Bezienswaardigheden Fuerteventura

Niet te missen bezienswaardigheden op Fuerteventura

Fuerteventura klein? Nee, met ruim 1.660 km² is het een van de grotere Canarische Eilanden. Er is dan ook genoeg te zien & te doen. Om te beginnen zetten we de belangrijkste bezienswaardigheden op Fuerteventura voor je op een rij.

Dunas de Corralejo

Bezienswaardigheden Fuerteventura: Dunas de CorralejoZeg je Gran Canaria, dan zeg je Dunas de Maspalomas. Maar wist je dat Fuerteventura ook over een geweldig duingebied beschikt?

Dunas de Corralejo (officieel Parque Natural de Corralejo) is een 11 km lange zandstrook langs de kust bij – de naam zegt het al – de badplaats Corralejo. Bijzonder is dat je op dit vulkanische eiland wellicht donker zand zou verwachten. Niets is minder waar; het is ongerept wit zand.

Slenter door de duinen – en doe dichte schoenen aan, want zeker midden op de dag is het zand heet – en waan je voor even in de Sahara. De wandeling kan pittig zijn door het losse zand, maar gelukkig is daar de zee om af te koelen…

Riu Oliva Beach Resort, FuerteventuraRiu Oliva Beach Resort ligt direct aan het strand. En via dit strand loop je zo door naar de immense zandduinen. Extra fijn: je kunt er o.b.v. all inclusive verblijven en hebt tal van faciliteiten tot je beschikking.

Piscina Natural

Bezienswaardigheden Fuerteventura: Piscina NaturalNet als buureiland Tenerife herbergt Fuerteventura ook geweldige natuurzwembaden. Deze baden zijn in de loop van de eeuwen ‘uitgesleten’ door het zeewater. En bovenal nodigen ze uit tot een verfrissende duik.

Een van de bekendste natuurzwembaden van het eiland is Piscina Natural. Je vindt deze bezienswaardigheid op Fuerteventura aan de oostkust. Je dient jouw bezoek tactisch in te plannen. Want bij hoogtij kan je zoeken wat je wilt; het zwembad staat dan onder water. Alleen bij laagtij kan je hier een duik nemen.

Hotel Ereza Mar, FuerteventuraVanaf Hotel Ereza Mar loop je in nog geen 10 minuten naar Piscina Natural voor een verkoelende duik. Is het hoogtij? Dan wissel je het af met een zwemsessie in een van de twee zwembaden. Ook fijn: verblijf o.b.v. all inclusive.

Ajuy

Bezienswaardigheden Fuerteventura: AjuyHet leukste vissersdorpje van Fuerteventura? Dat is zonder twijfel Ajuy. Met name omdat je hier de beste vis van het eiland kunt bestellen in eenvoudige, lokale restaurants.

Elke dag komen er kleine vissersbootjes aan met de vangst van de dag. Hierdoor geniet je over het hele eiland van dwergoctopussen, papegaaivissen en zilte sleeslakken. Maar waarom niet direct zo vers mogelijk opeten waar het aankomt?

De gammele stoeltjes van de tentjes aan het strand moet je even voor lief nemen, maar je krijgt er een goddelijke maaltijd én een lagere rekening dan in de grote badplaatsen voor terug.

Combineer een vers visje met een duik in de natuurzwembaden Charcones de Ajuy. Houd er wel rekening mee dat je hier alleen bij laagtij kan zwemmen, bij hoogtij is het zwembad ‘verdwenen’.

Betancuria

Bezienswaardigheden Fuerteventura: BetancuriaToegegeven; Fuerteventura is geen cultuurwalhalla, maar als we het dan toch over cultuur hebben, is Betancuria dé bezienswaardigheid. De voormalige hoofdstad werd rond 1400 gesticht door de Franse ontdekkingsreiziger Jean de Bethencourt.

Denk bij stad niet aan een immense stad, het is allemaal heel kleinschalig. Maar wel prachtig om te zien door de historische gebouwen, waaronder een paar paleizen en de parochiekerk van Santa Maria. En check vooral ook de schattige balkonnetjes aan de oude burgerwoningen.

Een mooi uitzicht over de stad? Check daarvoor het uitzichtpunt Morro Velosa Statues. En mocht je dan meer willen, we hebben een artikel met de mooiste uitzichtpunten op Fuerteventura voor je.

Faro de Punta Entallada

Bezienswaardigheden Fuerteventura: vuurtorenAl sinds de nacht van 3 december 1954 brandt het licht in Faro de Punta Entallada, ook wel Punta Lantailla genoemd. Het is daarmee ook meteen de laatste grote vuurtoren die op de Canarische Eilanden werd gebouwd.

Qua uiterlijk heeft de vuurtoren weinig weg van de traditionele vuurtorens zoals wij deze kennen, maar de bezienswaardigheid is tóch de moeite waard om te bezoeken.

En dat zit hem met name door het houten uitzichtpunt dat je er vindt. Zeker bij zonsondergang is dit prachtig!

Playitas Villas, FuerteventuraNa een dagje zonnebaden aan je privézwembad in no time van de zonsondergang genieten? Verblijf in het nabijgelegen Playitas Villas. Slechts 10 minuten rijden en je bent er! En het strand? Daar loop je vanuit je villa zo naartoe!

Isla de Lobos

Bezienswaardigheden Fuerteventura: Isla de LobosOké, we spelen een beetje vals; Isla de Lobos is geen bezienswaardigheid op Fuerteventura, maar wel een bijzondere bezienswaardigheid die je vanaf het eiland kunt bezoeken. Pak de boot naar de overkant en breng een dagje door op het onbewoonde eiland.

Onbewoond betekent ook weinig faciliteiten, meer dan een restaurant is er niet te vinden. Dus ook geen winkeltje. Genoeg water, zonnebrandcrème en je camera mee dus. Om vervolgens rond te slenteren in een van de eerste natuurreservaten van de Canarische Eilanden en een kijkje te nemen bij de vuurtoren.

Je kunt simpelweg op eigen houtje de boot pakken, maar als je liever georganiseerd op pad wil, is dat ook mogelijk. Boek dan een excursie via onze partner GetYourGuide.

Nog meer bezienswaardigheden op Fuerteventura

Bovenstaande must-sees zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden op Fuerteventura die je moet zien voor je weer naar huis gaat. Maar er is meer. We maakten nog een extra shortlist voor je.

  • Ben jij een watersportliefhebber, met in het bijzonder een voorliefde voor surfen? Dan mag je het kleine dorpje La Pared in het zuidwesten van Fuerteventura niet missen. Het is wereldberoemd om de surfmogelijkheden.
  • Over surfen gesproken; tussen El Cotillo en Corralejo vind je het (voor Spaanse begrippen) hippe surfdorp Lajaras. In de lokale tentjes drink je de beste koffie van het eiland en er zijn toffe winkeltjes te vinden.
  • Ongerept en authentiek, dat is het dorpje Vega de Rio Palmas. Bewonder het 17e-eeuwse kerkje en maak een praatje met de locals op het eenvoudige dorpsplein. Ook leuk: vanaf het dorpje kan je een lange wandeling maken door de oude rivierbedding met palmbomen.
  • Mountain Tindaya, door de inwoners gezien als de heilige berg met magische eigenschappen, is een must-see door de meer dan 300 rotstekeningen. De berg beklimmen is vanwege de archeologische waarde niet mogelijk, maar er lopen wel een paar toegankelijke wandelpaden.
  • Instagrammable, dat is Playa de El Hierro zeker. En niet vanwege het tropische plaatje, maar vanwege de close-ups die je er kunt maken van de stenen waarmee het strand is bezaaid. Deze hebben namelijk enorm veel weg van popcorn; niet zonder reden is de bijnaam van dit strand Popcorn Beach.
  • Een vulkaan beklimmen tijdens jouw vakantie op Fuerteventura? Dan tippen we Calderon Hondo. Na een wandeling van ca. 6,5 km sta je aan de rand van de krater.
  • In het zuiden van Fuerteventura ligt Parque Natural Jandia. Bezoekers die naar dit park afreizen doen dat met name omdat ze het eiland vanaf het hoogste punt willen bekijken. Vanaf Pico de la Zarza, een 800 meter hoge bergtop. Dat is overigens niet voor watjes! Als je over de juiste conditie en wat wilskracht beschikt doe je er ca. 5 uur over.

En dit is nog maar een greep – maar wel de belangrijkste – uit de bezienswaardigheden op Fuerteventura. Welke staan er bovenaan jouw lijstje?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *