Auto huren Tenerife

Een auto huren op Tenerife? Dit moet je weten!

De ultieme manier om het Canarische eiland te verkennen? Wat ons betreft is een auto huren op Tenerife een absolute must-do. Je kunt in eigen tempo het eiland ontdekken. En doordat het eiland niet enorm groot is, kan je ook nog eens veel in een korte tijd zien. Ga je mee op pad?

Waarom een auto huren op Tenerife een must-do is

Excursies worden bij de vleet georganiseerd op het Spaanse eiland. En dat heeft voordelen; er gaat vaak een gids mee die alle informatie heeft, je wordt bij het hotel opgehaald en je weet vooraf waar je aan toe bent qua budget.

Maar het betekent ook dat je een vast schema hebt; dat je op die ene plek écht graag nog wilt blijven, maar dat je dan alweer de bus of jeep in moet. En als je meerdere excursies boekt, kan het nog wel eens duur zijn. Of althans; duurder dan wanneer je op Tenerife een auto huurt voor een week.

Auto huren Tenerife: tips

Wat kost een auto huren op Tenerife?

Even een kleine indicatie van de kosten: buiten het hoogseizoen kun je al 8 dagen een auto huren op Tenerife voor ca. € 150,-* inclusief verzekeringen. En de prijs van benzine? Simpelweg een lachertje! Je betaalt ca. € 1,10 tot € 1,20 per liter. Boek een uitgebreide excursie voor twee personen en je bent al haast meer geld kwijt.

* Gebaseerd op de prijzen voor juni 2024, gereserveerd in maart 2024
Op zoek naar een betaalbare vakantie op Tenerife?Bekijk ons aanbod

Regel het al voor je vakantie

We horen het vaak van reizigers: “Ik regel de huurauto als ik op Tenerife ben, dat is goedkoper.” Goedkoop kan echter zomaar duurkoop worden.

Want wanneer je ter plaatse een auto boekt, is het maar de vraag waar je voor verzekerd bent. Is bijvoorbeeld schade aan banden, bodem en ruiten ook inbegrepen? En hoe zit het met je WA-verzekering? In de Zuid-Europese landen (zo ook Spanje) ligt het uit te keren bedrag bij wettelijke aansprakelijkheid erg laag. En dan kan een aanrijding met letsel aan de tegenpartij naast emotionele schade ook financiële schade opleveren.

En dan is er nog een ander probleem; schaarste. Met name in het hoogseizoen worden er massaal auto’s gehuurd op Tenerife. En dat betekent dat je of naast grijpt of de vragen de pan uit rijzen. Ons advies is dan ook: boek van tevoren. Bij ons kan dit direct bij boeking, maar ook nog daarna. En je bent all-in verzekerd!

Lees alles over een auto huren op Tenerife via ons

De verkeersregels op Tenerife

Als je een auto huurt op Tenerife heb je te maken met de verkeersregels die gelden voor heel Spanje. We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Houd je aan de maximale snelheid; op autosnelwegen is dit 120 km/u, op autowegen 100 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en binnen de bebouwde kom 50 km/u. Ook staan er soms afwijkende snelheden aangeven; in toeristengebieden mag je bijv. vaak maar maximaal 40 km/u. Een boete is zonde en met een huurauto krijg je daar ook nog eens extra administratiekosten overheen.
 • In Nederland is het toegestaan om met oortjes of een headset te bellen. Dit mag niet op Tenerife. Je kan dus ook niet op deze manier bellen of muziek luisteren. Ook make-up bijwerken is uit den boze; er wordt verwacht dat je volledige aandacht hebt voor het verkeer.
 • Met slippertjes en ontbloot bovenlijf onderweg naar het strand? Ai, dat kan je dus ook een boete opleveren. Dat is – net als het rijden met blote voeten – verboden.
 • Parkeren op Tenerife? Dat kan nog wel eens verwarrend zijn door de vele kleuren strepen die ze gebruiken. Zo mag je bij geel en wit niet parkeren en bij blauw beperkt. Wat altijd goed is? De ondergrondse parkeergarages. Die vind je er veel én ze zijn betaalbaar.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden in Spanje. Heb je een huurauto? Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie.

Auto huren Tenerife: verkeersregels

Een auto huren op Tenerife: nog meer tips

Voor jouw roadtrip-avontuur op het Spaanse eiland hebben we nog wat tips. Zo wordt een auto huren op Tenerife nog makkelijker en/of leuker!

 • Je kan de wegen op Tenerife indelen in drie categorieën; de snelwegen (bijv. TF-1), de autowegen (bijv. de TF-12) en de wegen buiten de bebouwde kom (bijv. TF-234). Erg fijn, want als je op Google Maps kijkt, zie je direct met welke soort weg je te maken hebt aan de hand van het cijfertje.
 • Is bochtenwerk niets voor jou en geldt dat ook voor hoogteverschil? Skip dan zeker het noorden van Tenerife. Ben je júist dol op haarspeldbochten en steile hellingen? Dan ben je hier helemaal op je plek.
 • Vanwege de steile wegen raden we je aan om niet voor een ‘economy’ auto te gaan als je die via ons reserveert. Kies liever voor een segment hoger, ‘comfort’. Dan heb je net iets meer pit voor die weggetjes. Helemaal stoer is natuurlijk om met een jeep door de prachtige natuurgebieden te rijden.
 • Niets vervelender dan de weg kwijtraken. Waar je met Google Maps je databundel verbruikt, geldt dat niet voor Maps.me. Met deze app download je de kaart voor vertrek en daarna kan je offline de weg bepalen. Ideaal!
 • Je moet minimaal 21 jaar én al minstens een jaar in het bezit van je rijbewijs zijn om een auto te huren op Tenerife. Wel geldt er dan nog vaak een toeslag. Verzekerd zijn dat je een auto kan huren én niet worden opgescheept met een toeslag? Daarvoor moet je minimaal 25 jaar zijn.

Welke plekken op Tenerife mag je écht niet missen?

Hebben we je overtuigd dat een auto huren op Tenerife een must-do is? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. Dit kan eenvoudig met dank aan de artikelen die we eerder schreven:

 • De bekendste – en wat ons betreft ook direct de mooiste – bezienswaardigheid van Tenerife is Nationaal Park Teide. Het immense park met vulkanische landschap wordt doorkruist door de TF-21. Wanneer je deze weg volgt, kom je langs de mooiste uitzichtpunten.
 • Veel van de hotels die wij bieden, liggen in het zuiden. Alleen al een dagje het noorden van het eiland bezoeken maakt dat een auto huren op Tenerife een must-do In het noorden kun je street art spotten in Puerto de la Cruz, chillen in natuurlijke zwembaden bij Garachico, winkelen in de hoofdstad Santa Cruz en je mengen tussen de locals San Christóbal de La Laguna.
 • Ga een dagje strandhoppen langs de mooiste stranden op Tenerife; in het noorden is het prachtige Las Teresitas een aanrader en in het zuiden tippen we o.a. Playa de el Médano.

Wat je nog meer kunt doen op Tenerife

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie en geef tijdens het boeken aan dat je een auto wilt huren op Tenerife. Fijne vakantie!

Fotografie: Robert Hoetink / Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *