Tenerife of Gran Canaria

Tenerife of Gran Canaria; welk eiland past bij jou?

Het zijn de twee populairste eilanden van de Canarische Eilanden, maar hoe bepaal je nu welke bij jou past? Wij helpen je op weg door o.a. de grootste verschillen tussen Tenerife en Gran Canaria op een rijtje te zetten. Kijk je mee?

Waar staan Tenerife en Gran Canaria om bekend?

Tenerife is het eiland van prachtige vulkanische landschappen in National Park Teide. De gelijknamige vulkaan El Teide – die het middelpunt van het park is – is het hoogste punt van heel Spanje. Verder vind je er gemoedelijke badplaatsen, leuke pret- en waterparken en bijzondere natuurlijke zwembaden.

Gran Canaria staat bekend als veelzijdig eiland; zowel jongeren als stelletjes en families komen er graag. Je vindt er een hoop gezelligheid in de bruisende badplaats Playa del Inglés en een ruime keuze aan hotels en accommodaties voor ieder budget.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Tenerife en Gran Canaria?

Eigenlijk hebben Tenerife en Gran Canaria verrassend veel overeenkomsten. Op beide eilanden zie je goed de vulkanische oorsprong terug en ze zijn allebei geschikt voor veel type vakantiegangers. Daarnaast ontlopen ze elkaar ook niet veel qua temperatuur. Het wordt er praktisch nooit kouder dan 20 °C en in de winter tikt het kwik soms nog de 25 °C aan. Maar wat zijn nu de grootste verschillen tussen Tenerife en Gran Canaria?

  • De oppervlakte is het grootste verschil tussen Tenerife en Gran Canaria. Tenerife is met 2.034 km² het grootste Canarische eiland. Gran Canaria staat op plek drie met een oppervlakte van 1.560 km².
  • Natuurliefhebbers zijn zowel op Gran Canaria als op Tenerife aan het juiste adres. Tenerife is hier wat ons betreft de winnaar, vanwege Nationaal Park Teide, de prachtige natuurzwembaden en de immense kliffen bij Los Gigantes. Op Gran Canaria is de natuur trouwens ook prachtig met o.a. Roque Nublo en Dunas de Maspalomas.
  • Cultuur snuiven? Dan kun je het beste naar Gran Canaria. De wijk Vegueta in Las Palmas de Gran Canaria is echt prachtig. Je vindt er o.a. een mooie kathedraal en een museum over Columbus. Ook het dorpje Teror is zeker de moeite waard.
  • Welk eiland kindvriendelijker is? Die strijd blijft onbeslist wat ons betreft. Zowel op Gran Canaria als op Tenerife is genoeg te beleven voor kinderen, zijn genoeg familiehotels en vind je tal van kindvriendelijke stranden.
  • Een feestvakantie? Dan ben je op Gran Canaria aan het juiste adres. Playa del Inglés is het gezellige hart van het eiland met tal van bars, clubs en uitgaansgelegenheden.
  • De LHBTI-community reist massaal af naar Gran Canaria. Het eiland organiseert ieder jaar een groot festival en er zijn zelfs een aantal gay-only accommodaties.

Tenerife of Gran Canaria verschillen

Vind je mooiere stranden op Tenerife of Gran Canaria?

Op welk eiland je de mooiste stranden vindt? Gran Canaria! Beide eilanden herbergen zowel vulkanische zwarte stranden als aangelegde goudgele stranden. Op Gran Canaria vind je prachtige baaien in het zuiden als Playa de Amadores en Playa de Mógan. Ook het hagelwitte Anfi del Mar is een plaatje. Op Tenerife is het met Saharazand aangelegde Las Teresitas strand een van de mooiste.

Bekijk meer mooie stranden op Gran CanariaBekijk meer mooie stranden op Tenerife

Wat kun je doen op Tenerife en Gran Canaria?

Zowel op Tenerife als op Gran Canaria is genoeg te doen. Beide eilanden zijn super veelzijdig en bieden een goede mix voor een zonvakantie.

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Gran Canaria:

Bekijk wat je nog meer kunt doen op Gran Canaria

Dit zijn de leukste dingen om te doen op Tenerife:

Bekijk nog meer leuke dingen om te doen op Tenerife

Tenerife of Gran Canaria: vulkaan El Teide Tenerife

De mooiste hotels op Tenerife of Gran Canaria?

Qua hotelaanbod is het verschil tussen Tenerife en Gran Canaria klein. Beide eilanden bieden tussen de 250 en 300 accommodaties. Uiteenlopend van all inclusive tot appartementencomplexen en van kindvriendelijk tot adults only. Waar je de mooiste hotels vindt? Die strijd blijft wederom onbeslist.

  • Waar wij een vakantie op Tenerife zouden willen spenderen? In het luxe Hotel Royal Hideaway Corales Suites. De luxe suites zijn naar wens met privézwembad te boeken.
  • Volop vermaak voor jong & oud beleef je bij Hard Rock Hotel Tenerife. Dankzij o.a. live muziek, karaoke, miniclubs en diverse restaurants is het nooit saai.
  • Tabaiba Princess is een all inclusive palmbomen-paradijs op Gran Canaria. Je kunt er rekenen op talloze zwembaden, activiteiten voor jong & oud en een speciaal adults only-gedeelte.
  • Lopesan Baobab Resort is een prachtig thema-hotel met Afrikaanse elementen op Gran Canaria. De kamers zijn naar wens te boeken als swim-up variant en voor kinderen is er genoeg vermaak.

Bekijk meer mooie hotels op TenerifeBekijk meer mooie hotels op Gran Canaria

Hopelijk ben je aan de hand van dit artikel meer te weten gekomen over de verschillen tussen Tenerife en Gran Canaria. Voor welk eiland ga jij?

Op vakantie naar Tenerife?Bekijk ons aanbod
Op vakantie naar Gran Canaria?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

1 thoughts on “Tenerife of Gran Canaria; welk eiland past bij jou?

  1. Ben op beide eilanden vaak geweest maar Tenerife wint het…veel te zien en naar veel dingen gaan..heerlijk..Auto huren en naar de Teide gaan..prachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *