Zondagsmarkt Teguise, Lanzarote

Doen op Lanzarote! De zondagsmarkt in Teguise

Heb jij een zonvakantie op Lanzarote geboekt en ben je op zoek naar de leukste uitjes? Wij tippen je graag de zondagsmarkt in Teguise. Hier werden we zelf namelijk erg blij van!

Teguise in een notendop

Eerst even een klein stukje geschiedenis, puur omdat we willen voorkomen dat je die bewuste zondag op de verkeerde plek staat. Lanzarote kent namelijk Costa Teguise en Teguise.

Zondagsmarkt Teguise, LanzaroteCosta Teguise is een badplaats op Lanzarote, minder bekend dan de populaire broers Puerto del Carmen en Playa Blanca. Reis je vanaf daar echter landinwaarts dan kom je uit bij Teguise. Waar je de markt vindt? In deze laatste.

Teguise stamt uit de 15e eeuw en was tot halverwege de 19e eeuw de hoofdstad van het eiland. Om economische redenen werd dit uiteindelijk de (haven)stad Arrecife. Teguise heeft daarna echter wel haar charme behouden.

In het centrum vind je vooral gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. Als je hier door de straatjes – die haast Andalusisch aanvoelen – wandelt, waan je je weer even in vervlogen tijden. Verrassend genoeg zijn de gebouwen in zeer goede staat.

De hele week is het rustig, zo niet uitgestorven, in het 2.000 inwoners tellende stadje. Een enkele toerist komt kijken naar het Palaco Spínola en de Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe, maar daar houdt het dan ook mee op. Op zondag is het echter anders; zodra de marktkraampjes zijn opgebouwd, stromen de straten vol. Het is dan dé bezienswaardigheid van Lanzarote.

Wat kan je verwachten op de zondagsmarkt?

Zondagsmarkt Teguise, LanzaroteDoordeweeks kan je bijna een kogel afschieten in het stadje en niemand heeft er last van. In het weekend worden de straten omgetoverd; honderden kraampjes sieren dan het straatbeeld. Met dit grote aantal kraampjes is het zonder twijfel de grootste markt van Lanzarote en ook een van de grootste van de Canarische Eilanden.

Net als op elke markt vind je hier talloze souvenirs, veelal voordeliger dan op andere plekken op het eiland. Daarnaast zijn er kraampjes met handgemaakte spullen. Denk hierbij aan lokale kleding van 100% katoen en sieraden gemaakt van vulkanisch materiaal. Een leuk aandenken aan jouw vakantie!

Je vindt er ook talloze kraampjes met nep-merkproducten. Vaak aan de prijzige kant, dus onderhandel hier altijd. En houd rekening met de limieten die hiervoor bij de douane gesteld zijn.

Maar de markt is meer dan kraampjes. Pleinen worden omgetoverd in dansvloeren. Maak hier kennis met typisch Canarische dansen en lokale muziekstijlen. Ook openen bars en restaurants hun deuren en zijn er foodtrucks met regionale specialiteiten te vinden.

Praktisch!

 • Geen huurauto tot jouw beschikking? Vanuit diverse (bad)plaatsen, waaronder de hoofdstad Arrecife, Puerto del Carmen en Costa Teguise, rijden er speciale bussen naar de zondagsmarkt. Informeer ter plaatse naar de tijden en kosten.
 • Kom je met de auto? Er zijn diverse parkeerplaatsen net buiten Teguise te vinden. Voor een paar euro kun je hier doorgaans parkeren.
 • De markt start om 09.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Om de grootste drukte te vermijden en verzekerd te zijn van een parkeerplekje raden we je aan er voor 10.00 uur te zijn. Kan je ’s middags weer lekker op het strand neerploffen!

Nog meer markten op Lanzarote

Heb je op zondag al andere plannen? We hebben nog een aantal markten voor je in de aanbieding. Op woensdagochtend kan je terecht aan de promenade van Arrecife, in Playa Blanca vind je twee keer per week (woensdag- en zaterdagochtend) een markt en op vrijdagavond is het een gezellige bende op de markt in Costa Teguise en de oude haven van Puerto del Carmen.

Laat je ons weten als je er bent geweest, hoe je het vond én vooral wat je hebt gescoord op de zondagsmarkt in Teguise.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

5 reacties op “Doen op Lanzarote! De zondagsmarkt in Teguise

 1. Dag Laura,

  Bedankt voor je uitgebreide beschrijving van Teguise.
  Ik vond dat ik het wiel niet opnieuw hoefde uit te vinden, dus ik heb mijn lezers voor meer informatie naar jouw blog.

 2. Hallo Laura
  Mijn vriendin en ik verbleven in Costa Teguise, wat een leuk plaatsje is dat ! we staken de straat over en kwamen op een plein terecht vol gezellige restaurants en pubs waar altijd live muziek was ! Om de hoek was een soort cafe , vrij groot en ongezellig ingericht maar daar zong 2x per week Andy Jaz !!! met een stem om nooit meer te vergeten ! dus zeker doen als je daar bent ! Ook naar de markt in de oude hoofdstad Teguise gegaan volgens mij wekelijks op zondag tot ongeveer 16.00 uur. Nou echt aan te bevelen ! Een heel leuk authentiek dorpje in wit en groen. Leuke boetieks en stands op de markt…..en ook daar was weer live muziek ….ik zeg DOEN !

 3. Nu weer week thuis , mooie en lekkere sigaren gescoord op dat marktje daar leuk om te lopen met niet te warm weer /wij waren er nov dec

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *