Vakantie Lanzarote tips

Op vakantie naar Lanzarote? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Lanzarote? Met deze tips weet je in no time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Lanzarote-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Lanzarote.

Waar ligt Lanzarote?

Lanzarote is onderdeel van de Canarische Eilanden, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko en de Westelijke Sahara. Deze zuidelijke ligging zorgt voor aangename temperaturen, waardoor het de nummer 1 Spaanse bestemming is voor strandliefhebbers.

Lanzarote is één van de zeven grotere eilanden van de archipel (ca. 850 km²) ook direct een van de meest populaire. Om er te komen, moet je rekenen op een vliegtijd van ca. 4,5 tot 5 uur bij een rechtstreekse vlucht. Wanneer je een tussenstop hebt op één van de andere eilanden kan het langer duren.

Waar staat Lanzarote bekend om?

Vakantie Lanzarote tips: vulkanischNet als de andere Canarische Eilanden staat Lanzarote bekend om haar vulkanische achtergrond, wat je terugziet in Nationaal Park Timanfaya. Maar het eiland biedt meer en sterker nog; het is een van de meest veelzijdige Canarische Eilanden.

Als we uit deze veelzijdigheid dan één bijzonder punt moeten pakken, dan is het César Manrique. Deze man – architect en kunstenaar – is niet alleen het brein achter de meest bijzondere bezienswaardigheden op het eiland, hij zorgde ook voor een wet die hoogbouw op het eiland voorkomt. Hierdoor doen zelfs de populaire badplaatsen gemoedelijk aan.

Zien & doen op Lanzarote: de ultieme tips

Laten we je vast uit de droom halen; door de enorme oppervlakte van Lanzarote kan je nooit het hele eiland zien tijdens een vakantie van één of twee weken. Althans, niet als je ook nog wat dagen wilt relaxen op het strand.

Vakantie Lanzarote tips: wijnDaarom zetten we hieronder vooral de highlights op een rij. Dat wat je echt niet mag overslaan tijdens een vakantie op Lanzarote:

  • Wist je dat 25% van de totale oppervlakte van Lanzarote in beslag wordt genomen door Nationaal Park Timanfaya? Dit park wordt gekenmerkt door een uniek maanachtig landschap dat ruim 300 jaar geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. En eerlijk is eerlijk; eigenlijk mag je Lanzarote niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan dit park.
  • Je zou het misschien niet verwachten, maar met dank aan de vulkanische bodem en het warme klimaat wordt er op Lanzarote succesvol wijn verbouwd. Met name in het gebied La Geria, dat net buiten Nationaal Park Timanfaya ligt. Je kunt hier met eigen ogen bekijken hoe op een wel heel bijzondere manier wijn wordt verbouwd. Én uiteraard hoort wijnproeven daar ook bij
  • We stipten het hierboven al aan; de kunstenaar en architect César Manrique heeft een duidelijke stempel op het eiland gedrukt. Één van ons favoriete bezienswaardigheden van zijn hand is Jameos del Agua. In dit onderwatermeer zwemmen kleine albinokreeftjes. Door hun bijzondere witte kleur glinsteren ze haast als munten in het water.

Tips wat je nog meer kunt doen op Lanzarote

En wat als je dit nu wilt afwisselen met strandhangen? No problemo! We hebben de mooiste stranden op Lanzarote voor je op een rij gezet.

De beste reistijd voor Lanzarote

De Canarisch Eilanden liggen ten westen van de Afrikaanse kust en dus dichterbij de evenaar dan andere Spaanse bestemmingen. Dit betekent dat de eilanden – zo ook Lanzarote! – het hele jaar door aantrekkelijk zijn. Welke maand geschikt is voor jou hangt af van je wensen:

  • Ga je voor een strandvakantie? Dan is half juni tot eind september de beste reistijd voor Lanzarote. Het is de warmste periode en tevens ook nog eens de droogste. Er is wel altijd wind aanwezig, maar heel eerlijk; dat koele briesje kan een verademing zijn op warme dagen.
  • Wissel je strand af met dagjes uit? Dan zijn maart t/m half juni en oktober t/m december het meest geschikt. De maximumtemperatuur ligt bijv. in november rond de 23 °C. Niet verkeerd toch?
  • In januari en februari liggen de maximum temperaturen op 20 °C. Te koel om te zwemmen? Nee hoor. Zorg dat je in deze maanden een hotel scoort met verwarmd zwembad.

De leukste accommodaties op Lanzarote

Vakantie Lanzarote tips: hotelsDe keuze aan hotels en appartementen op Lanzarote is enorm. We pikten er speciaal voor jou een aantal favorieten van onze vakantiegangers uit:

  • Iberostar Selection Lanzarote Park beschikt over vijf sterren en dat is niet zonder reden. Het beschikt namelijk over o.a. mooie kamers, meerdere zwembaden, faciliteiten voor kinderen en een wellnesscentrum. Voor wat extra luxe geniet je er van de all inclusive formule. En wil je ook graag de omgeving ontdekken? Het strand en het centrum van Playa Blanca liggen op loopafstand.
  • In Oasis Lanz Beach Mate kun je genieten van een onbezorgde zonvakantie. Twee zwembaden én kinderbaden, diverse sportfaciliteiten staan hier tot je beschikking. En dan verblijf je ook nog eens op een steenworp afstand van een strand!
  • Ben je op zoek naar een kleinschalige en sfeervolle accommodatie voor jong & oud? Dan is Appartementen Fariones misschien wel de accommodatie waar jij naar op zoek bent. Dit complex beschikt over o.a. een zwembad, sauna, zonneterras, kinderbad en speeltuin.

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Met deze handige links vind je eenvoudig de accommodatie die bij jou past.

Vervoer op Lanzarote

Om veel in een korte tijd te zien, raden we je aan een auto te huren op Lanzarote. Dit kan bij ons eenvoudig tijdens boeking. Heb je dat niet gedaan & wil je alsnog een auto huren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Liever georganiseerd op pad? Er worden talloze excursies aangeboden ter plaatse. Zo kun je een dagtrip maken naar National Park Timanfaya, ga paragliden en bekijk Lanzarote van boven of ga voor een wijnproeverij in La Geria. En een boottochtje is altijd een goed idee. Wie weet spot je wel dolfijnen!

Bekijk alle excursies op Lanzarote

Meer tips voor een vakantie op Lanzarote

Tot slot; nog een aantal extra Lanzarote-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Er is een ruime keuze aan plekken om te verblijven. Welke past er bij jou? Om je op weg te helpen hebben we de leukste badplaatsen op Lanzarote op een rij gezet.
  • Wil je met het hele gezin naar het zonovergoten eiland? Lees ons artikel Lanzarote met kinderen voor de juiste voorbereiding én nog meer tips voor Lanzarote. Het eiland is zonder meer kindvriendelijk!
  • Er is een gunstig belastingklimaat op de Canarische Eilanden; dit betekent dat drank, sigaretten en parfum hier extra voordelig zijn. Ga je op Lanzarote shoppen? Houd er dan wel rekening mee wat je maximaal mag invoeren. Over shoppen gesproken; de zondagsmarkt in Teguise is enorm leuk om te bezoeken.

Zie jij door onze tips een Lanzarote-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *