puerto-de-mogan

Puerto de Mogán, het Venetië van Gran Canaria

Als je ons vraagt naar de bijzonderste plekken op Gran Canaria, dan noemen we er twee; de wijk Vegueta in Las Palmas de Gran Canaria en het zuidelijk gelegen plaatsje Puerto de Mogán. Dit laatste plaatje wordt ook het Venetië van Gran Canaria genoemd. Reis je in een vogelvlucht mee door het stadje?

Puerto de Mogán in een vogelvlucht

Puerto de Mogán ligt aan de zuidkust van Gran Canaria. De ligging is prachtig; in een baai tegen een prachtige berg en de kliffen van de kloof Barranco de Mogán. De witgekalkte oude visserswoningen met felgekleurde kozijnen steken hier fel tegen af.

Wat het plaatsje extra bijzonder maakt, is het feit dat er geen tot weinig hoogbouw te vinden is. Ondanks dat toerisme hier – zeker in het hoogseizoen – hoogtij viert, komt het plaatsje daardoor wel gemoedelijk over.

Op vakantie naar Puerto de Mógan?Bekijk ons aanbod

Struinen door het Venetië van Gran Canaria

Waar Puerto de Mogán de bijnaam Venetië aan te danken heeft? Het van oudsher vissersdorpje heeft een vissers- en jachthaven die via schilderachtige grachtjes aan elkaar verbonden zijn. Via mooie bruggetjes kun je het water oversteken. Dan heb je wel beeld bij de vergelijking met Venetië, toch?!

Dit deel van Puerto de Mogán nodigt uit tot een slentermiddagje (of ochtend; hoe vroeger, hoe rustiger) langs de straatjes met witte huisjes. Palmbomen sieren het straatbeeld en vormen een mooi contrast met de kleurrijke kozijnen, balkonnetjes en bloemen. Want als de inwoners iets willen, is het goed verzorgde straten. Op vrijdag is er een lokale markt.

Het water in de haven is trouwens helderblauw. Ga op een vlonder of bruggetje zitten en laat je hypnotiseren door de rondzwemmende vissen in de haven. Je zou er trouwens ook zo trek van krijgen. Bij de jachthaven zijn de restaurants gelukkig gespecialiseerd in verse vis.

Appartementen Livvo Puerto de MoganWil je direct aan de jachthaven verblijven? Boek dan een vakantie naar Appartementen Livvo Puerto de Mogan. Vanuit het zwembad geniet je van een prachtig uitzicht over de bootjes die op het water dobberen. Heerlijk!
Puerto de Mógan: Venetië Gran Canaria
Het zijn deze huisjes en grachtjes waardoor Puerto de Mógan de bijnaam Venetië van Gran Canaria heeft gekregen

Een dagje relaxen op het strand

Hoewel op de ansichtkaarten van Puerto de Mogán vooral de haven terugkomt, biedt het plaatsje meer dan dat. Je vindt er ook een prachtig strand.

Het cirkelvormige Playa Mogán is een gouden zandstrand van zo’n 200 meter lang en 30 meter diep. Het is kunstmatig aangelegd en de baai wordt omgeven door rotsbrekers. Hierdoor zijn er geen enorme golven en heb je geen last van sterkte stromingen. Tel daar het langzaam in zee aflopende strand bij op en je hebt een veilige speelplek voor kinderen.

Huur een ligbedje en parasol voor een comfortabel dagje onder de Spaanse zon of ontdek de onderwaterwereld tijdens een snorkel- of duiksessie. Heb je een kleurtje opgedaan en ben je toe aan een verkoelend drankje of lekker hapje? Aan het strand ligt een boulevard met restaurants, cafés en ijssalons. Neem plaats op een terrasje en sluit jouw dag smaakvol af.

Puerto de Mogán, Cordial Mogan ValleDrie zwembaden, een jacuzzi en buffetrestaurant zijn enkele faciliteiten van Cordial Mogan Valle. En hoewel je vanuit hier in no time naar het strand loopt, kun je ook waterpret beleven in het waterpark van het hotel zelf.
Puerto de Mógan, Venetië Gran Canaria: strand
Puerto de Mógan is meer dan de grachtjes; je vindt in het Venetië van Gran Canaria ook een prachtig strand

Puerto de Mogán: een dagtripje of verblijven?

Goede vraag; dit is een enorm persoonlijke keuze. Als je op zoekt bent naar een bruisende vakantie met uitgaansgelegenheden kan je misschien beter in Playa del Inglés of Maspalomas verblijven en een dagje naar Puerto de Mogán gaan.

Verblijf je liever iets rustiger én ga je graag op pad om het eiland te verkennen, dan is Puerto de Mogán misschien juist wel de juiste uitvalsbasis voor jou. Als je hiervoor kiest, hebben we nog wat extra hoteltips voor je:

  • Radisson Blu Resort & Spa Mogan dankt haar populariteit aan het feit dat alles eigenlijk op loopafstand ligt; een overdekt winkelcentrum, de boulevard, de haven en het strand. Zwemmen, sporten & smullen staat centraal in het hotel!
  • Met een geweldige ligging aan de haven én de Spaanse zon op je gezicht is ontspannen geen opgave bij Hotel Livvo Puerto de Mogan. Sluit je dag af met een drankje op het dakterras. Hallo vakantiegevoel!
  • Wist je dat Gran Canaria ook wel het eiland van de lente wordt genoemd? Bij Cordial Mogan Playa geniet je dan ook het hele jaar van het heerlijke klimaat. Je kunt er rekenen op fijne zwembad, diverse kinderfaciliteiten en een restaurant met een Michelin-ster. Het strand ligt op loopafstand!

Bekijk alle hotels & appartementencomplexen in Puerto de Mogán

Puerto de Mog'an, Venetië Gran Canaria: hotels
In Puerto de Mogán hebben we meerdere hotels met een rustige ligging, zoals Cordian Mogan Playa

De leukste uitstapjes vanaf Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is niet enorm groot; we raden je vooral aan om ook de rest van de omgeving te ontdekken. Dit kan met het openbaar vervoer, maar er worden ook excursies aangeboden. Voor de ultieme vrijheid huur je een auto.

Onze persoonlijke tips?

  • Net buiten Puerto de Mogán vind je Playa Taurito. Dit zwarte vulkanische strand wordt omringd door indrukwekkende kliffen en is meestal een stuk rustiger dan Playa de Mogán. Het is niet zonder reden dat locals hier ook graag komen!
  • De onderwaterwereld rondom Puerto de Mogán is prachtig. Je kunt een duikexcursie boeken, maar als je liever droog blijft is een tochtje met een onderzeeër een aanrader.
  • Reis – met een huurauto in ca. 20 minuten – af naar Dunas de Maspalomas, een uniek duingebied tussen de badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglés. Hier waan je je in de Sahara!

Hebben we jou zo enthousiast gemaakt over Puerto de Mogán dat je het liefst direct een vakantie boekt? We wensen je vast veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *