Stranden Gran Canaria

Dit zijn de mooiste stranden op Gran Canaria

Als één Canarisch eiland bekend staat om de vele stranden dan is het wel Gran Canaria. Reis je in een cirkeltje de kust af dan kom je er talloze tegen. Een keuze maken over waar je heen gaat, kan dan ook lastig zijn. We hopen je daarom op weg te helpen door de mooiste stranden op Gran Canaria op een rij te zetten.

Dunas de Maspalomas

We spelen een beetje vals, want feitelijk is Dunas de Maspalomas geen strand; het is een machtig mooi duingebied dat grenst aan de bekende badplaats Maspalomas. Wie tussen de hotels doorloopt, waant zich opeens in de Sahara.

Betekent dat dat je in een eindeloze zandbak terechtkomt? Ja en nee! Op het eerste gezicht lijken de duinen (die tot wel 10 meter hoog zijn) inderdaad eindeloos. En ja, er is veel zand waar je doorheen moet ploegen. Maar oh, wat is het uitzicht onderweg naar het strand – dat zich achter de duinen bevindt – het waard!

Lees alles over Dunas de Maspalomas

Riu Palace MaspalomasWie kiest voor een verblijf in Riu Palace Maspalomas kan zo de duinen in wandelen. En dan heb je in het hotel ook nog een prachtig uitzicht over de duinen en dit mooie strand op Gran Canaria.

Mooiste stranden Gran Canaria: Dunas de Maspalomas

Playa de Las Canteras

In het noorden van Gran Canaria vind je de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria. En ondanks dat het echt een stad is een geen badplaats vind je er wél een strand. Playa de Las Canteras – zoals het strand heet – is een lang (bijna 3 km) en breed strand met talloze faciliteiten.

Je vindt er strandhuisjes waar je je in om kan kleden en douches, je kunt er ligbedjes en parasols huren en er zijn diverse watersporten te beoefenen. Snorkelen is voor veel reizigers favoriet met dank aan het kalme water. Dit kalme water zorgt er ook voor dat families er graag een dagje spenderen.

Een ander pluspunt van Playa de Las Canteras is de levendigheid. Het grenst direct aan de promenade, die gekenmerkt wordt door leuke restaurants en cafés. En wie wil shoppen of cultuur snuiven kan een dagje strand hier eenvoudig mee combineren.

Bull Hotel Reina Isabel & Spa, Gran CanariaBull Hotel Reina Isabel & Spa combineert het beste van twee werelden; een ligging aan dit prachtige strand én een dakterras met zwembad. Je bevindt je daarnaast in een levendige omgeving met veel restaurants en bars.

Mooiste stranden Gran Canaria: Playa de las Canteras

Playa de Amadores

Dit strand behoort voor ons tot een van de mooiste stranden van Gran Canaria vanwege de ligging in een bijna volledig door rotsen afgesloten baai. Deze ligging in de baai maakt dat je – minder dan op andere stranden – last hebt wanneer er op een dag net wat meer weer wind staat.

Nog even los van dat het strand ook gewoon een plaatje is met dank aan het witte zand en het heldere zeewater. Rondom vind je daarnaast leuke restaurants en barretjes en ligbedden en parasols zijn te huur voor een comfortabel dagje.

Extra pluspunt; het strand is bekroond met een Blauwe Vlag, welke staat voor veilig en schoon. Dat het veilig is – de rotsen zorgen ervoor dat er geen golven zijn en je er rustig kunt zwemmen – maakt dat dit strand vooral populair is onder gezinnen.

Hotel Gloria Palace Royal, Gran CanariaVanaf het zwembad van Hotel Gloria Palace Royal kijk je zo uit over Playa de Amadores. Je begrijpt waarom dit strand in ons lijstje van mooiste stranden op Gran Canaria staat. Ook fijn aan dit hotel; de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Mooiste stranden Gran Canaria: Playa de Amadores

Playa de Mógan

Het plaatsje Puerto de Mógan is populair onder locals en vakantiegangers vanwege de schilderachtige haven. Deze heeft niet zonder reden de bijnaam het Venetië van Gran Canaria gekregen.

En als je er dan toch bent om hier door de smalle straatjes vol kleurrijke bloemen te wandelen of een vers visje in de haven te eten, trek dan ook even wat tijd uit om te relaxen op het strand.

Er heerst een gemoedelijke sfeer en het leuke is dat je uitzicht hebt op de witte huisjes bij de haven vanaf je ligbedje. Langs het strand vind je daarnaast enkele restaurants en bars. Ook voor een lekker ijsje of een wafel met ijs ben je er aan het goede adres.

Hotel Livvo Puerto de Mogan, Gran CanariaMet een ligging aan de haven én uitzicht over het strand scoort Hotel Livvo Puerto de Mogan dikke pluspunten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fijne kamers, het buffet- en à la carte restaurant en het zwembad.

Mooiste stranden Gran Canaria: Playa de Mogan

Meer mooie stranden op Gran Canaria

Wist je dat je meer dan 150 stranden op Gran Canaria vindt? We kunnen het dan ook niet enkel bij bovenstaande houden en hebben nog een paar mooie exemplaren voor je geselecteerd:

  • Op zoek naar een klein strand ver van de drukte? In het noordoosten van Gran Canaria vind je het knusse Sardina del Norte. Waar het strand haar naam aan dankt? Langs het strand vind je lokale visrestaurants waar sardientjes (en verse dagvis) de menukaart domineren.
  • Wie een dagje écht even wat anders wil, raden we Tufia aan. Dit vulkaanstrand aan de oostkust is geliefd bij de locals en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het is ook nog eens erg schattig om te zien; de witte huisjes steken fel af tegen het zwarte zand. Goed om te weten: op veel faciliteiten hoef je niet te rekenen. Neem dus zelf eten & drinken mee.
  • Anfi del Mar is een plaatje. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat dit strand met mensenhanden is aangelegd. Maakt dat het minder mooi? Zeker niet! Wij worden in elk geval heel blij van het contrast van het hagelwitte zand en de blauwe zee. De wuivende palmbomen en de kleurrijke bloemperken rondom maken het plaatje compleet.
  • Je moet er wat voor over hebben, maar dan krijg je ook wat! Playa de Güigüi – dat vanwege de ligging aan de voet van Barranco de Guayadeque voor ons tot een van de mooiste stranden behoort – is een strand dat je niet snel met veel andere mensen hoeft te delen. Je kunt het namelijk alleen via een lange wandeltocht bereiken.
  • Wil je even geen hoogbouw om je heen? Dan is Playa de Tauro een aanrader. Het kleine zandstrand wordt niet omringd door hotels of een drukke boulevard; het wordt enkel omgeven door rotsen. Ideaal voor een dagje rust!

Tot slot: het populairste strand van Gran Canaria

Het is niet per definitie het mooiste strand, maar als je een artikel schrijft over de mooiste stranden op Gran Canaria is het wel een beetje raar om het meest populaire strand niet te noemen. En laten we wel wezen; ook dit strand mag er zijn.

Playa del Inglés, zoals ook de bijbehorende badplaats heet, is ruim 7 km en daarmee ook direct het langste strand van het eiland. Alle ruimte dus om vanaf een handdoekje te genieten van de zon. Of – voor wat meer comfort – vanaf een ligbedje; die huur je eenvoudig.

De naam van het strand – letterlijk vertaald ‘het strand van de Engelsen’ – dankt het aan het feit dat de eerste toeristen van Engelse nationaliteit waren. Engelsen komen er nog steeds graag, maar inmiddels is Playa del Inglés ook geliefd onder Nederlanders. Dit is niet alleen vanwege het strand zelf; ook de naastgelegen levendige boulevard is populair.

Las Tejas, Playa del InglésTijdens een vakantie in Las Tejas kom je helemaal tot rust. Dit kleinschalige appartementencomplex op het Canarische eiland Gran Canaria ligt direct aan de boulevard en op loopafstand van het strand. Relax aan het zwembad of op het zonneterras en geniet!

Mooiste stranden Gran Canaria: Playa del Inglès Aan welk van deze mooie stranden op Gran Canaria zie jij jezelf wel liggen?

Binnenkort hoppen langs de mooiste stranden op Gran Canaria?
Bekijk ons aanbod

Bekijk ook de mooiste stranden op de andere Canarische Eilanden

Fotografie: Robert Hoetink / Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *