Mooiste uitzichtpunten Fuerteventura

Adembenemend uitzicht! De mooiste miradors van Fuerteventura

Fuerteventura heeft het imago dat het een saai landschap heeft. Maar dat is helemaal niet waar. Het is juist een bijzonder én mooi landschap. En dat zie je als je tijdens jouw vakantie op het Canarische eiland een van deze miradors bezoekt.

Het landschap van Fuerteventura

Fuerteventura heeft – net als de andere bekende Canarische eilanden – een vulkanische achtergrond. Dit heeft er in dit geval voor gezorgd dat er weinig vegetatie is op het eiland. Je vindt er vooral cactussen, vetplanten en Canarische palmen. Het eiland is daarnaast relatief plat en als je dat bij elkaar optelt, klinkt het niet echt sexy hè?

Dat vond ik ook. Tot ik naar Fuerteventura ging en het landschap niet alleen vanaf de weg bewonderde, maar ook vanaf diverse uitkijkpunten (ook wel miradors genoemd) op het eiland. Wow, dat bleek toch wel indrukwekkend.

Huur dus zeker een autootje als je naar Fuerteventura gaat. Dat kan bij ons direct bij boeking, wel zo handig. Zeker als je mijn drie favoriete uitzichtpunten op Fuerteventura wilt bezoeken.

Mirador de Morro Velosa

Mooiste uitzichtpunten Fuerteventura: Morro VelosaEven ten noorden van de oude hoofdstad Betancuria vind je een van de bekendste uitzichtpunten van Fuerteventura, Mirador de Morro Velosa. Eigenlijk is dit een verplichte stop voor elke toerist!

Vanaf dit uitzichtpunt krijg je een goed zicht op het binnenland van het eiland, dat zo uniek is dat het door UNESCO uitgeroepen is tot beschermd biosfeerreservaat. Het ruige landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels met daartussen lange wegen, kronkelige ravijnen en een aantal dorpjes.

Niet alleen het uitzicht is uniek, ook het uitzichtpunt zelf. Het gebouw vanwaar je het landschap kan bewonderen, is namelijk ontworpen door César Manrique, de man die ook een grote invloed had op het landschap van Lanzarote. Deze past – door het gebruik van de juiste kleuren en materialen – precies in het landschap.

Ook leuk: in het gebouw is een tentoonstelling over de geologische geschiedenis van Fuerteventura. En bestel vooral een lekker kopje koffie met wat lekkers. Ben je weer helemaal opgeladen voor het volgende uitzichtpunt.

Mirador de Las Peñitas

Minder bekend, maar net zo mooi! Ten zuiden van Betancuria vind je nog een ander uitzichtpunt, Mirador de Las Peñitas. Vanaf deze plek heb je uitzicht op een groene oase middenin de woestijn. Deze groene oase is te danken aan een ondergrondse rivier die hierboven komt in de vorm van een klein meer. Rondom het meer zijn inheemse planten gaan groeien.

Een kijkje op het hoogste punt van Fuerteventura

Mooiste uitzichtpunten Fuerteventura: Pico de la ZarzaVanaf waar heb je nu écht het beste uitzicht over een eiland? Vanaf het hoogste punt natuurlijk. Dit is in het geval van Fuerteventura de ruim 800 meter hoge Pico de la Zarza. Je vindt deze in Nationaal Park Jandía. Van de drie natuurparken op het Spaanse eiland is dit de bekendste.

Neem de tijd voor een bezoek aan de top; het beklimmen (te voet!) van een 6 km lang pad zal je ca. 5 uur kosten. En dat kan met de flinke temperaturen en weinig schaduw best pittig zijn.

We raden je daarom aan vroeg in de morgen te starten. Zo ben je de middaghitte voor terwijl je aan de meest steile delen begint. Het is de klim overigens wel waard; het uitzicht is fenomenaal en de eerdergenoemde uitzichtpunten verbleken er dan toch enigszins bij.

Nieuwsgierig geworden? Boek een van onze voordelige vakanties naar Fuerteventura en laat je verrassen door het prachtige landschap.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *