Zondagsmarkt Teguise, Lanzarote

Doen op Lanzarote! De zondagsmarkt in Teguise

Heb jij een zonvakantie op Lanzarote geboekt en ben je op zoek naar de leukste uitjes? Wij tippen je graag de zondagsmarkt in Teguise. Hier werden we zelf namelijk erg blij van!

Teguise in een notendop

Eerst even een klein stukje geschiedenis, puur omdat we willen voorkomen dat je die bewuste zondag op de verkeerde plek staat. Lanzarote kent namelijk Costa Teguise en Teguise.

Costa Teguise is een badplaats op Lanzarote, minder bekend dan de populaire broers Puerto del Carmen en Playa Blanca. Reis je vanaf daar echter landinwaarts dan kom je uit bij Teguise. Waar je de markt vindt? In deze laatste.

Teguise stamt uit de 15e eeuw en was tot halverwege de 19e eeuw de hoofdstad van het eiland. Om economische redenen werd dit uiteindelijk de (haven)stad Arrecife. Teguise heeft daarna echter wel haar charme behouden.

In het centrum vind je vooral gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. Als je hier door de straatjes – die haast Andalusisch aanvoelen – wandelt, waan je je weer even in vervlogen tijden. Verrassend genoeg zijn de gebouwen in zeer goede staat.

De hele week is het rustig, zo niet uitgestorven, in het 2.000 inwoners tellende stadje. Een enkele toerist komt kijken naar het Palaco Spínola en de Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe, maar daar houdt het dan ook mee op. Op zondag is het echter anders; zodra de marktkraampjes zijn opgebouwd, stromen de straten vol. Het is dan dé bezienswaardigheid van Lanzarote.

Zondagsmarkt Teguise: straatbeeld

Wat kan je verwachten op de zondagsmarkt?

Doordeweeks kan je bijna een kogel afschieten in het stadje en niemand heeft er last van. In het weekend worden de straten omgetoverd; honderden kraampjes sieren dan het straatbeeld. Met dit grote aantal kraampjes is het zonder twijfel de grootste markt van Lanzarote en ook een van de grootste van de Canarische Eilanden.

Net als op elke markt vind je hier talloze souvenirs, veelal voordeliger dan op andere plekken op het eiland. Daarnaast zijn er kraampjes met handgemaakte spullen. Denk hierbij aan lokale kleding van 100% katoen en sieraden gemaakt van vulkanisch materiaal. Een leuk aandenken aan jouw vakantie!

Je vindt er ook talloze kraampjes met nep-merkproducten. Vaak aan de prijzige kant, dus onderhandel hier altijd. En houd rekening met de limieten die hiervoor bij de douane gesteld zijn.

Maar de markt is meer dan kraampjes. Pleinen worden omgetoverd in dansvloeren. Maak hier kennis met typisch Canarische dansen en lokale muziekstijlen. Ook openen bars en restaurants hun deuren en zijn er foodtrucks met regionale specialiteiten te vinden.

Zondagsmarkt Teguise: kraam

Praktisch!

  • Geen huurauto tot jouw beschikking? Vanuit diverse (bad)plaatsen, waaronder de hoofdstad Arrecife, Puerto del Carmen en Costa Teguise, rijden er speciale bussen naar de zondagsmarkt. Informeer ter plaatse naar de tijden en kosten.
  • Kom je met de auto? Er zijn diverse parkeerplaatsen net buiten Teguise te vinden. Voor een paar euro kun je hier doorgaans parkeren.
  • De markt start om 09.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Om de grootste drukte te vermijden en verzekerd te zijn van een parkeerplekje raden we je aan er voor 10.00 uur te zijn. Kan je ’s middags weer lekker op het strand neerploffen!

Nog meer markten op Lanzarote

Heb je op zondag al andere plannen? We hebben nog een aantal markten voor je in de aanbieding. Op woensdagochtend kan je terecht aan de promenade van Arrecife, in Playa Blanca vind je twee keer per week (woensdag- en zaterdagochtend) een markt en op vrijdagavond is het een gezellige bende op de markt in Costa Teguise.

Laat je ons weten als je er bent geweest, hoe je het vond én vooral wat je hebt gescoord op de zondagsmarkt in Teguise.

Op vakantie naar Lanzarote?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Doen op Lanzarote! De zondagsmarkt in Teguise

  1. Heerlijk eiland 2 jaar geleden geweest, hadden er qua werk vakantie op ingepland maar mocht even niet zo zijn ivm Corona,hopelijk vlgd jaar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *