Auto huren Fuerteventura

Een auto huren op Fuerteventura? Dit moet je weten!

De ultieme manier om het Canarische eiland te verkennen? Wat ons betreft is een auto huren op Fuerteventura een absolute must-do. Je kunt in eigen tempo het eiland ontdekken. En doordat het eiland niet enorm groot is, kan je ook nog eens veel in een korte tijd zien. Ga je mee op pad?

Een auto huren op Fuerteventura? Een goed idee

Auto huren Fuerteventura: tipsAls je een excursie wilt boeken om het eiland te leren kennen, heb je op Fuerteventura een ruime keuze. En excursies hebben zo hun voordelen; er gaat vaak een gids mee die alle informatie heeft, je wordt bij het hotel opgehaald en je weet vooraf waar je aan toe bent qua budget.

Maar het betekent ook dat je een vast schema hebt; dat je op die ene plek écht graag nog wilt blijven, maar dat je dan alweer de bus in moet. En… wanneer je van plan bent meerdere plekken te ontdekken – en dus meerdere excursies te boeken – kan het ook nog eens een aanslag zijn op je portemonnee. Dan is het goed om eens uit te rekenen hoeveel je bijv. kwijt bent om een auto op Fuerteventura te huren voor een week.

Even een kleine indicatie van de kosten: buiten het hoogseizoen kun je al een week een auto huren op Fuerteventura voor ca. € 175,- * inclusief verzekeringen. Dat is dus omgerekend ca. € 25,- per dag. En de prijzen van benzine? Die liggen aanzienlijk lager dan in Nederland.

* Gebaseerd op de prijzen van juni 2022.

Regel het al voor je vakantie

“Ik regel de huurauto wel als ik op Fuerteventura ben, dat is goedkoper.” We horen het regelmatig en toch adviseren wij anders. Want wat goedkoop lijkt, kan zomaar duurkoop zijn.

Wanneer je pas op Fuerteventura een auto huurt, is het maar de vraag waar je voor verzekerd bent. Is bijvoorbeeld schade aan banden, bodem en ruiten ook inbegrepen? En hoe zit het met je WA-verzekering? Lastig wel, want wie weet krijg je de papieren ook nog eens in het Spaans voorgeschoteld.

Goed om te weten: in de Zuid-Europese landen (zo ook Spanje) ligt het uit te keren bedrag bij wettelijke aansprakelijkheid erg laag. En dan kan een aanrijding met letsel aan de tegenpartij naast emotionele schade ook financiële schade opleveren.

En dan is er nog een ander probleem; schaarste. Hoewel er enorm veel huurauto’s worden aangeboden op Fuerteventura is de vraag in het hoogseizoen zo groot dat je zomaar mis kan grijpen. Of dat de prijs enorm wordt opgedreven. Dan is die € 25,- per dag echt niet meer haalbaar.

Ons advies is dan ook: boek van tevoren. Bij ons kan dit direct bij boeking, maar ook nog daarna. En je bent all-in verzekerd!

Lees alles over een auto huren op Fuerteventura via ons

De verkeersregels op Fuerteventura

Auto huren Fuerteventura: verkeersregelsAls je een auto huurt op Fuerteventura heb je te maken met de verkeersregels die gelden voor heel Spanje. We zetten de meest belangrijke voor je op een rij:

 • Houd je aan de maximale snelheid; op autosnelwegen is dit 120 km/u, op autowegen 100 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en binnen de bebouwde kom 50 km/u. Ook staan er soms afwijkende snelheden aangeven; in toeristengebieden mag je bijv. vaak maar maximaal 40 km/u. Een boete is zonde en met een huurauto krijg je daar ook nog eens extra administratiekosten overheen.
 • In Spanje zijn ze strenger dan in Nederland. Waar wij met oordopjes of een headset mogen bellen, geldt dit niet voor Spanjaarden. En dus ook niet als je met een huurauto rondcrosst op Fuerteventura. Sterker nog; ook make-up bijwerken is bijvoorbeeld uit den boze; er wordt verwacht dat je volledige aandacht hebt voor het verkeer.
 • Met slippertjes en ontbloot bovenlijf onderweg naar het strand? Ai, dat kan je dus ook een boete opleveren. Dat is – net als het rijden met blote voeten – verboden.
 • Parkeren op Fuerteventura? Dan moet je even wat kleuren in je hoofd stampen. Bij witte lijnen mag je gratis parkeren, bij gele lijnen mag je niet stoppen en dus ook niet parkeren en bij blauwe lijnen kan je (beperkt) parkeren met een parkeerkaart.
LET OP! Er kunnen meer afwijkende verkeersregels gelden in Spanje. Heb je een huurauto? Vraag bij het ophalen van jouw huurauto om meer informatie.

Een auto huren op Fuerteventura: nog meer tips

Voor jouw roadtrip-avontuur op het Canarische eiland hebben we nog wat tips. Zo wordt een auto huren op Fuerteventura nog makkelijker en/of leuker!

 • Wil je de ultieme eilandbeleving ervaren en heb je een wat ruimer budget tot jouw beschikking? Overweeg dan een cabrio te huren. Niets fijner dan de hele dag de wind in je haren en de zon op je bol! Neem dan wel flink wat zonnebrandcrème mee; de wind kan verraderlijk zijn.
 • Geld besparen? Download Maps.me. In tegenstelling tot Google Maps kun je deze kaarten – die je vooraf dient te downloaden – offline gebruiken én hoef je dus geen data te verbruiken. Ideaal!
 • Ga je tanken? Let erop dat de Spaanse namen van benzine en diesel erg op elkaar lijken. Gasolina is benzine en Gasóleo is diesel.
 • In Spanje – en dus ook op Fuerteventura – geldt een minimale leeftijd van 21 jaar om een auto te huren. Tevens moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en kan er op die leeftijd een extra toeslag gelden. Deze extra toeslag vervalt veelal bij bestuurders vanaf 25 jaar.

Welke plekken op Fuerteventura mag je écht niet missen?

Auto huren FuerteventuraHebben we je overtuigd dat een auto huren op Fuerteventura een must-do is? Dan komt het leuke gedeelte! Plannen maken om het eiland te ontdekken. We hebben hiervoor uiteraard tips voor je:

 • Vergeleken met de andere Canarische eilanden is Fuerteventura eigenlijk vrij plat. Toch zal het je nog verrassen hoe geweldig het landschap is als je dan wel op een wat hogere plek staat. Hiervoor ga je naar een van de miradors die het eiland rijk is. We schreven een uitgebreid artikel over de mooiste uitzichtpunten van Fuerteventura.
 • Vind jij het ook zo’n fijn gevoel om met een zonnebril op het hoofd en slippers aan de voeten over het strand te struinen? Dan raden we je aan jouw huurauto te gebruiken voor een dagje strandhoppen. We zetten de mooiste stranden van Fuerteventura voor je op een rij.
 • Eén van de absolute must-sees van het eiland is Betancuria, de voormalige hoofdstad van het eiland. Verwacht geen echte stad, want dat is het zeker niet. Mooi is het wel, o.a. door de historische gebouwen in het centrum, waaronder een paar paleizen, oude burgerwoningen (check vooral de schattige balkonnetjes!) en de parochiekerk van Santa Maria.

Wat je nog meer kunt doen op Fuerteventura

Rest je nu nog slechts één ding; boek die geweldige vakantie en geef tijdens het boeken aan dat je een auto wilt huren op Fuerteventura. Fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *