Vakantie Fuerteventura tips

Op vakantie naar Fuerteventura? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Fuerteventura? Met deze tips weet je in no time alles over het Spaanse eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Fuerteventura-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Fuerteventura.

Waar ligt Fuerteventura?

Vakantie Fuerteventura tips: strandFuerteventura is onderdeel van de Canarische Eilanden, een Spaanse eilandengroep. En dat laatste is wellicht een beetje misleidend, want het ligt helemaal niet bij Spanje. Het ligt veel zuidelijker; voor de kust van Afrika. Om precies te zijn voor de kust van Zuid-Marokko. En daarmee is het eiland zo’n 3.800 km verwijderd van Nederland.

De vluchttijd is daardoor langer dan wanneer je naar het Spaanse vasteland vliegt; je bent ca. 4-5 uur onderweg, mede afhankelijk van of je een tussenstop hebt op een van de andere Canarische Eilanden. Het is wellicht wat verder vliegen, maar het voordeel is wél dat het hier het hele jaar aangenaam weer is. Fuerteventura is dan ook een populaire getaway-bestemming voor een najaars- of winterzonvakantie.

Waar staat Fuerteventura bekend om?

Fuerteventura is qua oppervlakte het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden; alleen Tenerife is groter. Je hebt ruim 1.600 km² om te ontdekken en er is voor alle vakantiegangers wat wils te vinden.

Maar als we dan toch één ding moeten noemen waar Fuerteventura om bekend staat, is het de wind. Deze is er bijna constant en dat maakt het eiland bij uitstek populair onder wind- en kitesurfers. Maar ook als je daar niet van houdt, biedt de wind voordelen; zo’n aangenaam briesje is met name in het hoogseizoen meer dan welkom.

Zien & doen op Fuerteventura: de ultieme tips

Je kan – als je bijvoorbeeld een huurauto of excursie boekt – in een korte tijd best veel van Fuerteventura zien. Maar als je ook veel aan het strand wilt liggen, moet je wellicht keuzes maken.

Vakantie Fuerteventura tips: duinenDaarom zetten we hieronder vooral de highlights op een rij. Dat wat je echt niet mag overslaan tijdens een vakantie op Fuerteventura:

  • De meest populaire badplaats op Fuerteventura is Corralejo. Hier vind je ook direct een van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland; Parque Natural de Corralejo, ofwel de duinen van Corralejo. Grenzend aan een 11 kilometer lang strand vind je prachtige zandduinen, die elke keer weer van vorm veranderen. Door de wind en zelfs doordat er zand overwaait uit de Sahara. Je waant je hier echt even in the middle of nowhere.
  • Fuerteventura kent niet echt grote steden, maar als we er dan toch een onder zouden moeten scharen, is het Betancuria. De voormalige hoofdstad van het eiland herbergt een paar prachtige historische gebouwen in het centrum met zulke schattige balkonnetjes. En net buiten de plaats vind je een geweldig uitzichtpunt.
  • In Parque Natural de Jandia ligt de hoogste bergtop van het eiland, Pico de la Zarza. Als je fanatiek bent, kan je in ca. 5 uur naar de 800 m hoge top klimmen, om vervolgens getrakteerd te worden op een geweldig uitzicht. Eén tip; plan deze activiteit wel vroeg op de dag, anders kan de warmte je flink tegenwerken.

Wat je nog meer kunt doen op Fuerteventura

En wat als je dit nu wilt afwisselen met strandhangen? Geen probleem! We hebben de mooiste stranden op Fuerteventura voor je op een rij gezet.

De beste reistijd voor Fuerteventura

Door de ligging ten westen van de Afrikaanse kust – en dus dichter bij de evenaar dan andere Spaanse bestemmingen – is Fuerteventura eigenlijk het hele jaar door aantrekkelijk. Welke maand geschikt is voor jou hangt af van je wensen:

  • Voor de ultieme strandvakantie adviseren we je tussen half juni en eind september naar Fuerteventura op vakantie te gaan. Waarom dit dan voor jou de beste reistijd is? Omdat het de meest warme en droge periode is. Maar wel nog even dat fijne briesje voor de nodige verkoeling.
  • Hoef je niet per se de hele dag te sunsnacken, maar ontdek je ook graag de omgeving? Dan kan een paar graden koeler geen kwaad. We adviseren dan van maart t/m half juni of in oktober op vakantie te gaan. En zelfs in november is het er nog max. 23 °C.
  • In januari en februari liggen de maximum temperaturen op Fuerteventura rond de 20 °C. Te koel om te zwemmen? Nee hoor. Zorg dat je in deze maanden een hotel scoort met verwarmd zwembad.

De leukste hotels op Fuerteventura

Vakantie Fuerteventura tips: hotelsDe keuze aan hotels en appartementen op Fuerteventura is best groot; je hebt de keuze uit zo’n 150 mogelijkheden. Last van keuzestress? We pikten er speciaal voor jou een aantal favorieten van onze vakantiegangers uit:

  • Op zoek naar een fijn complex in een rustige omgeving? Bij Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura Origo Mare kom je niets tekort. Het hotel biedt o.a. een waterpark, diverse kinder- en sportfaciliteiten en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Verblijf je graag vlakbij het strand? Dan is Playa Park Zensation een uitstekende keuze. Met dank aan meerdere zwembaden voor jong & oud en luxe services voor premiumgasten is het volop genieten geblazen.
  • Is kleinschalig verblijven jouw ding? Dan tippen we Appartementen Tao Caleta Playa. Dit appartementencomplex heeft een fijne zwembad en bevindt zich in een levendige omgeving.

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Met deze handige links vind je eenvoudig de accommodatie die bij jou past.

Vervoer op Fuerteventrua

Om veel in een korte tijd te zien, raden we je aan een auto te huren tijdens een vakantie op Fuerteventura. Het is tevens de beste manier om kennis te maken met het vulkanische landschap. Een auto huren kan bij ons eenvoudig tijdens boeking. Heb je dat niet gedaan & wil je alsnog een auto huren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Liever georganiseerd op pad? Op Fuerteventura worden talloze excursies aangeboden ter plaatse. Zo kun je o.a. een boottocht maken om dolfijnen te spotten, een tripje maken naar buureiland Isla de Lobos of een vulkanentoer boeken. Wil je in een korte tijd veel higlights zien? Dan kan je een dagtocht over het eiland boeken.

Lees alles over een auto huren op FuerteventuraBekijk de mogelijkheden voor excursies op Fuerteventura

Nog meer tips voor een vakantie op Fuerteventura

Vakantie Fuerteventura tipsTot slot; nog een aantal extra Fuerteventura-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Ben je dol op lokale specialiteiten proeven tijdens vakantie? Dan móet je wel de traditionele Majorero kaas proeven. Deze geitenkaas – leuk feitje: er leven op het eiland meer geiten dan mensen – heeft een beschermde status gekregen. En dat is maar goed ook; hij is god-de-lijk lekker. Meenemen voor thuis? In het dorpje Tindaya kopen de locals de geitenkaas het liefst. Ook wordt het langs de weg bij kraampjes en in molens verkocht.
  • Er is een ruime keuze aan plekken om te verblijven. Welke past er bij jou? Om je op weg te helpen hebben we de leukste badplaatsen op Fuerteventura op een rij gezet.
  • Wil je met het hele gezin naar het zonovergoten eiland? Lees ons artikel Fuerteventura met kinderen voor de juiste voorbereiding én nog meer tips voor Fuerteventura. Het eiland is zonder meer kindvriendelijk!

Zie jij door onze tips een Fuerteventura-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *