstrand! In Costa Teguise – een in de jaren 70 opgebouwde badplaats – vind je meerdere stranden, waaronder Playa las Cucharas.

Dit brede zandstrand kun je feitelijk in tweeën delen; een deel waar je vanaf een ligbedje kunt genieten van de Spaanse zon of een duik kunt nemen in het heldere water en een deel dat met name geschikt is voor windsurfers. Beide delen zijn favoriet bij locals en toeristen en in de weekenden is het er dan ook vaak druk.

Liever wat meer rust in het weekend? In de badplaats vind je ook nog twee kleinere en eveneens mooie stranden, Playa del Jabillo en Playa del Ancla.

Paradisus Salinas Lanzarote By Melia , LanzaroteWaarom wij Paradisus Salinas Lanzarote By Melia tippen? Naast een ligging nabij een van de mooiste stranden van Lanzarote zijn we fan van de tropische tuin met zwembad en de topservice waar je in dit klassehotel op kunt rekenen.

Mooiste stranden Lanzarote: Playa las Cucharas

Playa Grande

De naam zegt het al; dit strand is groot. Groter dan veel van de bovenstaande stranden op Lanzarote. En dat is niet verrassend als je je bedenkt dat dit strand ook in de grootste badplaats van het eiland ligt, Puerto del Carmen.

Puerto del Carmen is een voormalig vissersdorpje dat uitgroeide tot een populaire hotspot onder vakantiegangers. Niet alleen vanwege dit strand, maar ook vanwege de levendige haven, gezellige boulevard en het oude stadscentrum waar je leuke tapasbarretjes vindt.

Terug naar het strand. Deze is ca. 1 km lang en wordt gekenmerkt door goudgeel zand. Het water is er kalm en dat maakt het populair onder de gezinnen. Ook is er een breed aanbod aan faciliteiten. Er zijn douches aanwezig, er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn ligbedden en parasols te huur. Vanaf je ligbedje heb je trouwens een geweldig uitzicht; op de vulkaanformatie Los Ajaches.

Rocas Blancas Appartementen, LanzaroteOp nog geen 100 meter van een van de mooiste stranden van Lanzarote verblijven? Rocas Blancas Appartementen biedt het. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. nette appartementen, een fijn zwembad en een pool-/snackbar.

Mooiste stranden Lanzarote: Playa Grande

Nog meer mooie stranden op Lanzarote

Wist je dat je nog veel meer stranden op Lanzarote vindt? We kunnen het dan ook niet enkel bij bovenstaande houden en hebben nog een paar mooie exemplaren voor je geselecteerd:

  • Verblijf je in Puerto del Carmen en ben je op zoek naar een klein strand? Skip Playa Grande en ga naar Playa Chica, een kleine inham iets verderop. Niet alleen vind je hier meer rust, door het heldere water is het ook nog eens een fijne plek om te snorkelen.
  • Nabij de luchthaven van Lanzarote vind je twee stranden; Playa Honda en Playa de Matagorda. De laatste ligt letterlijk onder de luchthaven en is een walhalla voor vliegtuigspotters. Wie liever iets meer rust zoekt, is aan het goede adres op het eerste strand, dat populair is onder locals. Je vindt er enkele leuke barretjes en restaurants.
  • Onze verzameling van mooiste stranden op Lanzarote bestaat voornamelijk uit stranden in het zuiden en oosten. Het noorden is nog minder bekend, mede doordat hier minder hotels zijn. Toch vind je er enkele stranden die de moeite waard zijn. Playa de Famara is er zo een. Het onder surfers geliefde strand is populair dankzij de aanwezige wind en ruwe golfen. En genoeg plaats ook voor jou; het strand is ca. een kilometer lang.
  • Bajo de los Sables biedt het beste van Lanzarote; het witte zand waar veel stranden bekend om staan én lavasteen die de oorsprong van het eiland goed laten zien. Het ligt wel een beetje afgelegen – in het noordoosten van het eiland – dus een huurauto is een must-have.
  • Met dank aan het rustige helderblauwe water – weinig golfen en stroming – is Playa Flamingo een van de populairste stranden op Lanzore voor jonge gezinnen. Extra fijn; er zijn parasols en ligbedden te huur, je kunt je afspoelen onder de aanwezige douches en aan de aangrenzende boulevard zijn winkels, bars en restaurants te vinden.

Op welk van deze mooiste stranden op Lanzarote zie jij jezelf wel aan een kleurtje werken of aan een cocktail nippen?

Binnenkort langs de mooiste stranden op Lanzarote hoppen?Bekijk ons aanbod

Bekijk ook de mooiste stranden op de andere Canarische Eilanden

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *