Excursies Lanzarote

Eropuit! De leukste excursies op Lanzarote

Hoewel het Canarische eiland uitnodigt om maximaal te ontspannen op een van de stranden, zou het zonde zijn als je niet meer dan dat ziet tijdens jouw vakantie. Boek een van deze excursies op Lanzarote en ontdek wat het eiland nog meer te bieden heeft.

Met een oppervlakte van ruim 800 km² is Lanzarote het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Als je op zoek bent naar een afwisselende vakantie is dit eiland een goede keus; naast de vele mogelijkheden voor zon- en strandliefhebbers komen ook natuur- en cultuurliefhebbers hier tot hun recht. Kennismaken met alles wat het eiland biedt, doe je het beste door één of meerdere excursies te boeken.

LET OP! Onderstaande excursies op Lanzarote worden aangeboden via een van onze partners. Je kunt zelf – ook als je je vakantie (nog) niet bij ons hebt geboekt – eenvoudig jouw excursie online reserveren en direct bij hen boeken. Ideaal!

Maak kennis met de vulkanische achtergrond

Excursies Lanzarote: TimanfayaLanzarote heeft – net als de andere Canarische Eilanden – een vulkanische achtergrond. Dit zie je terug in National Park Timanfaya, dat vanwege het unieke landschap een beschermde staat heeft.

Tijdens een vakantie op Lanzarote kun je het park en de vulkaan zelfstandig bezoeken óf een excursie boeken. Er worden talloze varianten van deze excursie aangeboden.

We hebben een paar van onze favorieten op een rij gezet:

Alle highlights in één dag

Excursies Lanzarote: highlightsWil je graag in een korte tijd veel van het eiland zien om daarnaast maximale dagen in de zon door te brengen? Dan tippen we een dagtour, waarbij je met een bus langs de bekendste highlights op het eiland rijdt.

Ook voor deze excursie geldt dat er diverse varianten worden aangeboden. Veelal kun je rekenen op o.a. een bezoek aan bovenstaand nationaal park, Jameos del Agua en Cueva de Los Verdes.

Een andere bekende bezienswaardigheid is de groene laguna én in veel gevallen staat een wijnproeverij in La Geria ook op het programma.

Een drukke dag, maar wel een met heel veel toffe indrukken en plekken. Enjoy!

Bekijk deze dagexcursie

Twee eilanden in één vakantie

Excursies Lanzarote: FuerteventuraHoe tof is het dat je meerdere eilanden in één vakantie kan bezoeken? Met een dagtrip reis je eenvoudig van Lanzarote naar Fuerteventura. Na een korte boottocht zet je voet aan wal van het buureiland. Tijd om ontdekkingstocht te gaan!

Wat je zoal ziet tijdens deze excursie? Je bezoekt het noordelijk gelegen dorpje Corralejo, maakt kennis met het lokale leven in vissersdorp El Cotillo, neemt een kijkje in een bijzonder natuurreservaat en staat oog in oog met zandduinen.

En aan het eind van de dag begrijp je ook waarom Fuerteventura geliefd is bij zonaanbieders; je vindt er prachtige witte zandstranden.

Boek deze excursie

Ontdek het 8e Canarische eiland

Excursies Lanzarote: La GraciosaTot voor kort waren er zeven zelfstandige eilanden; Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro. La Graciosa – dat tot kortgeleden onderdeel was van Lanzarote en nu zelfstandig is geworden – is het inmiddels 8e eiland. En dit eiland kun je bezoeken!

La Graciosa is een eilandje op slechts 7 km afstand van Lanzarote, het heeft een oppervlakte van 29 km² en herbergt ca. 700 inwoners. Klein maar fijn, maar wel een enorm fascinerend eiland met een prachtig landschap.

Maak een dagtrip per boot waarbij je vanaf de kustlijn kennismaakt met het eiland om vervolgens aan wal te stappen en Caleta de Sebo (de ‘hoofdstad’ van La Graciosa) te ontdekken. Je wordt daarnaast getrakteerd op een lokale lunch en kunt diverse watersporten beoefenen.

Meer over deze excursie

Maak kennis met het werk van César Manrique

Excursies Lanzarote: César ManriqueWaarom wij zo van Lanzarote houden? Je vindt er – behalve in de hoofdstad Arrecife – geen hoogbouw. Alle huizen zijn wit en de kozijnen mogen slechts enkele kleuren hebben. Hierdoor krijg je een uniek straatbeeld. En dat is allemaal te danken aan César Manrique, een kunstschilder, beeldhouwer, architect en bouwadviseur.

Hij ontwierp tevens enkele van de meest bekende bezienswaardigheden op het eiland. Denk hierbij aan o.a. Mirador del Rio, Cueva de los Verdes en Jameos del Agua. Je kunt deze eenvoudig zelf per huurauto bezoeken.

Minder bekend zijn o.a. zijn huis (LagOmar) en de cactustuin. En juist deze twee laatste zie je tijdens de Coast-2-Coast Tour die we voor je selecteerden. Daarbij maak je ook nog een uitstapje naar het eerdergenoemde La Graciosa.

Boek deze toffe excursie Meer over César Manrique

Liever de bekende hoogtepunten van César Manrique georganiseerd bezoeken? Boek dan de excursie In de sporen van César Manrique. Op de planning staan dan het Monument voor de Boer, de Cactustuin, Mirador del Rio en Fundación César Manrique. Je mag daarnaast kiezen uit Jameos del Agua of Cueva de los Verdes.

Proef van vulkanische wijnen

Excursies Lanzarote: wijngaardOf je op een vulkanisch eiland wijn kunt maken? Je verwacht het misschien niet, maar dit kan zeker. Op Lanzarote doen ze dit op een unieke manier; de wijnranken staan in gegraven gaten en worden tegen de wind beschermd door stenen muurtjes.

Wil jij kennismaken met deze unieke wijnbouw? Boek een wijngaardtour met wijn- en chocoladeproeverij. Wandel door de wijngaard en geniet met een goed glas wijn van het uitzicht over een prachtig wijngebied.

Je leert ondertussen meer over de inheemse druifsoorten en komt erachter hoe belangrijk de wijnteelt – naast toerisme een van de grootste inkomstbronnen van de inwoners – is voor Lanzarote.

Boek deze wijnexcursie op Lanzarote Meer over de wijnstreek La Geria

Meer toffe excursies op Lanzarote

Hoewel voor veel vakantiegangers deze excursies op Lanzarote misschien wel voldoende zijn, hoef je geen dag stil te zitten als je dit niet wilt. Kijk je mee naar meer leuke excursies op het Canarische eiland?

  • In de wateren rondom de Canarische Eilanden leven diverse soorten dolfijnen, waaronder de tuimelaar en de Borneo-dolfijn. Jij kunt ze spotten tijdens een boottocht over de Atlantische Oceaan. Hoe tof?!
  • Ga jij voor de ultieme offroad ervaring? Boek een excursie met een Maverick-buggy. Gewone wegen wisselen zich af met onverharde wegen. Onderweg maak je kennis met diverse dorpen, het vulkanische landschap en zandduinen.
  • De mooiste stranden van Lanzarote? Daartoe behoren zeker de Papayago-stranden in het zuiden. En die kan je per catamaran bezoeken. Er is tijd voor een verkoelende duik, drankjes zijn verkrijgbaar aan de bar en je kunt rekenen op een verrassende lunch.
  • Met de mooiste vakantiefoto’s thuiskomen? Boek een foto-excursie onder begeleiding van een professioneel fotograaf. Je wordt meegenomen naar de meest fotogenieke plekken van Lanzarote én kunt tegelijkertijd je fotografievaardigheden verbeteren.
Hoewel dit onze favorieten zijn, heb jij misschien wel zo je eigen voorkeuren. Geen probleem! Check alle excursies op Lanzarote

Voor welke excursies op Lanzarote ga jij? Laat het ons vooral weten!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *