Mooiste stranden Fuerteventura

Beachlife! De mooiste stranden van Fuerteventura

Als je alle grotere en kleinere stranden van het Canarische eiland bij elkaar optelt, kom je over de 100 uit. Maar wat zijn nu de mooiste stranden op Fuerteventura voor een (mid)dagje sunsnacken? Wij gingen voor je op ontdekkingstocht.

Grandes Playas de Corralejo

De naam zeg het stiekem al; dit is een van de grootste stranden van Fuerteventura, het strekt zich uit over enkele kilometers. En dat niet alleen; het strand – dat je vindt bij de populaire badplaats Corralejo en feitelijk bestaat uit meerdere kleinere strandjes – is ook nog eens een van de mooiste stranden van het eiland.

Dit is niet in de laatste plaats door de ligging. Het strand grenst aan Dunas de Corralejo. Deze duinen – onderdeel van natuurpark Parque Natural Corralejo – nodigen uit voor een lange wandeling aan het begin of einde van de dag (als het wat koeler is). Trotseer jij de metershoge zandduinen?

Los van deze ligging heb je op het strand zelf flink wat faciliteiten tot je beschikking. Er worden diverse watersportmogelijkheden aangeboden en er zijn verschillende restaurantjes en chiringuitos te vinden. Wat chiringuitos zijn? Dit zijn typisch Spaanse strandtentjes, waar sangria, cocktails, vis en tapas doorgaans op de kaart staan.

Riu Oliva Beach Resort, FuerteventuraRiu Oliva Beach Resort ligt direct aan het strand. En via dit strand loop je zo door naar de immense zandduinen. Extra fijn: je kunt er o.b.v. all inclusive verblijven en hebt tal van faciliteiten tot je beschikking.
Mooiste stranden Fuerteventura: Grandes Playas de Corralejo

Playa del Castillo

Fuerteventura heeft een vulkanische achtergrond, maar dat betekent niet dat je er enkel zwarte lavenstranden vindt. Integendeel. Neem nu bijv. Playa del Castillo in de badplaats Caleta de Fuste.

Het strand heeft de vorm van een halve cirkel, wat zorgt voor beschutting én rustig water. Dit maakt het uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Er worden ligbedden en parasols verhuurd en er is genoeg parkeerplaats. En de nabijgelegen jachthaven biedt mogelijkheden voor watersporters.

Ook bijzonder: aan de rand van het strand vind je Castillo de San Buenaventura. Vanaf dit fort – officieel cultureel erfgoed – heb je een mooi uitzicht over het strand.

Mooiste stranden Fuerteventura, Barcelo Fuerteventura CastilloWaarom Barcelo Fuerteventura Castillo? Dit mooie strand van Fuerteventura ligt praktisch voor de deur, er zijn faciliteiten voor jong & oud én je kunt verblijven o.b.v. all inclusive. Ideaal!
Mooiste stranden Fuerteventura: Playa del Castillo

Playa de Morro Jable

Reis je naar het zuiden van Fuerteventura dan kom je verschillende badplaatsen tegen, waaronder Morro Jable. De badplaats kent meerdere stranden, waaronder het gelijknamige hoofdstrand. Het strand is enkele kilometers lang en leent zich uitstekend voor een dagje ultiem ontspannen of een lange wandeling.

Onderweg zal je verschillende chiringuitos tegenkomen. Halverwege het strand prijkt de vuurtoren, ’s avonds een witte baken van licht voor de vroegere scheepvaart.

Ook fijn: langs het strand grenst een ca. 4 km lange boulevard met restaurants en bars. Je kunt vanaf je ligbedje zo aanschuiven voor een drankje of hapje.

Blue Sea Jandia Luz, FuerteventuraHet strand en de haven van Morro Jable liggen op loopafstand van Blue Sea Jandia Luz. En in de tuin kom je helemaal tot rust in het zwembad en op het zonneterras. Last but not least: je kunt o.b.v. all inclusive boeken.
Mooiste stranden Fuerteventura: Playa de Morro Jable

Playa de El Hierro

Als we het over een Instagrammable strand hebben, dan is Playa de El Hierro misschien wel het beste voorbeeld. Dit strand heeft de bijnaam Popcorn Beach en dat is niet zonder reden.

De miljoenen algas calcáreas – ofwel kleine kalkalgen – hebben enorm veel weg van popcorn. En ze liggen verspreid over een lengte van maar liefst 850 meter en een breedte van ca. 75 meter.

Hoe Insta-waardig ze ook zijn, het is geen strand om even een handdoekje uit te vouwen. Het is simpelweg niet zo comfortabel om op te liggen. En neem niet – zoals veel toeristen wel doen – een handje mee naar huis; laat de natuur waar het hoort.

Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura Origo Mare, FuerteventuraPierre & Vacances Village Club Fuerteventura Origo Mare ligt in een rustige omgeving, op slechts enkele kilometers van Popcorn Beach. Een onbezorgde (familie)vakantie is gegarandeerd door o.a. een waterpark en all inclusive mogelijkheid.
Mooiste stranden Fuerteventura: Popcorn beach

Nog meer mooie stranden op Fuerteventura

Met zoveel stranden was het nog lastig kiezen. En moesten we ook wat pareltjes skippen. Of toch niet…? We geven je gewoon nog wat extra mooie stranden op Fuerteventura. Komt ‘ie!

  • El Cotillo is een klein plaatsje met een groot strand. Het strand, Playa de la Concha, bevindt zich ten noorden van het centrum en strekt zich over enkele kilometers uit. Relaxxx!
  • Ga jij voor een middagje surfen? Het strand van Costa Calma, Playa Costa Calma, is dé hotspot voor windsurfliefhebbers. Hier vinden jaarlijks ook de wereldkampioenschappen surfen plaats. Ben jij nog geen topper? Dan vind je aan het strand een surfschool.
  • Playa de Esquinzo Butihondo strekt zich uit over enkele kilometers en is deels ingericht voor nudisten. Er is een ruime parkeergelegenheid en alle faciliteiten voor een compleet ontspannen dag (denk aan ligbedjes, parasols, douches en eet- en drinkgelegenheden) zijn aanwezig.
  • Eén van de meest populaire familiestranden op Fuerteventura is La Guirra, in het oosten van het eiland. De zee is er kalm en kinderen kunnen onder toezicht veilig spelen in de branding. De mooiste zandkastelen maak je van het witte zand.

Op welk van deze mooie stranden op Fuerteventura ga jij graag een dagje sunsnacken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *