Excursies Fuerteventura

Sightseeing! De leukste excursies op Fuerteventura

Een prachtig duinlandschap bij Corralejo, indrukwekkende uitzichtpunten in het noorden en vissersdorpjes in het westen en zuiden; er is enorm veel te zien op het Canarische eiland. Hoe je het meest uit jouw vakantie haalt? Door een aantal van deze toffe excursies op Fuerteventura te boeken.

Qua populariteit haalt Fuerteventura het niet bij Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Dit betekent zéker niet dat je het eiland moet onderschatten; het is het één na grootste eiland en het dunbevolktste. Op een oppervlakte van nog geen 1.800 km² wonen slechts 50.000 mensen. Alle ruimte & rust om op ontdekkingstocht te gaan.

In een wel heel bijzonder landschap overigens. Want hoewel Fuerteventura net als de andere eilanden een vulkanische achtergrond heeft, onderscheidt het zich ook. Het landschap is behoorlijk woestijnachtig en in het noorden vind je prachtige zandduinen. Te midden van dit alles is genoeg te zien!

Fuerteventura wordt met name bezocht vanwege de langgerekte stranden en watersportmogelijkheden biedt het eiland meer. Prachtige uitzichtpunten, vissersdorpjes, de oude hoofdstad… Dit alles kan je ontdekken tijdens een van onderstaande excursies op Fuerteventura. Kiezen maar!

LET OP! Onderstaande excursies op Fuerteventura worden aangeboden via een van onze partners. Je kunt zelf – ook als je je vakantie (nog) niet bij ons hebt geboekt – eenvoudig jouw excursie online reserveren en direct bij hen boeken. Ideaal!

Een dagtrip langs de highlights

Excursies Fuerteventura BetancuriaGa je ‘slechts’ een weekje naar Fuerteventura én wil je vooral veel sunsnacken? Dan raden we je aan één excursie te boeken waarbij je zoveel mogelijk van het eiland ontdekt.

Waar je tijdens deze excursie allemaal kennis mee maakt? In Pájara bekijk je een bijzondere kerk (met façade in Azteken-stijl), je maakt kennis met de productie van aloë vera op het eiland, je krijgt een rondleiding in een traditioneel huis in de voormalige hoofdstad Betancuria en wordt getrakteerd op een lunch met lokale gerechten.

Na de lunch ga je nog even door met nieuwe plekken ontdekken, waaronder Mirador de los Guanches (een prachtig uitzichtpunt), het Huis van de Kolonels en de duinen van Corralejo. Moe, maar voldaan en met een filmrol vol foto’s kom je einde dag weer terug bij je accommodatie.

Lees meer over deze dagtrip

Crossen door de ‘Sahara’ van Fuerteventura

Excursies Fuerteventura: duinenIn het uiterste noorden van Fuerteventura vind je Corralejo, een van de populairste badplaatsen van het eiland met dank aan het gezellige centrum én Parque Naturel de Corralejo. Het park bestaat uit een meer dan 10 km lang zandstrand omgeven door hagelwitte duinen.

Door de altijd aanwezige wind – daarom is Fuerteventura populair bij watersporters en is het hier in de zomer aangenaam warm – wisselen de duinen continu van vorm. Door de wind zelf én door het Saharazand dat door deze wind overwaait.

Al lopend door de duinen denk je overigens dat je ook echt in de Sahara staat. Het voelt zonder twijfel als the middle of nowhere. Maar lopen kan een beetje saai en ook wel intensief zijn. Een goed alternatief is met een buggy door de duinen scheuren tijdens een excursie. We’re in!

Boek een buggy-tour in de duinen

Isla de Lobos, twee eilanden in één vakantie

Excursies Fuerteventura: Isla de LobosNiets fijner dan een boottripje tijdens een vakantie. Je kunt hierbij simpelweg langs de kust van het Spaans eiland varen, maar je hebt ook de mogelijkheid om een ander eiland te bezoeken. Het noordelijk gelegen eiland Isla de Lobos bijvoorbeeld.

Rust & natuur staan centraal op dit slecht 6 km² grote eilandje. Je vindt er o.a. één van de eerste beschermde natuurreservaten van de Canarische Eilanden. Al sinds 1981 beslaat deze zo’n beetje het hele oppervlakte van het eiland. Vogels en planten zijn er in overvloed, maar je vindt er ook vulkaankegels, duinen, zoutpannen en stranden.

Wil je een uitstapje naar Isla de Lobos maken? Er worden tal van excursies aangeboden, veelal vanaf het noorden van het eiland. Hierbij stap je bijvoorbeeld in Corralejo op de boot.

Lees meer over Isla de LobosBoek een excursie naar Isla de Lobos

Ontdek Parque Natural Jandia

Excursies Fuerteventura: hoogste puntIn het zuiden van Fuerteventura ligt een bijzonder natuurgebied, Parque Natural Jandia. Bijzonder omdat je hier de hoogste bergtop van het eiland vindt; de 800 meter hoge Pico de la Zarza. Sportievelingen doen er – met de juiste conditie en een flinke dosis wilskracht – ca. 5 uur over om de top te bereiken.

Ontdek jij het park liever op een wat rustigere manier? Er worden buggytours aangeboden (je mag zelf rijden!), waarbij je het natuurpark én het dorp Puerto de la Cruz ontdekt. Je spot eekhoorns, geiten, ezels, schapen en lokale dieren in het wild. Uiteraard nadat je eerst een uitleg hebt gehad over het rijden en de veiligheid.

Boek deze buggytour

Twee vulkanische eilanden in één vakantie

Excursies Fuerteventura: LanzaroteWist je dat je vanaf het noorden van Fuerteventura in ca. een uurtje naar buureiland Lanzarote vaart? Tijd voor een dagtrip! Want als je ergens écht kennismaakt met de vulkanische achtergrond van de Canarische Eilanden dan is het op Lanzarote. Maar liefst 25% van het eiland wordt bedekt door gestold lava.

Tijdens de door ons geselecteerde excursie verken je het vulkanische landschap in National Park Timanfaya. Dit park dankt haar naam aan het dorpje Timanfaya. Dit was het eerste van de elf dorpen die tijdens vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736 compleet werden weggevaagd.

Het blijft niet alleen bij dit park; tijdens de excursie proef je vulkanische wijn in La Geria en bewonder je de groene lagune van Charco de los Clicos. Daarmee heb je direct een mini-tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Lanzarote gehad.

Boek deze dagtrip

Nog meer toffe excursies op Fuerteventura

Hoewel voor veel vakantiegangers deze excursies op Fuerteventura misschien wel voldoende zijn, hoef je geen dag stil te zitten als je dit niet wilt. Kijk je mee naar meer leuke excursies?

  • Wist je dat er in de wateren rondom Fuerteventura en de andere Canarische eilanden veel dolfijnen leven? En ook walvissen en mantaroggen? Tijd om een bootexcursie te boeken waarbij je door de radiocommunicatie van lokale vissers naar de juiste plek wordt gevaren. Er is daarnaast tijd voor een verfrissende duik op een rustige plek.
  • Nog zo’n leuke bootexcursie; een halve dag het water op met een piratenboot. Vaar langs de mooiste stranden van Fuerteventura, neem een duik in zee, leer zeilen hijsen en zeemansknopen maken, geniet van een uitgebreid lunchbuffet en spot – met een beetje mazzel – dolfijnen en/of zeeschildpadden.
  • Een nachtje op pad? Hoewel er wel wat uitgaansleven op het eiland is, is het niet het meest bruisend. Beter boek je een nachtelijke excursie op Fuerteventura. Je wordt voor zonsondergang opgehaald en geniet van een magische zonsondergang, waarna je doorrijdt naar Sicasumbre Astronomical Viewpoint om sterren te spotten.
  • Neem een kijkje bij een van de vulkanen van Fuerteventura, Calderón Hondo. Je kunt hier langs de rand van de krater lopen en kijkt zo het hart van de vulkaan in. Je hebt ook nog eens een geweldig uitzicht over het landschap & twee nabijgelegen dorpjes.
  • Met dank aan de hoeveelheid wind (meer dan op de andere Canarische Eilanden) is Fuerteventura populair onder surfers. Heb jij nog nooit gesurfd? In El Cotillo kun je surfles krijgen van een professioneel surfer.
Hoewel dit onze favorieten zijn, heb jij misschien wel zo je eigen voorkeuren. Geen probleem! Check alle excursies op Fuerteventura.

Voor welke excursies op Fuerteventura zou jij kiezen tijdens jouw vakantie? Laat het ons vooral weten!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!