Mooiste stranden tenerife

Sunsnacken! De mooiste stranden op Tenerife

Het is een van de populairste Spaanse eilanden in ons aanbod. Waarom? Door de grote hoeveelheid stranden. Van uitgestrekte witte stranden tot kleine baaien met vulkanisch zwart zand. Een bijzonder contrast! Maar wat zijn nu de mooiste stranden op Tenerife? We zetten het voor je op een rij.

Een vulkanische oorsprong en geïmporteerd wit zand uit de Sahara voor vakantiegangers die niet van zwart zand houden. Stranden voor families, maar ook voor surfers. Duidelijk: als strandliefhebber kom je – ongeacht je voorkeuren – wel aan je trekken op Tenerife.

Hoe groot jouw keuze is? Om een beetje een beeld te vormen; Tenerife heeft een oppervlakte van ruim 2.000 km² en herbergt meer dan 100 stranden. Op welk van deze mooiste stranden van Tenerife lig jij binnenkort?

Las Teresitas

Het Canarische eiland is van oorsprong vulkanisch en dit betekent dat je veel zwarte stranden op Tenerife zult aantreffen. Als je je afvraagt waarom je soms ook witte stranden op Tenerife ziet; het eiland is toeristen tegemoet gekomen en heeft fijn Sahara-zand geïmporteerd. Je hoeft dus niet per se met je voeten door het zwarte zand te lopen tijdens een zonvakantie op Tenerife.

Een van deze stranden is Las Teresitas, wat ons betreft een van de mooiste stranden van Tenerife. Of misschien wel het mooiste. Dat komt niet enkel door het witte zand dat verspreid is over zo’n 1,5 km lengte, maar ook zeker door de ligging.

Je vindt Las Teresitas in het noorden van het eiland en het wordt omgeven door het Anagage gebergte. Je hebt daardoor een mooi uitzicht én ligt beschut te genieten van de Spaanse zon. Door de golfbrekers zijn er weinig golven, wat het geliefd maakt bij families.

Wat ook bijdraagt aan het ultieme strandgevoel? De aanwezigheid van de vele palmbomen én andere tropische bomen. Drankjes bestel je aan een van de (veelal eenvoudige) beachbars, waar je tussen de middag ook kunt lunchen met een vers visje.

Iberostar Heritage Grand Mencey, TenerifeDit strand is eenvoudig te bereiken vanuit de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Hier vind je o.a. het luxueuze stadshotel Iberostar Heritage Grand Mencey. De 7.000 m² grote tuin is een oase van rust!
Mooiste stranden Tenerife: La Teresitas

Playa el Médano

Het is niet alleen een van de langste stranden van Tenerife, het is ook nog eens een van de mooiste natuurlijke stranden. Want waar Las Teresitas een handje is geholpen door er Sahara-zand te droppen, geldt dat niet voor dit okergele strand met vulkanisch zand.

Playa el Médano is geliefd onder veel vakantiegangers. Onder families bijvoorbeeld vanwege het ondiepe water en weinig golven. Wind is er daarentegen wel en dat maakt het strand populair onder wind- en kitesurfers.

Extra relaxed wordt jouw dagje op dit strand doordat je er ligbedden en parasols kan huren en aan de boulevard vind je restaurants en bars. Ook goed om te weten: dit strand is zeer toegankelijk voor gehandicapten.

Hotel Playa Sur TenerifeHotel Playa Sur Tenerife is een klein en gezellig hotel, praktisch direct aan dit mooie strand. Je kunt er rekenen op o.a. een zwembad, diverse wellness- en sportfaciliteiten en een restaurant en bar.
Mooiste stranden Tenerife: Playa el Medano

Playa del Duque

Verblijf jij in de badplaats Costa Adeje? Dan kan je niet om Playa del Duque heen. Dit strand in het zuiden van Tenerife is voorzien van goudgeel zand en wordt omsloten door turquoise water.

Met dank aan de Blauwe Vlag – die aangeeft dat dit strand veilig en schoon is – is dit strand o.a. geliefd onder families. De jonge vakantiegangers vermaken zich uren met zandkastelen bouwen terwijl de oudere vakantiegangers relaxen op een bedje of een verfrissende duik in zee nemen.

Ook fijn: het strand grenst direct aan de strandboulevard, waar – naast exclusieve hotels – restaurants, cafés en bars gevestigd zijn. Een compleet stranddagje dus! En maak dat er ook zeker van, want de zonsondergangen zijn hier grandioos.

Bahia del Duque, TenerifeTijdens een vakantie in Bahia del Duque ontbreekt het je aan niets. Geniet van een diner in een van de restaurants, ontspan in het wellnesscentrum of neem een duik in een van de zwembaden in de botanische tuin.
Mooiste stranden Tenerife: Playa del Duque

Playa de Jardín

Het mooiste stadsstrand van Tenerife is zonder twijfel Playa Jardín, het strand van Puerto de la Cruz. En feitelijk bestaat het uit drie stranden, of eerder delen: Playa del Castillo, Playa del Charcón en Playa de Punta Brava. Ze liggen samen in één baai, die geheel ingericht werd door de Canarische kunstenaar César Manrique.

Alleen al de weg naar het strand toe vanuit het stadje is mooi; je loopt door groene tuinen met stenen muren en zelfs watervallen. Eenmaal op het strand aangekomen heb je zicht op zee en – als je je omkeert – de vulkaan El Teide.

Aan faciliteiten voor strandgangers geen gebrek. Er zijn terrasjes en cafetaria’s te vinden, kinderen kunnen ravotten in meerdere speeltuinen, er worden ligbedjes en parasols verhuurd en er zijn douches en kleedruimtes aanwezig.

Appartementen Bahia Playa, TenerifeChillen op dit fijne strand wissel je tijdens een verblijf in Appartementen Bahia Playa eenvoudig af met een verfrissende duik in het zwembad. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. comfortabele appartementen en een restaurant.
Mooiste stranden Tenerife: Playa de Jardín

Nog meer mooie stranden op Tenerife

Met een keuze uit meer dan 100 stranden is het voor ons onmogelijk om het bij slechts bovenstaande mooie stranden op Tenerife te houden. Tijd voor wat bonusstranden zodat je maximaal kunt strandhoppen:

  • Combineer een bezoek aan het eerdergenoemde Las Teresitas met een middagje relaxen op Playa de Las Gaviotas. Dit vulkanische strand – dus geen wit zand! – is natuurlijk ontstaan en een oase van rust. En ook vanaf hier heb je zicht op de bergen van Anagage.
  • Op zoek naar een strand met het Blauwe Vlag-keurmerk? Naast Playa del Duque geldt dit ook voor Playa de San Juan, in het westen van Tenerife. Er is rustig water en golven en wind zijn er nauwelijks. Je kunt er ligbedjes en parasols huren voor een relaxed dagje aan zee.
  • El Socorro is een vulkanisch pareltje; het donkere vulkanische zand steekt fel af tegen het water en de zonsondergangen zijn er haast magisch. Kleinschalig is het ook; het strand is slechts 200 meter lang.
  • Op zoek naar een rustig (naturisten)strand? In het noorden van Tenerife vind je Playa de Antequera, een strand dat enkel te voet of per boot bereikbaar is.
  • Playa de la Arena is het stadsstrand van Puerto de Santiago. Het wordt geroemd om het zwarte zand, dat contrasteert met het witte schuim in de branding, en de aanwezige faciliteiten. Durfals duiken graag van de rotsen het water in.
  • Voor verrassende vakantiefoto’s reis je af naar het noorden van het eiland, waar je Playa Benijo vindt. Let wel op; het water is er ruig, maar je hebt een geweldig uitzicht op de vulkanische rotsen die uit het water opdoemen.

Mooiste stranden Tenerife: Playa Benijo

Het drukstbezochte strand van Tenerife

Het is niet per definitie het mooiste strand, maar als je een artikel schrijft over de mooiste stranden op Tenerife is het wel een beetje raar om het meest populaire strand niet te noemen. En laten we wel wezen; ook dit strand mag er zijn.

We hebben het over Playa de las Américas, het strand van de gelijknamige populaire badplaats in het zuiden van het eiland. Het zand loopt hier langzaam af in zee en er staan ligbedjes en parasols klaar om te genieten van de Spaanse zon. Wie gaat voor een actief dagje kan – met denk aan de lokale ondernemers – o.a. surfen, snorkelen en duiken.

Wil je jouw ultieme dagje zon graag afsluiten met een hapje & een drankje? Op de aangrenzende boulevard heb je een ruime keuze aan restaurants en bars.

H10 Las Palmeras, TenerifeH10 Las Palmeras ligt niet alleen direct aan dit populaire strand, het biedt ook nog eens een riant zwembad, meerdere restaurants, genoeg vermaak voor de jongste vakantiegangers en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Op welk van deze mooie stranden op Tenerife zie jij jezelf wel liggen?

Bekijk ook de mooiste stranden op de andere Canarische Eilanden

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *